pellain

Κατευθυντήριοι Λίθοι Γεωργίας: Έκρηξη κατέστρεψε μεγάλο μέρος τους


Το Γραφείο Ερευνών της Γεωργίας, είπε ότι μια έκρηξη κατέστρεψε το αμφιλεγόμενο μνημείο

 Οι “Κατευθυντήριοι Λίθοι της Γεωργίας” (στα Αγγλικά Georgia Guidestones) είναι ένα τεράστιο κατασκεύασμα από γρανίτη, το οποίο βρίσκεται στην κορυφή του λόφου της κομητείας Έλμπερτ, στην Γεωργία των ΗΠΑ. Θεωρείται το πιο αισχρό και μισητό μνημείο που κατασκευάστηκε ποτέ, αφού έκδηλα φανερώνει την απέχθεια του προς το ανθρώπινο γένος κάτω από μια προσποιητή “αγάπη” για το περιβάλλον.

Ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος του Elberton Granite Association, Chris Kubas, δήλωσε ότι τα πλάνα από drone δείχνουν ότι το μνημείο έχει υποστεί σημαντικές ζημιές.

Οι ερευνητές είπαν ότι άγνωστοι πυροδότησαν έναν εκρηκτικό μηχανισμό γύρω στις 4 το πρωί. Οι ερευνητές της κομητείας Έλμπερτ έφτασαν και παρατήρησαν ένα μεγάλο μέρος της κατασκευής. Ο Kubas είπε ότι ένα από τα «φτερά» καταστράφηκε ολοσχερώς.

Το γραφείο του σερίφη της κομητείας Έλμπερτ ερευνά με την ομάδα βομβών GBI. Ο Kubas είπε ότι υπάρχουν σταθερές κάμερες στο χώρο που έχουν εγκατασταθεί λόγω βανδαλισμών. Ωστόσο στην ανάρτηση τους ζητά από το κοινό να τους ενημερώσουν ανώνυμα σε περίπτωση που έχουν πληροφορίες.

Ο Kubas είπε ότι η Elberton Granite Association έχει ρόλο τη διατήρηση των Guidestones. Τον στεναχώρησε η καταστροφή μέρους του μνημείου.

«Είμαι λυπημένος όχι μόνο για την Elberton και την κομητεία Έλμπερτ, είμαι λυπημένος για τις Ηνωμένες Πολιτείες και τον κόσμο», είπε ο Kubas. «Αυτό ήταν ένα τουριστικό αξιοθέατο, και δεν ήταν ασυνήθιστο για ανθρώπους σε όλο τον κόσμο να βρίσκονται εδώ πάνω ανά πάσα στιγμή».

Τα μνημεία, είπε, πρέπει να ήταν φιλοτεχνημένα με κόπο και χρειάστηκε τεράστια προσπάθεια για την κατασκευή των λίθων.

«Για να εξορύξουμε κάτι τέτοιου μεγέθους και να πετύχουμε αυτούς τους τέσσερις λίθους από αυτά τόσο ακριβή… με την αμμοβολή που χρειάστηκε για να γραφτούν αυτές οι γλώσσες, αυτό είναι απόλυτη δεξιοτεχνία που δεν θα βρείτε πουθενά αλλού», είπε ο Kubas.

Τα βίντεο δείχνουν ερείπια στο σημείο με την αστυνομία να παρευρίσκεται.

είχνουν το μέγεθος της καταστροφής

πηγη: igata.gr

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη