pellain

Επίσημη παραδοχή από τη Σερβία για μεταφορά πυρομαχικών προς το Μπαγκλαντές

Εισαγγελέας στις έρευνες για το «Αντόνοφ»

 Σερβικά ΜΜΕ αναμεταδίδουν απ΄ό χθες ρεπορτάζ ελληνικών ΜΜΕ


Πτήση από το Βελιγράδι με προορισμό το Μπαγκλαντές,μεταφέροντας11,5 τόνους πυρομαχικών, πραγματοποιούσε το μοιραίο Antonov που κατέπεσε στην Καβάλα, σύμφωνα με τις σερβικές αρχές, που επιβεβαίωσαν πως οι επιβαίνοντες που σκοτώθηκαν ήταν οκτώ.

Παράλληλα, έγινε γνωστό πως με παραγγελία του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισιδώρου Ντογιάκου ο εισαγγελέας Εφετών Θράκης θα έχει την εποπτεία όλων των ερευνών και των ανακρίσεων για τα αίτια πτώσης του αεροσκάφους.

Το βέβαιο είναι ότι το αεροσκάφος απογειώθηκε χθες βράδυ από το αεροδρόμιο «Μέγας Κωνσταντίνος» της πόλης Νις, στη νότια Σερβία.

Σύμφωνα με ιστότοπους σερβικών ΜΜΕ, αυτόπτες μάρτυρες που ζουν κοντά στο αεροδρόμιο της Νις ανέφεραν ότι είδαν το αεροσκάφος να απογειώνεται χθες βράδυ. Κάποιοι είπαν ότι τους έκανε εντύπωση το γεγονός ότι «είχε κάπως ανώμαλη πορεία». Η εφημερίδα Πολίτικα αναφέρει ότι «το αεροπλάνο ανήκε σε ιδιωτική αμερικανική εταιρεία και ήταν καταχωρημένο στην Ουκρανία».

Πολλά είναι τα ερωτήματα που θέτουν τα σερβικά ΜΜΕ, καθώς οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας δεν διαθέτουν μεταγωγικά Antonov An-12.

Η άλλοτε Γιουγκοσλαβία είχε αγοράσει δύο An-12, ωστόσο ένα συνετρίβη έξω από τη Γερεβάν (Αρμενία) τη 12η Δεκεμβρίου 1988, ενώ το δεύτερο πουλήθηκε επίσης το 1998 σε βουλγαρική ιδιωτική εταιρία αερομεταφορών.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη