pellain

ΠΡΩΤΟΦΑΝΗΣ ΕΠΕΛΑΣΗ ΠΕΡΟΝΟΣΠΟΡΟΥ ΣΤΙΣ ΑΜΠΕΛΟΚΑΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ΤΗΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ



ΣΟΚΑΡΙΣΜΕΝΟΙ ΟΙ ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ - ΖΗΤΑΝΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΤΩΒΝ ΖΗΜΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΓΑ 

Τις τελευταίες 2-3 μέρες ένα πρωτοφανές φαινόμενο με επέλαση της ασθένειας του περονόσπορου έχει αποδεκατίσει τα αμπέλια στην περιοχή της Αλμωπίας.
Ένα φαινόμενο που δεν έχει υπάρξει καταγεγραμένο σε πρότερο χρόνο έχει εμφανιστεί τις τελευταίες 2-3 μέρες.  Έχουν υποστεί ζημιές πλην ελαχίστων περιπτώσεων τα αμπέλια σε ολόκληρη την περιοχή. Ενώ παρουσιάζονται υγιή και ακμαία μέσα πριν από 3-4 μέρες, μέσα σε 24 ώρες αλλάζουν όψη και εμφανίζουν πλήρως κατέστραμένη την παραγωγή. 
Σε 24 ώρες καταγράφεται η σφοδρότητα της εξάπλωσης που αποτελεί βασικό σημείο συζητήσεων μεταξύ παραγωγών τις 2 τελαυταίες μέρες.
Το πρόβλημα μάλον σχετίζεται από την απότομη άνοδο της θερμοκρασίας από τους 26-27 στους 35+ βαθμούς Κελσίου που παρατηρείται την εβδομάδα που διανύουμε.

Ίσως ήρθε η ώρα η κλιματική κρίση που αποτυπώνεται με αυτή την άμεση συσχέτιση της κατεστραμένης παραγωγής, να αποτελέσει και σημείο αναφοράς για ένταξη σε ειδικά προγράμματα αποζημιώσεν για τους παραγωγούς, μιάς και οι φόροι που πληρώνουμε για το θέμα της κλιματικής κρίσης να επιστρέφονται ανταποδοτικά και στους αγρότες παραγωγούς με τη μορφή αποζημιώσεων για να μπορέσουν να επιβιώσουν οικονομικά.






Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη