pellain

Ένα κορίτσι από την Κόνιτσα στον τελικό του Australian Open

 

Μετά την κατάκτηση του τρόπαιο στο Τραράλγκον της Βικτώριας, η νεαρή Ελληνο-Βελγίδα Σοφία Κωστούλα έφτασε στον τελικό των εφήβων του Αυστραλιανού Οπεν και άνοιξε την καρδιά της στο SBS για την καταγωγή της, τον παππού της, την ελληνική της καταγωγή και για τον Στέφανο Τσιτσιπά και την Μαρία Σάκκαρη.

Η ελληνική καταγωγής Βελγίδα Σοφία Κωστούλα θα παίξει στον τελικό του Αυστραλιανού Οπεν απέναντι στην Κροάτισσα Πέτρα Μαρτσίνκο. 

Προηγουμένως, η καλύτερη επίδοση στα Junior Grand Slam της Κωστούλα ήταν στον τρίτο γύρο στο περσινό US Open. 

Συγκεντρωμένη στο παιχνίδι της, βελτιωμένο κάθε φορά και τροπαιούχα στην διοργάνωση του Traralgon, ένα τουρνουά προετοιμασίας των εφήβων για το Australian Open.

Mετά από εκείνη την νίκη της, είχε δηλώσει ότι μπορεί να κερδίσει τους πάντες και ότι έχει μεγάλη αυτοπεποίθηση για το Αυστραλιανό Όπεν. 

Εκπροσωπεί το Βέλγιο, αλλά ένα μεγάλο μέρος της καρδιάς της είναι ελληνικό και μίλησε στο SBS Greek για το πόσο σημαντική είναι η ελληνική κουλτούρα για εκείνη. 

Η οικογένειά της κατάγεται από την Κόνιτσα, την ιστορική κωμόπολη της Ηπείρου.

«Πολλά μέλη της οικογένειάς μου στην Ελλάδα και μιλούσα άπταιστα ελληνικά όταν ήμουν μικρή μέχρι που πέθανε ο Έλληνας παππούς μου».

Τότε ήταν που σταμάτησε να μιλά τα ελληνικά, κάτι για το οποίο δήλωσε ότι είναι απογοητευμένη και ελπίζω κάποια μέρα να τα μάθει καλύτερα.

«Κανένας από τους γονείς μου δεν παίζει τέννις. Ο μπαμπάς μου ήταν επαγγελματίας ποδοσφαιριστής», είπε η νεαρή αθλήτρια.

Ο παππούς της ήταν ο μόνος που έπαιζε τέννις «έτσι, για πλάκα», όπως μας είπε.

Αλλά άρχιζα να ασχολείται ουσιαστικά με το άθλημα όταν παρακολούθησα την Βλεγίδα Κιμ Κλέιστερς η οποία έχει κερδίσει έξι Γκραν Σλαμς και έχει φτάσει στο νούμερο ένα της παγκόσμιας κατάταξης. 

Αγαπά το παιχνίδι του Στέφανου Τσιτσιπά και της Μαρίας Σάκκαρη.

«Τους παρακολουθώ και τους δύο και μου αρέσει και είμαι υπερήφανη που είμαι και εγώ λίγο Ελληνίδα», λέει γελώντας.

Τι εύχεται για το μέλλον; «Πρώτα απ΄ όλα υγεία». Το 2021 ήταν δύσκολη χρονιά για την Κωστούλα καθώς είχε τραυματιστεί. Αλλά τώρα αισθάνεται περίφημα.

«Έχω κερδίσει πολλούς αγώνες τις τελευταίες εβδομάδες και έχω μεγάλη πίστη στον εαυτό μου».

«Είμαι χαρούμενη που μπορώ να παίξω μετά από τον τραυματισμό μου. Θα ήθελα να κερδίσω ένα Junior Grand Slam φέτος, είτε στην Μελβούρνη είτε κάπου αλλού».

Πατήστε Play στην κεντρική φωτογραφία για να ακούσετε την συνέντευξη με την Σοφία Κωστούλα (στα αγγλικά) 

ΠΗΓΗ: https://www.sbs.com.au/

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη