pellain

ΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΜΟDERNA: ΜΑΣ ΚΛΕΨΑΤΕ ΤΗΝ ΠΑΤΕΝΤΑ ΤΟΥ ΕΜΒΟΛΙΟΥ

 


Δύο εταιρείες βιοτεχνολογίας υπέβαλαν μήνυση κατά της Moderna αυτή την εβδομάδα και ισχυρίστηκαν ότι ο κατασκευαστής του εμβολίου παραβίασε την πατενταρισμένη τεχνολογία κατά την ανάπτυξη του κοινώς χρησιμοποιούμενου εμβολίου COVID-19 .

Οι εταιρείες Arbutus Biopharma και Genevant Sciences, ισχυρίζονται σε μια αστική αγωγή ότι η Moderna χρησιμοποίησε την «καινοτόμα τεχνολογία που η Arbutus είχε ήδη δημιουργήσει και κατοχυρώσει με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας» για τη δημιουργία του εμβολίου για τον COVID-19, όπως το σύστημα παροχής νανοσωματιδίων λιπιδίων, σύμφωνα με καταγγελία ( pdf ) που κατατέθηκε στο Περιφερειακό Δικαστήριο των ΗΠΑ στο Ντέλαγουερ. Η Genevant ανήκει στη Roivant, μια εταιρεία που αδειοδοτούσε τα εν λόγω διπλώματα ευρεσιτεχνίας από την Arbutus.

«Η Moderna γνώριζε καλά τις πατέντες LNP της Arbutus και τις αδειοδοτούσε για άλλα προγράμματα προϊόντων, αλλά επέλεξε να μην το κάνει για το εμβόλιο της για τον COVID-19. Αντίθετα, προσπάθησε να ακυρώσει αρκετά από τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας ενώπιον του Γραφείου Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας και Εμπορικών Σημάτων των Ηνωμένων Πολιτειών και όταν αυτές οι προσπάθειες απέτυχαν σε μεγάλο βαθμό, η Moderna απλώς χρησιμοποίησε την κατοχυρωμένη με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας τεχνολογία χωρίς να πληρώσει για αυτήν ή ακόμη και να ζητήσει άδεια», ανέφερε η καταγγελία.

Οι δύο εταιρείες ισχυρίστηκαν ότι η Moderna διέπραξε επτά κατηγορίες παραβίασης διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας. Ζητούν οικονομική αποζημίωση από την εταιρεία.

Σε δήλωσή της τη Δευτέρα, η Moderna αρνήθηκε τους ισχυρισμούς που περιέχονται στην πολιτική αγωγή.

«Η Moderna αρνείται αυτούς τους ισχυρισμούς και θα υπερασπιστεί σθεναρά τον εαυτό της έναντι των αξιώσεων του Genevant στο Δικαστήριο», δήλωσε εκπρόσωπος της Moderna στους The Epoch Times. «  Το εμβόλιο μας για τον COVID-19 είναι προϊόν της πολυετούς πρωτοποριακής έρευνας και ανάπτυξης της πλατφόρμας mRNA της Moderna, συμπεριλαμβανομένης της δημιουργίας της δικής μας ιδιόκτητης τεχνολογίας παροχής νανοσωματιδίων λιπιδίων, η οποία ήταν ζωτικής σημασίας για την καταπολέμηση της πανδημίας COVID-19».

Η δήλωση πρόσθεσε: «Επιπλέον, σύμφωνα με την 28 USC §1498, η Moderna έχει ειδοποιήσει την κυβέρνηση των ΗΠΑ σχετικά με την κατηγορία παραβίασης των πωλήσεων στην κυβέρνηση των ΗΠΑ, έτσι ώστε η κυβέρνηση των ΗΠΑ να μπορεί να προστατεύσει τα δικαιώματά της υπεράσπισης έναντι οποιασδήποτε υποτιθέμενης ευθύνης έναντι της Genevant. 

Με την αγωγή, η Genevant και η Arbutus είπαν ότι δεν ζητούν δικαστική διαταγή επειδή θα «εμποδίσει την πώληση, την κατασκευή ή τη διανομή του MRNA-1273» σε εμβόλια, δήλωσε ο William Collier, Διευθύνων Σύμβουλος της Arbutus, σε δήλωση .

«Ωστόσο, επιδιώκουμε δίκαιη αποζημίωση για τη χρήση από τη Moderna της πατενταρισμένης τεχνολογίας μας που αναπτύχθηκε με μεγάλη προσπάθεια και με μεγάλα έξοδα, χωρίς την οποία το εμβόλιο της Moderna για τον COVID-19 δεν θα ήταν επιτυχές», συνέχισε ο Collier.

Το COVID-19 είναι η ασθένεια που προκαλείται από τον ιό του ΚΚΚ (Κομμουνιστικό Κόμμα Κίνας) .

Στα τέλη Φεβρουαρίου, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Moderna, Stephane Bancel, δήλωσε ότι οι παραγγελίες του εμβολίου της αυξήθηκαν στα 19 δισεκατομμύρια δολάρια για τις πωλήσεις του 2022, ποσό που είναι υψηλότερο από τα 18,5 δισεκατομμύρια δολάρια που είχε ανακοινωθεί έναν μήνα πριν.

«Πιστεύουμε ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να κινούμαστε σε ένα ενδημικό περιβάλλον», δήλωσε ο Bancel στο CNBC την περασμένη εβδομάδα. «Θα πρέπει να είμαστε ακόμα προσεκτικοί γιατί όπως είδαμε με την Delta, η οποία ήρθε μετά την Alpha και ήταν πιο επιθετική, [είναι] πάντα δυνατό να αποκτήσουμε την πιο λοιμώδη παραλλαγή φυσικά».


Τζακ Φίλιπς

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΕΚΤΑΚΤΩΝ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο Τζακ Φίλιπς είναι δημοσιογράφος έκτακτων ειδήσεων στους The Epoch Times με έδρα τη Νέα Υόρκη.

theepochtimes.com

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη