pellain

Κινεζική εταιρεία μηνύθηκε στο Τέξας για 100.000 φερόμενα ελαττωματικά τεστ COVID-19

 

Ξεκαθαρίζουν με το χρόνο πολλά πράματα

Στις αρχές της πανδημίας COVID-19 , όταν οι ιατροί πρώτης γραμμής στις Ηνωμένες Πολιτείες ήθελαν απεγνωσμένα να αποκτήσουν κρίσιμο ιατρικό εξοπλισμό και προμήθειες, μια εταιρεία κινητής υγείας με έδρα το Τέξας πλήρωσε περίπου 500.000 δολάρια για 100.000 κιτ δοκιμών αντισωμάτων από την Κίνα—το μόνο μέρος στο την εποχή που πουλούσε τα τόσο απαραίτητα προϊόντα.

Αλλά τα κιτ, τα οποία υποτίθεται ότι κάλυπταν παραγγελίες από τον αμερικανικό στρατό και τους πελάτες του κράτους, δεν προχώρησαν ποτέ περισσότερο από την αποθήκη όπου παραδόθηκαν τα προϊόντα πριν από τον Ιούλιο του 2020.

Μετά από μήνες καθυστερήσεων αφού ένας μεγάλος αριθμός δοκιμών διαπιστώθηκε ως ελαττωματικός, η εταιρεία με έδρα το Τέξας, AnyPlace MD , μήνυσε τον πωλητή με έδρα την Κίνα στο τμήμα Ώστιν του Περιφερειακού Δικαστηρίου των ΗΠΑ για τη Δυτική Περιφέρεια του Τέξας με την ελπίδα να ανακτήσει τις απώλειές του.

Το συμβόλαιο που συμφωνήθηκε τον Μάιο του 2020 απαιτούσε από τον Shane Stevens, Διευθύνοντα Σύμβουλο και ιδιοκτήτη του AnyPlace MD, να καταβάλει προκαταβολή 75% συνολικού ύψους 481.125 $ στην Anhui DeepBlue Medical Technology, τον κινεζικό προμηθευτή κιτ δοκιμών, με τα υπόλοιπα 118.875 $ να καταβάλλονται ένα μήνα αργότερα. Αφού έλαβε τις δοκιμές, ο Στίβενς είπε ότι ανακάλυψε γρήγορα, κατά τη διεξαγωγή ενός δειγματοληπτικού ελέγχου, ότι ένας σημαντικός αριθμός των κιτ παρήγαγε ψευδώς θετικά αποτελέσματα ή «γραμμές φαντασμάτων» - γραμμές που είναι δύσκολο να ερμηνευτούν και «φαίνεται ότι υποδεικνύουν θετικό τεστ. ”

Μια ανταλλαγή μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στις αρχές Ιουλίου 2020 με έναν εταίρο σε κοινοπραξία, τη Reliant Immune Diagnostics, δεύτερο ενάγοντα στην αγωγή , τόνισε ένα στιγμιότυπο οθόνης που λήφθηκε από τον ιστότοπο της Υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ που δείχνει ότι το DeepBlue, μαζί με τέσσερα άλλα τεστ COVID-19 με βάση την Κίνα κατασκευαστές, επισημάνθηκε από τη ρυθμιστική αρχή των Η.Π.Α. ότι είχε προϊόντα που «δεν πρέπει να διανέμονται».

Η AnyPlace προφανώς δεν είναι η μόνη εταιρεία που έχει υποβάλει παράπονα για τον προμηθευτή που εδρεύει στην Κίνα. Στο Laredo του Τέξας, ερευνητές από το Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ κατέσχεσαν 20.000 κιτ δοκιμών DeepBlue, αφού οι υπάλληλοι του τμήματος υγείας διαπίστωσαν ότι τα τεστ είχαν ποσοστό ακρίβειας μόνο 20%, σύμφωνα με αναφορές τοπικών μέσων ενημέρωσης από τον Απρίλιο του 2020.

Εκείνη την εποχή, ελαττωματικές ιατρικές προμήθειες από την Κίνα, όπως μάσκες και κιτ δοκιμών, είχαν ήδη προκαλέσει αντιδράσεις από χώρες όπως η Φινλανδία, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Ιρλανδία, με αποτέλεσμα να ανακληθούν εκατομμύρια αντικείμενα. Τον Αύγουστο του 2020, η Σουηδία ανακοίνωσε ότι σε 3.700 κατοίκους είπαν λανθασμένα ότι είχαν τον ιό λόγω ελαττωματικών κιτ δοκιμών που κατασκευάστηκαν στην Κίνα.

Στις 10 Ιουλίου 2020, η AnyPlace και η Reliant Immune Diagnostics επικοινώνησαν με τη Rallo Holdings, την εταιρεία που είχε μεσολαβήσει στη συμφωνία με την DeepBlue, απορρίπτοντας τα προϊόντα και ζητώντας επιστροφή χρημάτων. Ο Στίβενς θα περνούσε τους επόμενους μήνες προσπαθώντας να πάρει πίσω τα σχεδόν 500.000 δολάρια.

Όταν τελικά συνδέθηκε με τον Li Zeyu, έναν εκπρόσωπο της DeepBlue, τον Σεπτέμβριο του 2020, ο Li ζήτησε συγγνώμη για την καθυστέρηση στην επιστροφή χρημάτων, λέγοντας ότι η εταιρεία εργαζόταν για να εξασφαλίσει πωλήσεις για τα προϊόντα στο Μεξικό ή σε άλλες χώρες της Νότιας Αμερικής, έτσι ώστε «θα να μην χαθεί ή απλώς να χαθεί λίγο [sic]."

«Γιατί προσπαθείτε να πουλήσετε αυτά τα τεστ σε οποιονδήποτε άλλον;» Ο Στίβενς απάντησε, σύμφωνα με ένα ιστορικό μηνυμάτων που μοιράστηκε με τους The Epoch Times. «Δεν είναι καλοί. Φάντασμα [γραμμές], ψευδώς θετικά… Δεν είναι καλά τεστ».

Ο Λι απάντησε ότι οι ισχυρισμοί της AnyPlace σχετικά με τα αποτελέσματα του εργαστηρίου «δεν ήταν σωστοί» και είπε ότι η εταιρεία είχε συμφωνήσει στην επιστροφή χρημάτων μόνο λόγω της διαγραφής του FDA.

"Παρεμπιπτόντως. Το βαθύ μπλε πούλησε περίπου 10 εκατομμύρια κιτ δοκιμών συνολικά. πήραμε κακό αποτέλεσμα και επιστροφή χρημάτων λιγότερο από 50 χιλιάδες συνολικά. … Επομένως, δεν πιστεύουμε ότι υπάρχει μεγάλο πρόβλημα στα προϊόντα μας», είπε ο Λι στον Stevens στην κινεζική πλατφόρμα ανταλλαγής μηνυμάτων WeChat.

Οι αξιωματούχοι της ιατρικής τεχνολογίας της Anhui DeepBlue δεν απάντησαν πριν από τον Τύπο σε αίτημα των The Epoch Times για σχολιασμό.

Η FDA, αν και δεν σχολίασε συγκεκριμένα τα εισαγόμενα προϊόντα από την Anhui DeepBlue, είπε στους The Epoch Times σε ένα email ότι «προτίθεται να αφαιρέσει τις δοκιμές για τις οποίες η FDA είτε έχει εκδώσει EUA είτε έχει ειδοποιήσει τον προγραμματιστή δοκιμών μέσω email ότι η FDA αρνείται να εξετάσει , αρνείται να εκδώσει ή αποφασίζει με άλλο τρόπο να μην εξουσιοδοτήσει τη δοκιμή για οποιονδήποτε λόγο."

Σε μια ειδοποίηση του Απριλίου 2020 , η υπηρεσία είχε προειδοποιήσει ότι ορισμένοι προγραμματιστές δοκιμών εκείνη την εποχή «υποστηρίζαν ψευδώς ότι οι ορολογικές τους δοκιμές είναι εγκεκριμένες ή εγκεκριμένες από τον FDA ή ισχυρίζονταν ψευδώς ότι μπορούν να διαγνώσουν τον COVID-19».

«Η FDA θα λάβει τα κατάλληλα μέτρα κατά των εταιρειών που κάνουν ψευδείς ισχυρισμούς ή τεστ μάρκετινγκ που δεν είναι ακριβή και αξιόπιστα», ανέφερε.

Σύμφωνα με τη μήνυση, οι δύο αμερικανικές εταιρείες είπαν ότι πίστεψαν λανθασμένα ότι ένα έγγραφο πιστοποιητικού FDA που κοινοποιήθηκε από την DeepBlue, το οποίο εκδόθηκε για να επισημάνει μια εγγραφή δοκιμής αντισωμάτων στην FDA, θα οδηγούσε τελικά στο να λάβει το προϊόν έγκριση από τον FDA.

Η προκαταβολή που έκανε η AnyPlace αντιπροσώπευε το 50 τοις εκατό των ταμειακών αποθεμάτων της εταιρείας.

«Μας πλήγωσε πολύ», είπε ο Στίβενς στους The Epoch Times. «Έπρεπε να σταματήσουμε να αγοράζουμε τεστ COVID σε όγκους που κάναμε για αρκετό καιρό, ενώ αναρρώσαμε και ανακτούσαμε».

Η αγωγή ήταν η «τελευταία του λύση», είπε, και παραμένει «πολύ αισιόδοξος» για την επιτυχία της.

«Αν ρωτήσετε άλλους ανθρώπους που προσπάθησαν να συναλλάσσονται με εταιρείες στην Κίνα, μπορεί να πουν ότι είναι μια μικρή πιθανότητα. Αλλά πολλές φορές, πρέπει απλώς να κάνω αυτό που πιστεύω ότι είναι σωστό. Και στο πίσω μέρος του κεφαλιού μου, σκέφτομαι, τι γίνεται αν κάποια άλλη εταιρεία δεν έχει τους πόρους; Τι θα συμβεί αν κάποιες άλλες εταιρείες βάλουν τα πάντα στη γραμμή για να προσπαθήσουν να αγοράσουν κάτι από αυτές; Αυτό θα είχε χρεοκοπήσει αυτή την εταιρεία», είπε.

«Είναι επικίνδυνο να υπάρχουν εταιρείες εκεί έξω που είναι τέτοιες. … Οπότε νιώθω ότι είναι υποχρέωση για μένα να το κάνω, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα».

Εύα Φου 
CHINA REPORTER

Η Eva Fu είναι συγγραφέας με έδρα τη Νέα Υόρκη για τους The Epoch Times που επικεντρώνεται στις σχέσεις ΗΠΑ-Κίνας, τη θρησκευτική ελευθερία και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Επικοινωνήστε με την Εύα στο  eva.fu@epochtimes.com

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη