pellain

117 Υπάλληλοι καταθέτουν αγωγή εναντίον του νοσοκομείου του Τέξας για την απαίτηση εμβολίου COVID-19

 

«Για πρώτη φορά στην ιστορία των Ηνωμένων Πολιτειών, ένας εργοδότης αναγκάζει έναν υπάλληλο να συμμετάσχει σε μια πειραματική δοκιμή εμβολίων ως προϋπόθεση για συνεχή απασχόληση», αναφέρει η αγωγή.

Περισσότεροι από 100 εργαζόμενοι στο νοσοκομείο του Χιούστον Μεθοδιστής κατέθεσαν αγωγή εναντίον του εργοδότη τους για την απαίτηση από όλα τα μέλη του προσωπικού να λάβουν εμβόλιο COVID-19 για να διατηρήσουν τη δουλειά τους.

Λέγοντας ότι τα εμβόλια COVID-19 είναι πειραματικά και δεν θέλουν να είναι «ινδικά χοιρίδια», οι 117 υπάλληλοι υποστήριξαν στο δικαστήριο ότι είναι παράνομο για τους εργοδότες τους να απαιτούν από αυτούς να κάνουν τις λήψεις.

«Methodist Hospital αναγκάζει τους υπαλλήλους του να είσαι άνθρωπος“πειραματόζωα”ως προϋπόθεση για τη συνέχιση της απασχόλησης,» τους αγωγή (pdf) κράτη . Έγραψαν ότι η εντολή εμβολιασμού COVID-19 του νοσοκομείου «απαιτεί από τον υπάλληλο να υποβληθεί σε ιατρικό πειραματισμό ως προϋπόθεση για τη διατροφή των οικογενειών τους». Έλαβαν το ζήτημα της λήψης εμβολίων «πειραματικών COVID-19 mRNA», όπως αυτά που κατασκευάστηκαν από την Pfizer και τη Moderna.

«Για πρώτη φορά στην ιστορία των Ηνωμένων Πολιτειών, ένας εργοδότης αναγκάζει έναν υπάλληλο να συμμετάσχει σε μια πειραματική δοκιμή εμβολίων ως προϋπόθεση για συνεχή απασχόληση», αναφέρει η αγωγή.

Οι ενάγοντες ανέφεραν μια επιστολή - που περιλαμβάνεται στην αγωγή - από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο και τον πρόεδρο του Χιούστον Μεθοδιστή, Marc Boom, ο οποίος φέρεται να κατευθύνει τους υπαλλήλους «παρακαλούμε να δείτε την πολιτική ανθρώπινου δυναμικού που περιγράφει τις συνέπειες της μη συμμόρφωσης έως τις 7 Ιουνίου, που περιλαμβάνουν αναστολή και τελικά τερματισμό. "

Εν τω μεταξύ, στην κορυφή της αγωγής, συμπεριλήφθηκε ένα φερόμενο απόσπασμα από τον David Bernard, διευθύνοντα σύμβουλο ενός κλάδου του Χιούστον μεθοδιστή. Ο Μπέρναρντ ισχυρίστηκε ότι είπε σε έναν υπάλληλο ότι «ο εμβολιασμός 100 τοις εκατό είναι πιο σημαντικός από την ατομική σας ελευθερία. … Ο καθένας από εσάς μπορεί να αντικατασταθεί. Εάν δεν σας αρέσει αυτό που κάνετε [sic], μπορείτε να φύγετε και θα αντικαταστήσουμε τη θέση σας. "

Ένας εκπρόσωπος του Χιούστον Μεθοδιστή αμφισβήτησε το απόσπασμα σε δήλωση προς τους The Epoch Times, λέγοντας στις 30 Μαΐου ότι ο Μπερνάρντ «ΔΕΝ το είπε αυτό σε αυτόν τον δυσαρεστημένο υπάλληλο» και «σέβεται όλους τους υπαλλήλους του - είμαστε ένας οργανισμός που βασίζεται στις αξίες» με σεβασμό ως μία από τις βασικές μας αξίες. "

Η αγωγή ισχυρίστηκε επίσης ότι οι εργοδότες που υποχρεώνουν τα εμβόλια COVID-19 είναι προβληματικά επειδή «υπάρχει πολλά» η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) «δεν γνωρίζει αυτά τα προϊόντα, ακόμη και καθώς τα επιτρέπει για επείγουσα χρήση, συμπεριλαμβανομένης της αποτελεσματικότητάς τους κατά της μόλυνσης, θάνατος και μετάδοση του SARS-CoV-2, του ιού που φέρεται να είναι η αιτία της νόσου COVID ». Η FDA ενέκρινε μια άδεια χρήσης έκτακτης ανάγκης για τα εμβόλια που έγιναν από τη Moderna και την Pfizer τον Δεκέμβριο του 2020 και έδωσε την άδεια έκτακτης ανάγκης για το εμβόλιο Johnson & Johnson στις αρχές του 2021.

Η αγωγή κατατέθηκε από τον Jared Woodfill, έναν δικηγόρο της περιοχής του Χιούστον, ο οποίος είπε στην ABC News ότι η εντολή του Χιούστον μεθοδιστή παραβιάζει τον Κώδικα της Νυρεμβέργης του 1947 που γράφτηκε μετά την πτώση του ναζιστικού καθεστώτος στη Γερμανία.

«Για να προωθήσει την επιχείρησή της και να αυξήσει τα κέρδη εις βάρος άλλων παρόχων υγειονομικής περίθαλψης και της υγείας των υπαλλήλων τους, οι κατηγορούμενοι διαφημίζουν στο κοινό ότι« απαιτούν από όλους τους υπαλλήλους και τους απασχολούμενους ιατρούς να λάβουν ένα εμβόλιο COVID-19 ». Πιο ξεκάθαρα, οι υπάλληλοι των κατηγορουμένων αναγκάζονται να χρησιμεύσουν ως ανθρώπινα «ινδικά χοιρίδια» για να αυξήσουν τα κέρδη των κατηγορουμένων », δήλωσε ο Woodfill, προσθέτοντας ότι είναι μια« σοβαρή και κατάφωρη »παραβίαση του νόμου του Τέξας και του κώδικα της Νυρεμβέργης - ένα σύνολο αρχές δεοντολογίας που σχετίζονται με τον ανθρώπινο πειραματισμό.


«Άλλοι νόμοι, που δεν υπάγονται στη δικαιοδοσία του ΕΟΟΣ, ενδέχεται να θέτουν επιπλέον περιορισμούς στους εργοδότες»

Η αγωγή κατατέθηκε σε κρατικό δικαστήριο στο Montgomery County του Τέξας και κατηγορείται για παράνομη απόλυση, καθώς και για παραβίαση της εξαίρεσης δημόσιας πολιτικής του δόγματος για τη θέληση εργασίας.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη