pellain

Ο ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΣ ΜΟΥΣΙΚΟΣΥΝΘΕΤΗΣ ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ


Γράφει ο Βαλκανίδης Δήμος εκ Κουφαλίων 

Θα επιθυμούσε εκ των προτέρων να σας αναφέρω εν τάχει, τις πολιτικές μου πεποιθήσεις, ώστε να αντιληφθείτε περίτρανα, σε ποιον πολιτικό χώρο ανήκω και εν γένει κινούμαι διακριτικά, ηπίως μετριοπαθώς. Εν ολίγοις ατύπως βεβαίως, στον Φιλελεύθερο Κεντροδεξιό Βενιζελικό χώρο, ορμώμενος από το Σωτήριο Κίνημα, της Εθνικής Αμύνης της Θεσσαλονίκης, του Αυγούστου εν έτη 1916. Όπως επίσης και από το Κίνημα του Θέρισσου της Κρήτης του 1905, για Ένωση και μόνο Ένωση, της Κρήτης με την Μητέρα Πατρίδα Ελλάδα, εναντίον πάντοτε, της ξενοκίνητης δια των προσωπικών της ιδιοτελών συμφερόντων, των Πρεσβειών εν πολλοίς, Βασιλείας των Ανακτόρων. Επομένως δεν έχω καμία απολύτως σχέση, με τα ξενόφερτα Καθεστωτικά, Συστημικά Οικογενειακά Τζάκια, Δυναστικά Βασιλικά, Μοναρχικά Ανάκτορα του Τατοϊου, της άκρο συστημικής βασιλικής δεξιάς. Εν συνεχεία θεώρησα σκόπιμο και επιτακτικό, λόγω και των αναρίθμητων πολιτικών ερεθισμάτων που αποκόμισα. Ως εκ τούτου όλες αυτές τις ημέρες που παρήλθαν, της λεγόμενης μονόπλευρης και σαφώς επιλεκτικής μονομερής, πολιτικής προπαγάνδας. Καθώς τώρα που τελείωσε το Τριήμερο Πένθος, δια της Εξοδίου Ακολουθίας, της προκλητικά προβεβλημένης Κηδείας, με τις Ελληνικές Σημαίες σε όλη την χώρα, να κυματίζουν μεσίστιες, προς τιμήν του αείμνηστου Μεγάλου Μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη. Παράλληλα παρακολούθησα αυτές τις ημέρες, θέλοντας και μη, αρκετές συνεντεύξεις του εκλιπών, ώστε όσο γίνεται να ενημερωθώ περισσότερο με αρτιμέλεια, για τις πολιτικές του πεποιθήσεις, των προσδοκιών, δια των εμφανώς, ανυπέρβλητων φιλοδοξιών του, εκ παρελθόντων χρόνων, ιδίως στην κρατική και σαφώς ακραιφνώς κομματική, ιδιοτελέστατη συμφέρουσα, για δαύτον ΕΡΤ. Εν τω μεταξύ θεωρώ ανεπιφύλακτα, ότι ο αείμνηστος την σήμερον, Μεγάλος Μουσικοσυνθέτης Μίκης Θεοδωράκης. Εν μέρει υπήρξε πολύ Μεγάλος, και κανείς σώφρον πολίτης αυτής της χώρας, δεν αντιλέγει, και πως θα μπορούσε άλλωστε, μόνο στον χώρο της Μουσικής που δραστηριοποιήθηκε και εν γένει ως Στιχουργός των αναρίθμητων τραγουδιών του. Εν αντιθέσει όμως, στα πολιτικά του φρονήματα, των δρώμενων, δεν συντάσσονταν διόλου, με την ρεαλιστική πραγματικότητα της λογικής και θεωρούνταν κατ΄εμέ πάντοτε, ένας Αμετανόητος αιθεροβάμων ουτοπιστής, πάρα πολύ κατώτερος των πολιτικών προσδοκιών, αλλά και των αναμείξεων του, με τα πολιτικά κοινά της χώρας μας.

 

Ως εκ τούτου υπήρξε ένας ακόμη, Αμετανόητος ακροαριστερός ανθέλληνας, Μπολσεβίκος Κομμουνιστής, Τρομοκράτης εν πολλοίς, της περιοχής των Εξαρχείων, που σαφώς μόνο ζημίωσε την Πατρίδα μας την Ελλάδα, με την ανάμειξή της παρουσίας του, στα πολιτικά δρώμενα. Εν συνεχεία σε όλες τις αναρίθμητες, ακραιφνώς εγωιστικές, προσωποπαγείς συνεντεύξεις του, που παραχώρησε, της εμφανώς φλύαρης μονόπλευρης και σαφώς μονοδιάστατης κατευθύνσεως και εν γένει προσεγγίσεως, λογοδιάρροιας του, δεν φιλοτιμήθηκε έστω και εν τάχει, να πράξει την σωτήρια αυτοκριτική του. Εν μέρει βάζοντας νερό στο κρασί του, δια των λαθών του, ώστε να το νοθεύσει κάπως, διότι θεωρούσε τον εαυτό του, ότι κατέχει το απόλυτο αλάθητο του πάπα, και πως μόνο αυτός και μόνο αυτός, μπορεί να αυτοχαρακτηρίζεται ως Πατριώτης Αντιστασιακός, στην περίοδο της φρικτής συγχυσμένης, κατάμαυρης περιόδου της κατοχής, από τον Απρίλιο του 1941, όταν εισήλθαν οι κατακτητές Γερμανοί Ναζί, μέχρι τον Οκτώβριο του 1944 που αποχώρησαν. Εκ νέου βέβαια, ευθύνεται για αυτό το γεγονός και ο υποτιθέμενος δημοσιογράφος ή δημοσιογράφος, της κακιάς ώρας βεβαίως, συνομιλητής του. Καθώς συμπεριφέρονταν εκ των προτέρων, ως εθελόδουλη στημένη μαριονέτα του, των μη πρωτοβουλιών, χωρίς διόλου, μα απολύτως διόλου, να τον ρωτάει πράγματα καίρια και ενδιαφέροντα, ανατρεπτικά δια της υπερβάσεως, καθοριστικά εν πολλοίς, ώστε εν μέρει, κάπως να τον επαναφέρει στην γκρίζα και θολή, ζοφερή πραγματικότητα. Απεναντίας που σαφώς αυτός, με την επιπόλαιη υστερόβουλη βίαιη, εμπόλεμη πολιτική του διαμάχη, της συρράξεως, τα έφερε θέλοντας και μη. Επιπροσθέτως αυτοχαρακτηρίζονταν με στόμφο χιλίων καρδιναλίων, ως υποτιθέμενος επιλεκτικά μονομερώς, Αριστερός Διεθνιστής, Ανθρωπιστής ευαίσθητος ειρηνιστής εν πολλοίς, που διαμαρτύρεται εντόνως, ως θιγόμενος πολίτης του Κόσμου, για τους πολέμους στην Συρία, στην Σερβία, την Παλαιστίνη, την Κούβα με τον Επαναστάτη Φιντέλ Κάστρο και ου το καθεξής. Εν ολίγοις πως δεν επιθυμεί, το εμπόλεμο αιματοκύλισμα των λαών, των μη εχθροπραξιών, και το καταδικάζει μετά βδελυγμίας. Εν αντιθέσει όμως από την άλλη, το άκρων άωτο του παραλογισμού και της επιμέρους παραφροσύνης, καθώς σαφώς φάσκει και αντιφάσκει, λόγω του ότι τα χέρια του, στάζουν αθώο Ελληνικό και εν γένει συμμαχικό Εγγλέζικο αίμα. Εν προκειμένω αυτός τον Δεκέμβριο του 1944, στον χαλασμό των 33 ημερών, πήρε μέρος ενεργά, στις εμπόλεμες βίαιες εσωτερικές, εμφυλιοπολεμικές συρράξεις, των επιχειρήσεων-συγκρούσεων, της Πρωτευούσης των Αθηνών, εναντίον των συμμαχικών Αγγλικών στρατευμάτων και των Ελληνικών Σωμάτων Ασφαλείας, δια της χωροφυλακής, στο στρατόπεδο στου Μακρυγιάννη.

 

Επομένως δεν μπορεί και δεν ευσταθεί το γεγονός, ένας άνθρωπος αυταρχικός και εν γένει βίαιος, με όλη την σημασία της λέξεως, καθώς στέρησε ανθρώπινες ζωές, αφήνοντας γυναίκες χήρες και παιδιά ορφανά, ρίχνοντας τους και το ανάθεμα του στίγματος της ρετσινιάς, του δωσίλογου, συνεργάτη των Γερμανών. Ως εκ τούτου για να επιβάλει την αρρωστημένη του, κομματική του ιδεολογία, και μάλιστα ο ίδιος παραδέχθηκε σε παλαιότερη συνέντευξή του, δίχως ίχνος ντροπής αιδώ, ότι έριξε και ολόκληρη χειροβομβίδα, ως υποτιθέμενος Λοχαγός του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ-ΚΚΕ, στα λεγόμενα Δεκεμβριανά του 1944, σε αστυνομικό σταθμό της Πρωτευούσης των Αθηνών. Επιπροσθέτως κάνοντας το παρανάλωμα του πυρός, με ανεξέλεγκτες δυσάρεστες συνέπειες, δια της ανθρώπινης τραγωδίας, των ποικίλων θυμάτων, σε περίοδο μη εμπόλεμη επισήμως. Διότι είχανε απομακρυνθεί και εν γένει είχανε αποχωρήσει από την Αθήνα, τα στρατεύματα κατοχής, οι κατακτητές Γερμανοί Ναζί, από τον Οκτώβριο του 1944. Άρα υπήρξε αυταρχικός, δια της καθολικής ανελευθερίας, του πολιτικού ολοκληρωτισμού που πρέσβευε, δια του ερυθρού φασιστικού τρόμου, να μας κάνει και μαθήματα ηθικής και αγάπης, δια μέσω της ειρήνης, για τον εκάστοτε πλησίον. Εν συνεχεία φυλακίστηκε στη Μακρόνησο και στην Ικαρία τα έτη από το 1947-48, και πάρα πολύ ορθώς, δια των εύλογων συνεπειών, αντιποίνων, της τιμωρίας, που θα έπρεπε να του είχε επιβληθεί προ πολλού, θέλοντας και μη. Επειδή σήκωσε το όπλο του αλγεινώς καταπτύστως και σκότωσε στερώντας την ανθρώπινη ζωή, από τον Έλληνα φαντάρο, που υπηρετούσε την στρατιωτική του θητεία, μη θέλοντας η χώρα μας η Ελλάδα, να μετατραπεί και εν γένει να κατρακυλήσει στις χώρες του σιδηρούν παραπετάσματος, δορυφόρων της Μπολσεβίκικης Σοβιετικής Ενώσεως, εναργώς όπως οι υποανάπτυκτες, της Αλβανίας, Γιουγκοσλαβίας, Βουλγαρίας, Ουγγαρίας, Ανατολικού Βερολίνου, Ρουμανίας και ου το καθεξής. Ως εκ τούτου όταν σε όλη την υπόλοιπη γηραιά ήπειρο, οι πολίτες της εκάστοτε χώρας, προσπαθούσανε να επουλώσουν τις πληγές του ΒΠΠ 1944. Απεναντίας εμείς λόγω των αρρωστημένων ιδεοληψιών, του ανθέλληνα τρομοκράτη ακροαριστερού Μίκη Θεοδωράκη, ξεκινούσαμε καινούργιο πόλεμο, πολύ πιο αιματηρό από τον προηγούμενο, που μόλις είχε τελειώσει, σκοτώνοντας αδερφός αδερφό, δια του εσωτερικό εμφύλιο σπαραγμού, ή αλλιώς συμμοριτοπολέμου 1946-1949.

 

Εν αντιθέσει όμως όλα αυτά, εντέχνως και επιλεκτικά επιμελώς, τα αποσιωπά και τα παραλείπει εν πολλοίς, ρίχνοντας τα στον καιάδα της ιστορίας των άχρηστων, λόγω του ότι δεν τον σύμφερε, εμφανώς υποτιμώντας την επιμέρους νοημοσύνη μας, δια της διαχρονικής ιστορικής αληθής διαδρομής. Εν μέρει αναφέροντας μόνο τις στερήσεις των βασανιστηρίων, δια των κακοπαθειών που υπέστη, ως πολιτικός κρατούμενος, στις φυλακές που φιλοξενήθηκε. Προσωπικώς εγώ αποδοκιμάζω μετά βδελυγμίας, την άναρχη και αυθαίρετη, παράλογη βία, από όποια πλευρά της πολιτικής αμάξης και εάν προέρχεται, των ένθεν εκείθεν εκατέρωθεν, εκδικητικών αντιποίνων. Εν κατακλείδι όμως, αφενός μεν, είμαι υπέρ της εύλογης τιμωρίας του Νόμου, δια του Δικαίου που θα προκύψει θέλοντας και μη, ως μέσω σωφρονιστικό, που θα πρέπει να επιβληθεί επειγόντως, ώστε μόνο μέσω της αστικής φιλελεύθερης δημοκρατίας, θα επιβληθούν οι Αναγκαίοι και επιβαλλόμενοι Νόμοι, των Επισήμων Δικαστηρίων του Κράτους. Αφετέρου δε, και όχι μέσω της άναρχης λαϊκίστικης λαοκρατίας, του άξεστου πεζοδρομίου, που πρέσβευε ο υπέρ του δέοντος, πολυδιαφημισμένος ακροαριστερός Μπολσεβίκος, Άθεος ανελεύθερος τρομοκράτης Μίκης Θεοδωράκης. Εν τέλει ως πολιτικός αμετανόητος, Κομμουνιστής Μπολσεβίκος, ενθυμήθηκε και μάλιστα τον μνημόνευσε κι όλας. Ως εκ τούτου το πιο ακραίο διχαστικό πολωτικό κομμάτι, της άναρχης αριστερής, κομματικής Εαμοκρατίας, τον βασανιστή Άρη Βελουχιώτη, ή αλλιώς Θανάση Κλάρα, τον Γεωπόνο από την Λαμία, λέγοντας πως τον πρόδωσαν και όχι ότι από την φύση του, υπήρξε αυτός ενεργός και συνειδητοποιημένος, Προδότης δηλωσίας. Υστερόγραφο Ήρωας της πατρίδας κατ΄εμέ, είναι αυτός που όσο γίνεται, τον αναγνωρίζει η συντριπτική πλειοψηφία, καθώς οι περισσότεροι συμπατριώτες μας, με γνώμονα δια της κοινής και συλλογικής Πατρίδας του εμείς, και όχι της ακραιφνώς εγωιστικής κομματικώς, συμφέρουσας ιδιοτελώς παρτίδας του εγώ. Υποσημείωση δεν διχάζει, αλλά ενώνει συγκολλητικά περαιτέρω, ως γέφυρα διακριτής μετριοπαθής επικοινωνίας, τους εντελώς αντίθετους πολιτικούς ταξικούς κόσμους. Εν τούτοις όλα αυτά που πρέσβευε ο αείμνηστος Μίκης Θεοδωράκης, μόνο δίχαζε πολλαπλώς και δεν ένωνε, συν τοις άλλης, η γενιά του περιβόητου και προκλητικά προβεβλημένου Πολυτεχνείου, δια του συνθήματος 1-1-4, θεωρείται η γενιά της απόλυτης πολιτικής, προπαγανδιστικής απάτης, δια της πλεκτάνης και ο νοών νοείτω.

 

Πέτα την ανθρωπιά σου και από τον αφέντη πιάσου και όταν σε φτύσει αυτός να κάθεσαι σκυφτός και θα έχεις τα πρωτεία στην σάπια πολιτεία-κοινωνία.

Αν λαχταράς την λευτεριά σε ξένους μην ελπίζεις πάρτην ο ίδιος εάν μπορείς αλλιώς δεν την αξίζεις.

Μην κάνετε παρέα με λύκους θα σας μάθουν να ουρλιάζετε, να κάνετε παρέα με Αετούς να σας μάθουν να πετάτε.

Θεριά οι άνθρωποι το φως δεν τον σηκώνουν, χίλιες φορές να γεννηθείς, τόσες θα σε Σταυρώνουν, Κώστας Βάρναλής.

Ρωμαίικη Συνείδηση Αφύπνιση, Δήμος Χαλκηδόνας, ως Δήμος των Αγίων και των Ηρώων.

Ο ανάξιος δούλος του Θεού Βαλκανίδης Δήμος εκ Κουφαλίων tamystikatoubaltou.blogspot.com.       

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη