pellain

Μαθήματα πανδημίας: Όμικρον εναντίον Bill Gates

Στη Διάσκεψη για την Ασφάλεια του Μονάχου στις 18 Φεβρουαρίου, ο Μπιλ Γκέιτς κλήθηκε να αξιολογήσει σε ποιο σημείο βρισκόμαστε για να νικήσουμε την πανδημία. Απάντησε: «Δυστυχώς, ο ίδιος ο ιός, ιδιαίτερα η παραλλαγή που ονομάζεται Omicron , είναι ένας τύπος εμβολίου. Δηλαδή, δημιουργεί ανοσία τόσο των Β και των Τ-κυττάρων».

Ίσως ο κ. Γκέιτς διάβασε το άρθρο γνώμης μου στις 5 Ιανουαρίου, « Το Omicron μπορεί να βοηθήσει στον τερματισμό της πανδημίας αυτόν τον χειμώνα »; Χαίρομαι που συμφωνεί μαζί μου ότι το Omicron είναι σαν ένα αποτελεσματικό εμβόλιο που βοηθά στον τερματισμό της πανδημίας.

Ως βετεράνος επιστήμονας εμβολίων που πρωτοστάτησε σε ένα πρόγραμμα εμβολίων το 2003 κατά του αρχικού SARS, ήμουν αρκετά σίγουρος για το πού θα οδηγούσε η Omicron στην πανδημία, δεδομένων των χαρακτηριστικών της μετά την εμφάνισή της στα τέλη του περασμένου έτους. Αλλά γνωρίζοντας ότι ο πιο διάσημος influencer του κόσμου το βλέπει με τον ίδιο τρόπο είναι αρκετά ικανοποιητικό.


Αλλά γιατί ο κ. Γκέιτς είπε «δυστυχώς»;


Οφείλω να ομολογήσω ότι έγραψα το άρθρο μου με ανάμεικτα συναισθήματα. Από τη μια πλευρά, χάρηκα γιατί ήξερα ότι μετά από δύο χρόνια, η Omicron θα μπορούσε να δώσει μια διέξοδο από την πανδημία. Από την άλλη, ήταν ακόμα σχετικά μολυσματικό και πολλοί άνθρωποι μπορούσαν να πεθάνουν καθώς σάρωσε τον κόσμο.

Ίσως ο κ. Γκέιτς, του οποίου το ίδρυμα χρηματοδότησε την ανάπτυξη και τη διανομή εμβολίων κατά του COVID-19 σε όλο τον κόσμο, ήταν λυπημένος για τυχόν θανάτους που συνέβησαν;

Δεν φαίνεται έτσι, όπως συνέχισε, «[Η Omicron] έκανε καλύτερη δουλειά με τον παγκόσμιο πληθυσμό από ό,τι εμείς με τα εμβόλια. … Αυτό σημαίνει ότι η πιθανότητα σοβαρής ασθένειας - η οποία σχετίζεται κυρίως με το να είσαι ηλικιωμένος και να έχεις παχυσαρκία ή διαβήτη - αυτοί οι κίνδυνοι μειώνονται τώρα δραματικά λόγω αυτής της έκθεσης σε λοίμωξη».

Εφόσον ο μειωμένος κίνδυνος είναι καλός για την ανθρωπότητα και είναι κάτι το επιθυμητό, ​​τι πρέπει να λυπηθείτε; Ήταν λυπημένος ο Γκέιτς επειδή η Omicron κέρδισε τα εμβόλια δημιουργώντας προστατευτική ανοσία, αποτρέποντας έτσι την ικανότητα εξάπλωσης του COVID - πράγμα που σημαίνει ότι δεν θα χρειαζόταν μελλοντικά εμβόλια για τον COVID;

Εάν τα εμβόλια επιτύχουν αποστειρωτική ανοσία, υπέροχο. Εάν όχι, και αντ 'αυτού το φυσικό Omicron φέρνει ένα τέλος στην πανδημία, εξίσου σπουδαίο.

Δεν είναι διαγωνισμός, είναι ό,τι κάνει τη δουλειά—δηλαδή, εκτός αν εκτιμάτε την επιτυχία των εμβολίων περισσότερο από τον τερματισμό της πανδημίας.

Εμβόλια, εμβόλια και άλλα εμβόλια

Δεν πρέπει να εκπλήσσομαι, όμως, καθώς ακούω το ίδιο τραγούδι τα τελευταία δύο χρόνια.

εμβόλιο-σύριγγες

Οι σύριγγες που χρησιμοποιούνται για τον εμβολιασμό κατά του COVID-19 εμφανίζονται σε κέντρο εμβολιασμού στη Ρώμη, Ιταλία, στις 10 Ιανουαρίου 2022. (Guglielmo Mangiapane/Reuters)

Σχεδόν από την αρχή της πανδημίας, μας είπαν ότι η μόνη διέξοδος ήταν ο εμβολιασμός. Τα εμβόλια αναπτύχθηκαν γρήγορα και η επείγουσα χρήση τους απωθήθηκε. Υπήρχαν εμβολιασμοί και κλινικές, και πριν από καιρό οι ενισχυτές έγιναν μέρος του σεναρίου. Μετά ήρθαν οι εντολές εμβολίων, ακόμη και για άτομα που είχαν αποκτήσει φυσική ανοσία, και ακολούθησε ο εμβολιασμός των παιδιών.


Εν τω μεταξύ, συνεχίστηκε η αποσιώπηση οποιασδήποτε αρνητικής πληροφορίας σχετικά με τα εμβόλια, συμπεριλαμβανομένης της ασφάλειας των εμβολίων.


Τώρα ο Γκέιτς κοιτάζει μπροστά στην επόμενη πανδημία και ακόμη πιο γρήγορη ανάπτυξη και κυκλοφορία εμβολίου: «Την επόμενη φορά, θα πρέπει να προσπαθήσουμε να τα καταφέρουμε — αντί για δύο χρόνια, θα πρέπει να το κάνουμε περισσότερο σαν έξι μήνες. … Μας πήρε πολύ περισσότερο αυτή τη φορά από όσο θα έπρεπε», είπε στη διάσκεψη του Μονάχου.


Σε όλη τη διάρκεια ήταν όλα σχετικά με τα εμβόλια, και λιγότερο με την ασθένεια. Ως πρώην επιστήμονας εμβολίων, θα έπρεπε να είμαι χαρούμενος που τα εμβόλια έχουν πάρει το επίκεντρο στον κόσμο. Αλλά δεν είμαι, καθώς είμαι σαφές ότι τα εμβόλια δεν είναι ο στόχος - είναι απλώς τα μέσα για να βοηθήσουμε την ανθρωπότητα να ξεπεράσει την πανδημία.


Τα μέσα δεν πρέπει ποτέ να γίνονται στόχος.

Όταν αποδείχθηκε ότι ο εμβολιασμός απέτυχε να νικήσει τον COVID και αντ' αυτού κατακτήθηκε από την Omicron, ο κ. Γκέιτς το βρήκε λυπηρό. Οι άνθρωποι έχασαν μια μεγάλη ευκαιρία να δείξουν ότι είμαστε οι πραγματικοί κύριοι του κόσμου.


Ανθρώπινοι Αγώνες ενάντια στη Φύση

Η ανθρώπινη ιστορία είναι μια ιστορία επιβίωσης σε σκληρές, φυσικές συνθήκες. Κάποιοι στις προσπάθειές τους να επιβιώσουν ανακάλυψαν πώς να ζουν σε ειρήνη και αρμονία με τη φύση, ενώ άλλοι που πολέμησαν και νίκησαν θεωρούσαν τους εαυτούς τους θριαμβευτές ενάντια στη φύση. Ο Μάο Τσε Τουνγκ είπε το περίφημο: «Είναι τόσο ανταποδοτικό (με ατελείωτη χαρά) να πολεμάς ενάντια στον ουρανό, τη γη και τους ανθρώπους.

Σύμφωνα με τον Μάο και τους συντρόφους του, όταν αντιμετωπίζουμε φυσικές καταστροφές, οι άνθρωποι πρέπει να κερδίζουν και να κερδίζουν αποφασιστικά, μέσω της εξυπνάδας και της επιμονής. Δεν θα ήταν μια πλήρης νίκη εάν οι άνθρωποι λάμβαναν βοήθεια από τη φύση, κάτι που αντίθετα θα έφερνε ντροπή σε όλους τους εμπλεκόμενους.

Όταν μεγάλωσα στην κομμουνιστική Κίνα, πίστευα ότι, με γνώμονα τις διδασκαλίες του Μάο, η επιστήμη και η τεχνολογική πρόοδος θα μπορούσαν να δώσουν λύσεις για όλα τα προβλήματα που θα μπορούσε ενδεχομένως να αντιμετωπίσει η ανθρωπότητα.

Από μικρός λάτρευα τους επιστήμονες, γι' αυτό σπούδασα πολύ σκληρά και σημείωσα την τρίτη θέση στην επαρχία μου ανάμεσα σε περίπου 100.000 αποφοίτους γυμνασίου στις βάναυσα ανταγωνιστικές Εθνικές Εξετάσεις Εισαγωγής Κολεγίων της Κίνας. Έγινα δεκτός το 1983 από το εναρκτήριο Τμήμα Γενετικής και Γενετικής Μηχανικής του Πανεπιστημίου Fudan, που ιδρύθηκε πρόσφατα από τον γενετιστή Dr. CC Tan, προστατευόμενο του νομπελίστα Thomas Morgan, ο οποίος ανακάλυψε τον ρόλο που παίζουν τα χρωμοσώματα στην κληρονομικότητα.

Μια ομάδα ανδρών και γυναικών ανθρακωρύχων απαγγέλλουν παραγράφους του «Μικρού Κόκκινου Βιβλίου» του Μάο Τσε Τουνγκ καθώς σηματοδοτούν τη «Μεγάλη Προλεταριακή Πολιτιστική Επανάσταση» του Μάο στο ορυχείο Li Se Yuan στις 6 Σεπτεμβρίου 1968. (Xinhua/AFP μέσω Getty Images)

Ως νεαρός άνδρας με πλύση εγκεφάλου από το δόγμα του κομμουνισμού, ονειρευόμουν να δημιουργήσω γονίδια για να λύσω όλα τα προβλήματα του κόσμου, όπως ασθένειες, ελλείψεις τροφίμων, περιβαλλοντικές καταστροφές κ.λπ. σε γενετιστές σαν τον εαυτό μου να αλλάξω τη φύση κατασκευάζοντας τα γονίδια όλων των πλασμάτων ώστε να είναι ακριβώς αυτό που θα θέλαμε εμείς οι άνθρωποι.

Ονομάστε το αλαζονεία, αφέλεια ή βλακεία, αυτό πίστευα, όπως και εκατομμύρια άλλοι νέοι στην κομμουνιστική Κίνα εκείνη την εποχή.


Μηχανικά μωρά

Τον Νοέμβριο του 2018, όταν ο Κινέζος επιστήμονας He Jiankui ανακοίνωσε ότι δημιούργησε τα πρώτα γενετικά επεξεργασμένα μωρά στον κόσμο Lulu και Nana, συνειδητοποίησα ότι αυτός ο τρελός επιστήμονας θα μπορούσε να ήμουν εγώ αν έμενα στην Κίνα. Τώρα η Λουλού και η Νανά είναι 5 ετών και έχουν όλη τους τη ζωή μπροστά τους. Δεν μπορώ να φανταστώ πώς θα τα βγάλουν πέρα ​​γνωρίζοντας ότι ήταν κατασκευασμένα.

Ο κομμουνισμός σε συνδυασμό με την προηγμένη τεχνολογία έχουν δημιουργήσει τύπους ανθρώπων που δεν έχουν υπάρξει ποτέ πριν στη Γη. Εκτός από εμάς τους κανονικούς ανθρώπους που υπάρχουμε για χιλιάδες χρόνια, υπάρχουν τώρα άνθρωποι όπως ο He Jiankui, με τις θεϊκές του δυνάμεις να κατασκευάζει ανθρώπινα όντα, και υπάρχουν οι μηχανικοί άνθρωποι όπως η Lulu και η Nana.

Το χάος θα είναι ο νέος κανόνας εάν δεν ρυθμιστούν αυστηρά πράγματα όπως η γενετική μηχανική ή η πυρηνική τεχνολογία.


Έρευνα κέρδους λειτουργίας

Υπήρξε συζήτηση στις Ηνωμένες Πολιτείες το 2014 σχετικά με την εργαστηριακή έρευνα που αυξάνει τη λοιμογόνο δύναμη, την ευκολία εξάπλωσης ή το εύρος ξενιστών επικίνδυνων παθογόνων - αυτό που είναι γνωστό ως έρευνα κέρδους λειτουργίας (GOF). Η συζήτηση πυροδοτήθηκε από τη δημιουργία ενός χιμαιρικού κοροναϊού, ο οποίος παρέχει σε έναν κοροναϊό νυχτερίδας μια πρόσθετη λειτουργία μόλυνσης ανθρώπων (ακούγεται οικείο, αλλά αυτό διαφέρει από τον SARS-CoV-2 όπως τον ξέρουμε). Πολλοί επιστήμονες υποστήριξαν ότι η έρευνα GOF ήταν πολύ επικίνδυνη. Ως αποτέλεσμα, απαγορεύτηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες τον Οκτώβριο του 2014.


Ωστόσο, τέτοιες έρευνες συνεχίστηκαν σε άλλες χώρες, ιδιαίτερα στην Κίνα. Εάν μπορείτε να δημιουργήσετε μωρά, μπορείτε να δημιουργήσετε ιούς.


Είχε καμία σχέση η έρευνα του GOF με την προέλευση του SARS-CoV-2, ο οποίος στοίχισε 5 εκατομμύρια ζωές παγκοσμίως; Δεν έχουμε ακόμη σίγουρη απάντηση. Αν το έκανε, θα μπορούσε απλώς να είχε φτάσει σε ένα νέο ύψος επιστημονικών επιτευγμάτων. Είμαι βέβαιος ότι ο κ. Γκέιτς θα λυπόταν ξανά αν αυτό αποδεικνυόταν αλήθεια, παρά το επιστημονικό επίτευγμα.


Η επιστημονική έρευνα πρέπει να καθοδηγείται από τις υψηλότερες ηθικές αρχές και με αρκετό έλεγχο για την αποφυγή καταστροφών που προκαλούνται από τον άνθρωπο, όπως η πυρηνική τεχνολογία ή η γενετική μηχανική.


Άνθρωπος και Φύση ως ένα σώμα

Ζώντας στον Καναδά, απαλλαγμένος από οποιαδήποτε κυβερνητική πίεση, μπόρεσα να αναλογιστώ την προσωπική μου κοσμοθεωρία και να κάνω αλλαγές με βάση τη δική μου συνείδηση. Στην πραγματικότητα, αφού ήρθα στον Καναδά, βρήκα τις ρίζες μου στην παραδοσιακή κινεζική κουλτούρα. Η ιδέα ότι ο άνθρωπος και η φύση είναι ένα αρμονικό σώμα, όπως πίστευαν οι αρχαίοι Κινέζοι, έχει περισσότερο νόημα από τη μαχητική νοοτροπία που μου δίδαξε το κομμουνιστικό σύστημα. Έχω μάθει να εκτιμώ τη φύση και να αποδέχομαι ό,τι μου επιφυλάσσει.


Όταν εμφανίζονται εστίες μολυσματικών ασθενειών, θα πρέπει να βρίσκουμε τρόπους να τις αντιμετωπίζουμε, όπως κάνουν οι άνθρωποι εδώ και χιλιάδες χρόνια. Σήμερα, διαθέτουμε προηγμένες τεχνολογίες για την καλύτερη πλοήγηση της κατάστασης, καθώς και εμβόλια και θεραπείες. Αλλά θα πρέπει επίσης να δοκιμάσουμε τον διαλογισμό και άλλες ολιστικές προσεγγίσεις για να βελτιώσουμε το ανοσοποιητικό μας σύστημα και να αναζητήσουμε αρμονία με το περιβάλλον μας.


Σχετική Κάλυψη

Μαθήματα πανδημίας: Omicron εναντίον Bill GatesΜαθήματα πανδημίας: Η επιστημονική συζήτηση αποσιωπήθηκε, με θανατηφόρες συνέπειες

Φαίνεται ότι ο κύριος Γκέιτς και πολλοί άλλοι όμοιοί του δεν έχουν βρει ακόμα γαλήνη με τη φύση. Χρησιμοποιώντας τα χρήματα και τη δύναμή τους, θέλουν να επιτύχουν μια πλήρη νίκη σε έναν πόλεμο ενάντια στη φύση.


Η συμβουλή μου στον κ. Γκέιτς, για μια καλύτερη προσέγγιση, είναι οι άνθρωποι να εργάζονται παράλληλα με τη φύση και να βρίσκουν αρμονία με τη φύση. Μην επιλέγετε μάχες με τη φύση. Μπορεί να κερδίσουμε έναν αγώνα εδώ κι εκεί, αλλά ποτέ δεν θα νικήσουμε σε έναν πόλεμο ενάντια στη φύση. Η Omicron έχει διαδραματίσει αποφασιστικό ρόλο στη βοήθεια των ανθρώπινων προσπαθειών για τον τερματισμό της πανδημίας, γι' αυτό να είστε ευγνώμονες, να ευχαριστήσετε τη Μητέρα Φύση για το δώρο και να προχωρήσετε με χαρά.


Οι απόψεις που εκφράζονται σε αυτό το άρθρο είναι οι απόψεις του συγγραφέα και δεν αντικατοπτρίζουν απαραίτητα τις απόψεις των The Epoch Times.

Τζο Γουάνγκ

Ο Joe Wang, Ph.D., ήταν επικεφαλής επιστήμονας για το έργο εμβολίου SARS της Sanofi Pasteur το 2003. Τώρα είναι πρόεδρος του New Tang Dynasty TV (Καναδάς), συνεργάτη μέσων ενημέρωσης των The Epoch Times.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη