pellain

Ο Τραμπ υπόσχεται «ομαλή μετάβαση» μετά την πιστοποίηση του Μπάιντεν ως εκλεγμένου προέδρου


Ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ νωρίς την Πέμπτη υποσχέθηκε ότι θα υπάρξει μια ομαλή μετάβαση στις 20 Ιανουαρίου, ενώ δεσμεύθηκε να συνεχίσει να αγωνίζεται για καλύτερη Αμερική.

«Ακόμα κι αν διαφωνώ απόλυτα με το αποτέλεσμα των εκλογών και τα γεγονότα με αποδεικνύουν, ωστόσο, θα υπάρξει μια ομαλή μετάβαση στις 20 Ιανουαρίου. Πάντα είπα ότι θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας για να διασφαλίσουμε ότι θα μετρηθούν μόνο οι νόμιμες ψήφοι », δήλωσε ο Τραμπ σε δήλωση.

«Ενώ αυτό αντιπροσωπεύει το τέλος της μεγαλύτερης πρώτης περιόδου στην προεδρική ιστορία, είναι μόνο η αρχή του αγώνα μας για να κάνουμε την Αμερική μεγάλη ξανά!»

Το Κογκρέσο πιστοποίησε τον Τζο Μπάιντεν ως εκλεγμένο πρόεδρο στις 3:45 π.μ.

Η κοινή συνεδρίαση για τη μέτρηση των ψήφων διακόπηκε από διαδηλωτές που εισέβαλαν στο Καπιτώλιο, με αποτέλεσμα μια μεγάλη καθυστέρηση. Μια ενισχυμένη ομάδα αξιωματικών επιβολής του νόμου, η οποία περιελάμβανε ενισχύσεις από την Υπηρεσία Στρατιωτικών των ΗΠΑ, το FBI και άλλες υπηρεσίες, έδιωξε διαδηλωτές και επέτρεψε στους νομοθέτες να επανασυναντηθούν και να μετρήσουν τις εκλογικές ψήφους.

Αντιρρήσεις για δύο κράτη, Αριζόνα και την Πενσυλβάνια, έχουν κατατεθεί με την απαιτούμενη υποστήριξη, αλλά ήταν τελικά ψήφισε τα κάτω .

Ο Μπάιντεν έλαβε 306 εκλογικές ψήφους υπέρ των 232 του Τραμπ.

Ο Τραμπ κάλεσε τους Ρεπουμπλικάνους να αντιταχθούν σε ψηφοφορίες από τα κράτη όπου υπάρχουν υποθέσεις ή αποδείξεις απάτης. Σε αυτά περιλαμβάνονται η Γεωργία, το Μίσιγκαν και το Ουισκόνσιν. Οι αντιρρήσεις απαιτούν υποστήριξη από τουλάχιστον έναν γερουσιαστή και οι γερουσιαστές υποστήριξαν μόνο τις αντιρρήσεις σε δύο πολιτείες.

Φωτογραφία Epoch Times
Ο εκλεγμένος πρόεδρος Τζο Μπάιντεν διατυπώνει παρατηρήσεις σχετικά με την εισβολή του Καπιτωλίου των ΗΠΑ από διαδηλωτές, στο Γουίλμινγκτον, στις 6 Ιανουαρίου 2021. (Chip Somodevilla / Getty Images)

Η ομάδα του Μπάιντεν είχε επικρίνει τις προγραμματισμένες αντιρρήσεις ψήφου. Αφού η Γερουσία ψήφισε 93-6 κατά της πιστοποίησης της Αριζόνα, ο Ρόναλντ Κλάιν, ο επικεφαλής του προσωπικού του Μπάιντεν, χαρακτήρισε την ψηφοφορία «μια συντριπτική απόρριψη της αβάσιμης, αντιδημοκρατικής πρόκλησης στη βούληση των ψηφοφόρων της Αριζόνα»

Ο Τραμπ κατά τη διάρκεια ενός συλλαλητηρίου την Τετάρτη το πρωί κατηγόρησε τους Δημοκρατικούς ότι έκλεψαν τις εκλογές και τα «ψεύτικα μέσα ενημέρωσης» ότι τους υποστήριζαν.

«Αυτό έκαναν και τι κάνουν. Δεν θα τα παρατήσουμε ποτέ. Δεν θα παραδεχτούμε ποτέ, δεν συμβαίνει. Δεν παραχωρείτε όταν υπάρχει κλοπή », είπε σε πλήθος στην Ουάσινγκτον, κοντά στο Καπιτώλιο.

Ο Τραμπ είπε ότι ο Αντιπρόεδρος Μάικ Πενς πρέπει, στον ρόλο του να προεδρεύει της κοινής συνόδου, να απορρίψει εκλογικές ψήφους από ορισμένα από τα αμφισβητούμενα κράτη. Ο Πένες δεν το έκανε. είπε σε δήλωσή του ότι πίστευε ότι δεν είχε την « μονομερή εξουσία » να το πράξει.

Ο Μπάιντεν ήταν μεταξύ εκείνων που κατηγόρησαν τον πρόεδρο για τη βία που σημειώθηκε στο Καπιτώλιο. τέσσερα άτομα έχασαν τη ζωή τους στο Καπιτώλιο.

Αυτό που συνέβη «δεν είναι διαμαρτυρία. είναι εξέγερση », είπε ο Μπάιντεν σε ομιλία προς το έθνος.

«Η Αμερική αφορά την τιμή, την αξιοπρέπεια, τον σεβασμό, την ανοχή. Αυτό είμαστε. Αυτό είμαστε πάντα. Η πιστοποίηση της ψηφοφορίας του Electoral College, υποτίθεται ότι είναι ένα ιερό τελετουργικό, το οποίο επιβεβαιώνουμε, σκοπός του είναι να επιβεβαιώσει το μεγαλείο της αμερικανικής δημοκρατίας. Αλλά η σημερινή υπενθύμιση, μια επώδυνη, ότι η δημοκρατία είναι εύθραυστη και για να τη διατηρήσει, απαιτεί ανθρώπους καλής θέλησης, ηγέτες που έχουν το θάρρος να σταθούν, που είναι αφοσιωμένοι, όχι στην επιδίωξη εξουσίας ή στα προσωπικά τους συμφέροντα, επιδιώξεις τους εγωιστικό ενδιαφέρον με οποιοδήποτε κόστος, αλλά για το κοινό καλό », πρόσθεσε.

Ακολουθήστε τον Zachary στο Twitter: @zackstieber  

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη