pellain

Συνάντηση με τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας για την πρόταση βράβευσης του Ιβάν Σαββίδη


Συνάντηση με τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας και πρόεδρο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας, Απόστολο Τζιτζικώστα, είχε ο Γαβριήλ Αβραμίδης, περιφερειακός σύμβουλος Κεντρικής Μακεδονίας και επικεφαλής της παράταξης ΠΡΩΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, τη Δευτέρα 6 Ιουνίου, στα γραφεία της περιφέρειας. 

Η συνάντηση έγινε σε πολύ φιλικό κλίμα, είναι γνωστό εξάλλου πως ο Γαβριήλ Αβραμίδης το Μάιο του 2014 είχε εκλεγεί με τον κ. Τζιτζικώστα, αλλά και ως παράταξη έχει δηλώσει πως στηρίζει κριτικά την διοίκηση της περιφέρειας. Βασικό θέμα συζήτησης υπήρξε η κατάθεση της γραπτής ερώτησης, σύμφωνα με τον κανονισμό, στον περιφερειάρχη για το θέμα του κορυφαίου ομογενή επιχειρηματία και μεγάλου ευεργέτη, Ιβάν Σαββίδη.

 Ο επικεφαλής της παράταξης τόνισε στον περιφερειάρχη τον συμβολισμό αυτής της βράβευσης για το συνολικό επενδυτικό, εθνικό και φιλανθρωπικό έργο του και πρότεινε επίσης την θέσπιση στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας βραβείου κορυφαίου επενδυτή. Σημείωσε τέλος πως σε περίπτωση που δεν υπάρξει ανταπόκριση στην πρόταση από την διοίκηση, για την οποία φυσικά αναμένεται γραπτή απάντηση, θα προχωρήσουν σε εκδήλωση τιμής και βράβευσης του Ιβάν Σαββίδη, κοινωνικοί, αθλητικοί και πολιτιστικοί φορείς και θα προσκαλέσουν σε αυτή τον περιφερειάρχη να μιλήσει για τη μεγάλη προσφορά του Ιβάν Σαββίδη.


Σας κοινοποιούμε την ερώτηση που κατέθεσαν στον περιφερειάρχη οι περιφερειακοί σύμβουλοι της παράταξης μας Γαβριήλ Αβραμίδης και Βασιλεία Αβραμίδου.








ΠΡΩΤΗ ΔΥΝΑΜΗ για τη ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ                                                                     Θεσσαλονίκη 17-05-2022





                                        ΠΡΟΣ:
                 Πρόεδρο Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας
                                Θεοδωρή Μητράκα

 ΚΟΙΝ.:
 Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας
Απόστολο Τζιτζικώστα



Ερώτηση με αίτημα για γραπτή απάντηση

Θέμα: Πρόταση βράβευσης του σπουδαίου ομογενή επιχειρηματία και μεγάλου ευεργέτη Ιβάν Σαββίδη


Κύριε Περιφερειάρχα,

 Όπως γνωρίζετε, το πρόβλημα της ανεργίας και της αναζήτησης εργασίας αποτελεί μεγάλο ζήτημα για τους πολίτες της Κεντρικής Μακεδονίας. Είναι κατανοητό, λοιπόν, πως κάθε επένδυση που δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας στην περιφέρειά μας είναι πολύ σημαντική για την ανάπτυξη και την ευημερία των πολιτών.
 Θέλουμε να επισημάνουμε και να τονίσουμε την επενδυτική δραστηριότητα του κ. Ιβάν Σαββίδη, κορυφαίου Έλληνα της ελληνικής διασποράς, ο οποίος έχει επενδύσει σημαντικά ποσά στην Κεντρική Μακεδονία αλλά και στην υπόλοιπη ελληνική επικράτεια. Χρήματα που κέρδισε στο εξωτερικό, αντί να αναζητήσει την ιδανικότερη χώρα για κερδοφορία, τα επένδυσε στην Ελλάδα από αγάπη προς την πατρίδα. Θεωρούμε πως η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας θα έπρεπε να βραβεύσει τον κ. Ιβάν Σαββίδη όχι μόνο για τις επενδύσεις του αλλά και για το τεράστιο κοινωνικό, εθνικό και φιλανθρωπικό του έργο.

 Έχει επενδύσει:
ΟΛΘ-Λιμάνι 216.000.000 €
Πόρτο Καρράς 205.000.000 €
ΠΑΕ ΠΑΟΚ 140.000.000 €
OPEN TV 97.000.000 €
Ξενία-Παλιούρι 14.000.000 €
Dimera Group 9.200.000 €
Σουρωτή Α.Ε. 7.000.000 €
Μακεδονία Παλλάς 4.900.000 €
Ακίνητα Θεσσαλονίκης 13.000.000 €
Σύνολο: 706.100.000 € με 1.514 θέσεις εργασίας

Είναι ένας χαρισματικός άνθρωπος, ο οποίος είναι αφοσιωμένος άνευ ορίων στα ιδανικά της Ορθοδοξίας και του παγκόσμιου Ελληνισμού. Παράδειγμα ανθρώπου που προσφέρει πολλά στην προώθηση της ελληνικής γλώσσας και του πολιτισμού σε ολόκληρο τον κόσμο, στην διάδοση των ιδανικών και των αξιών της Ορθοδοξίας, της συναίνεσης και της ενίσχυσης των σχέσεων των Ελλήνων του εξωτερικού, και πρωτίστως της νεολαίας, με την ιστορική τους πατρίδα.
Είναι ο άνθρωπος, ο οποίος σε διάφορες χώρες χτίζει εκκλησίες, παρέχει μεγάλη βοήθεια σε μοναστήρια και διαδραμάτισε αποφασιστικό ρόλο για να ληφθεί άδεια από την τουρκική κυβέρνηση να τελεστεί η ιστορική θεία λειτουργία στην Ιερά Μονή Παναγίας Σουμελά στην Τραπεζούντα, σύμβολο του Ποντιακού Ελληνισμού, για πρώτη φορά έπειτα από 88 έτη μετά από την απαγόρευση το 1923!
Ο κ. Ιβάν Σαββίδης είναι ο μεγαλύτερος επιχειρηματίας ελληνικής καταγωγής σε ολόκληρο τον μετασοβιετικό χώρο με συνολική περιουσία 1,6 δις. δολάρια. Καταλαμβάνει την 1742η θέση στη λίστα Forbes. Τον Μάιο του 2017 στο ΑΠΘ, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, με πρωτοβουλία του κ. Ιβάν Σαββίδη και με την υποστήριξη του Φιλανθρωπικού του Ιδρύματος, δημιουργήθηκε το Τμήμα Ποντιακών Σπουδών.
Το συνολικό εθνικό, κοινωνικό και επιχειρηματικό του έργο είναι κυριολεκτικά γιγαντιαίο και αποτελεί πρότυπο επιχειρηματία – μεγάλου εθνικού ευεργέτη.

Κύριε Περιφερειάρχα,
Προτείνουμε για λόγους συμβολισμού και αναγνώρισης της μεγάλης προσφοράς του, η περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας να βραβεύσει τον κ. Ιβάν Σαββίδη και να δώσει με αυτό τον τρόπο κίνητρο στους ομογενείς μας επιχειρηματίες να έρθουν και να επενδύσουν στην πατρίδα μας.



ΕΡΩΤΗΣΗ:
Υιοθετείτε την πρότασή μας για την βράβευση του συμπατριώτη μας Ιβάν Σαββίδη;
Τι προτίθεστε να κάνετε ως περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, για την επιβράβευση του μεγάλου του έργου που θα κινητροδοτήσει και ενθαρρύνει και άλλους ομογενείς επιχειρηματίες να ακολουθήσουν το παράδειγμά του;



Με εκτίμηση,
Οι ερωτώντες Περιφερειακοί Σύμβουλοι



Γαβριήλ Αβραμίδης
Βασιλεία Αβραμίδου

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη