pellain

Τούρκος αναλυτής: Αν υπάρξει οποιαδήποτε μάχη με την Ελλάδα αυτό θα είναι ολοκληρωτικός πόλεμος


«Αφού τεθούν οι δυνάμεις σε κατάσταση πολέμου, δεν συμβαίνει κανένα περιστατικό μεμονωμένης σύρραξης, αλλά γίνεται ολοκληρωτικός πόλεμος» δηλώνει τούρκος αναλυτής, προσθέτοντας ότι οποιαδήποτε μάχη με την Ελλάδα θα είναι ολοκληρωτικός πόλεμος.

Χωρίς διασφάλιση της αεροπορικής υπεροχής δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί στρατιωτική επιχείρηση» αναφέρει ο γνωστός τούρκος αναλυτής και απόστρατος της αεροπορίας Ερντογάν Καρακούς, μιλώντας για τα σημασία της αεροπορικής υπεροχής που πρέπει να έχει η Τουρκία.

«Θα έχει πολύ μεγάλες απώλειες»

«Ακόμη και αν γίνει θα έχει πολύ μεγάλες απώλειες. Αυτές τις απώλειες πρέπει πάντοτε να τις υπολογίζουμε. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο λέμε πώς πρέπει να έχουμε αεροπορική υπεροχή. Για να μην γίνουν μάρτυρες οι άνθρωποί μας στο έδαφος» αναφέρει ο Ερντογάν Καρακούς στον τουρκικό τηλεοπτικό σταθμό son dakika haber.

«Δείτε να σας πω μία ιστορία για τα Ιμια» προσθέτει ο τούρκος αναλυτής και συνεχίζει:

«Ημουν μέσα στα γεγονότα. Ημουν επικεφαλής του σχεδίου δράσης στα Ιμια. Καταρχήν οι αεροπορικές δυνάμεις εντός 12 ωρών πέρασαν σε κατάσταση πολέμου. Ακολούθως το Ναυτικό σε δύο μέρες. Σε επτά μέρες πέρασε σε κατάσταση πολέμου ο στρατός ξηράς. Και μετά εμείς βγάλαμε μία μονάδα στη βραχονησίδα Ιμια. Ετσι ώστε, αν καθ’ οιονδήποτε τρόπο επενέβαιναν κατά των ναυτικών μας, ήταν ολοκληρωμένες οι ετοιμασίες μας για έναν ολοκληρωτικό πόλεμο».

Και τον Νοέμβριο του 1994

Ο ίδιος εξηγεί ότι «για αυτό το λόγο αν καθ’ οιονδήποτε τρόπο δεχόταν πυρά η μονάδα μας εκεί, 12 αεροσκάφη περίμεναν ήδη στον αέρα. Κάτι ανάλογο συνέβη και το 1994 όταν υπήρχε το ενδεχόμενο επέκτασης στα 12 μίλια.

»Τότε η Ελλάδα είχε κάνει ένα συνέδριο τον Νοέμβριο σχετικά με το δίκαιο της θάλασσας. Οταν λοιπόν είχε δηλώσει η Ελλάδα ότι θα επεκτείνει στα 12 μίλια τα χωρικά της ύδατα, τότε οι αεροπορικές μας δυνάμεις όπως και όλες μας οι δυνάμεις ήταν σε κατάσταση πολέμου».

Και καταλήγει: «Αφού τεθούν οι δυνάμεις σε κατάσταση πολέμου, δεν συμβαίνει κανένα περιστατικό μεμονωμένης σύρραξης, αλλά γίνεται ολοκληρωτικός πόλεμος. Γίνεται ολοκληρωτικός πόλεμος. Και αυτό είναι κάτι που οφείλει να το ξέρει το έθνος μας. Αν υπάρξει οποιαδήποτε μάχη με την Ελλάδα αυτό θα είναι ολοκληρωτικός πόλεμος».

Πηγή: tourkikanea.gr

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη