pellain

Η Ιαπωνία αναστέλλει 1,6 εκατομμύρια δόσεις εμβολίου Moderna


Αναφορές μόλυνσης με «ξένα υλικά»

Η Ιαπωνία στις 26 Αυγούστου ανακοίνωσε την αναστολή περίπου 1,63 εκατομμυρίων δόσεων του εμβολίου Moderna COVID-19 λόγω αναφορών μόλυνσης.

Το υπουργείο Υγείας της χώρας δήλωσε ότι «ξένα υλικά» βρέθηκαν σε τουλάχιστον 390 δόσεις – ή 39 φιαλίδια – του εμβολίου Moderna, που προέρχονται από οκτώ περιοχές εμβολιασμού, σύμφωνα με το The Asahi Shimbun.

Η Takeda Pharmaceutical, ιαπωνική φαρμακοβιομηχανία που διανέμει τα εμβόλια Moderna στην Ιαπωνία, είχε λάβει αναφορές μόλυνσης από πολλαπλά σημεία εμβολιασμού. Το υπουργείο Υγείας πληροφορήθηκε για το θέμα στις 25 Αυγούστου, ανέφερε η εφημερίδα.

Ένας αξιωματούχος του υπουργείου σύμφωνα με την Nikkei Asia φάνηκε να είπε: «Είναι μια ουσία που αντιδρά στους μαγνήτες … μπορεί να είναι μέταλλο».

Οι αναφορές μόλυνσης περιλαμβάνουν μια παρτίδα που έχει συνολικά 565.400 δόσεις. Το υπουργείο δήλωσε ότι αποφάσισε να αναστείλει την παρτίδα προληπτικά αφού διαβουλεύτηκε με την Takeda. Επίσης ανέστειλε άλλες δύο παρτίδες.

Οι τρεις παρτίδες συνολικά περιέχουν 1,63 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων, οι οποίες έχουν διανεμηθεί σε 863 κέντρα εμβολιασμού σε όλη τη χώρα. Το υπουργείο θα ζητήσει από τα κέντρα να μην τα χρησιμοποιήσουν.

theepochtimes.gr

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη