pellain

Το «100%» εμβολιασμένο κρουαζιερόπλοιο χτυπήθηκε από επιδημία COVID-19


Η Princess Cruises επιβεβαίωσε ότι ένα από τα κρουαζιερόπλοιά της, το Ruby Princess, ανέφερε ξέσπασμα 
COVID-19 πριν από την ελλιμενισμό στο Σαν Φρανσίσκο.

Η εταιρεία κρουαζιέρας απαιτεί από τους επιβάτες και τα μέλη του πληρώματος να έχουν εμβολιαστεί πλήρως για τον COVID-19, ο οποίος προκαλείται από τον ιό του ΚΚΚ (Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα) . Η Princess Cruises δίνει επίσης εντολή στους επιβάτες να επιδείξουν αρνητικό τεστ COVID-19 και απόδειξη εμβολιασμού για να επιβιβαστούν, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της.

Όσοι βρέθηκαν θετικοί «απομονώθηκαν και τέθηκαν σε καραντίνα ενώ παρακολουθούνταν και φροντίζονταν από την ιατρική μας ομάδα στο πλοίο», ανέφερε η Princess Cruises σε δήλωση σε ειδησεογραφικά πρακτορεία τη Δευτέρα. Δεν ανέφερε πόσα άτομα βρέθηκαν θετικά ή πότε βρέθηκαν θετικά κατά τη διάρκεια της κρουαζιέρας.

«Ήταν όλοι ασυμπτωματικοί ή ελαφρά συμπτωματικοί», είπε η εταιρεία. Μερικοί από τους επιβάτες που προσβλήθηκαν από τον ιό CCP δεν ολοκλήρωσαν την καραντίνα τους και είτε στάλθηκαν στο σπίτι τους είτε «τους παρασχέθηκαν καταλύματα στην ξηρά σε ξενοδοχεία που είχαν συντονιστεί εκ των προτέρων για απομόνωση και καραντίνα», προστίθεται στην ανακοίνωση.

«Όπως με όλα τα δρομολόγια της Princess, αυτή η κρουαζιέρα λειτουργεί ως εμβολιασμένη κρουαζιέρα, όπως ορίζεται από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ», είπε η εταιρεία στο San Francisco Chronicle . «Τα ποσοστά εμβολιασμού επισκεπτών και πληρώματος ήταν στο 100 τοις εκατό».

Το Ruby Princess ελλιμενίστηκε στο Σαν Φρανσίσκο την Κυριακή, είπε η εταιρεία, αφού το πλοίο βρισκόταν σε 15ήμερη κρουαζιέρα στο κανάλι του Παναμά. Το πλοίο αναχώρησε αργότερα εκείνη την ημέρα για μια 15ήμερη κρουαζιέρα στη Χαβάη, δήλωσε ο Νεγίν Καμαλί, εκπρόσωπος της Princess Cruises, σε δήλωση στο USA Today.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο παρακολούθησης κρουαζιερόπλοιων του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) , το Ruby Princess περιγράφεται ως «υπό παρατήρηση» από την ομοσπονδιακή υπηρεσία υγείας.

Η εξέλιξη έρχεται περίπου δύο εβδομάδες αφότου το CDC μείωσε την προειδοποίηση COVID-19 για ταξίδια κρουαζιέρας στο «Επίπεδο 2», έναν «μέτριο» κίνδυνο. Προηγουμένως, το πρακτορείο έδωσε μια προειδοποίηση για ταξίδια κρουαζιέρας "Επίπεδο 4", που είναι το υψηλότερο επίπεδο, καθώς η παραλλαγή Omicron εξαπλώθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες πριν από αρκετούς μήνες.

Κατά τη διάρκεια της πανδημίας του COVID-19, η βιομηχανία κρουαζιέρας έχει χτυπηθεί από lockdown και ομοσπονδιακούς περιορισμούς στις κρουαζιέρες - εν μέσω πρώιμων εικασιών ότι τα κρουαζιερόπλοια ήταν «σούπερ διαδότες» του ιού. Τα στοιχεία του κλάδου δείχνουν ότι οι εταιρείες κρουαζιέρας έχασαν συλλογικά 63 δισεκατομμύρια δολάρια το 2020 και το 2021.

Στις 18 Μαρτίου, το CDC δημοσίευσε νέες κατευθυντήριες γραμμές για τον COVID-19 για τον κλάδο της κρουαζιέρας, με έναν εκπρόσωπο να λέει στην USA Today ότι συνεπάγεται τις προτάσεις του οργανισμού σχετικά με την κοινωνική απόσταση, τις απαιτήσεις καραντίνας και τις συμφωνίες λιμένων.

Οι Epoch Times επικοινώνησαν με την Princess Cruises για σχόλια.

Τζακ Φίλιπς 
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΕΚΤΑΚΤΩΝ ΕΙΔΗΣΕΩΝ


πηγη: theepochtimes.com

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη