pellain

Πόσο γρήγορο μπορεί να είναι ένα τρακτέρ; (Video)

Πόσο γρήγορο μπορεί να είναι ένα τρακτέρ; 
 Όταν σε έναν επαρχιακό δρόμο συναντήσει κανείς ένα τρακτέρ μπροστά του εύχεται, αν δεν μπορεί να προσπεράσει, να στρίψει γρήγορα σε κάποιον κάθετο δρόμο ή χωράφι, μιας και η ταχύτητά του είναι -λογικά- ιδιαίτερα χαμηλή.


Αυτά βέβαια δεν ισχύουν για τα σπέσιαλ τρακτέρ της JCB, καταρχήν το πιο παλιό One που είχε το ρεκόρ ταχύτητας για τρακτέρ με 166,72 χλμ./ώρα και στη συνέχεια με το Fastrac Two, που του το πήρε.

Προκειμένου το Fastrac Two να μπορεί να πάει όσο πιο γρήγορα γίνεται οι μηχανικοί της JCB μείωσαν το βάρος του κατά περίπου 10% και το έκαναν όσο γινόταν πιο αεροδυναμικό. Έτσι κατάφερε να πιάσει ακόμα και 240 χλμ./ ώρα, αλλά μιας και για να είναι έγκυρο το ρεκόρ χρειάζεται να κινηθεί και προς τη αντίθετη κατεύθυνση για ένα χιλιόμετρο ο μέσος όρος που κατέγραψε η Guinness ήταν 218,73 χλμ./ώρα.

Τιμή έτσι κι αλλιώς εντυπωσιακή, ενώ αν αναρωτιέστε πως σταματούσε ο κολοσσός των 5,0 τόνων από αυτά τα χιλιόμετρα η απάντηση είναι με αλεξίπτωτο που είχε προσαρμοστεί στο πίσω μέρος και λειτουργούσε ως αερόφρενο.

αλεξίπτωτο που είχε προσαρμοστεί στο πίσω μέρος και λειτουργούσε ως αερόφρενο


Πηγή - carzine.gr


Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη