pellain

Τουρισμός για όλους ή για μερικούς;

 

Τουρισμός για μερικούς ίσως θα ήταν μία καλύτερη πρόταση τίτλου για το συγκεκριμένο πρότζεκτ του Υπουργείου Τουρισμού

Πολλά τα ερωτήματα

Αν σκεφτούμε ότι οι αναρτήσεις από την "κλήρωση" των δικαιούχων για το πρόγραμμα "Τουρισμός για όλους" γίνονται με μορφή κωδικών, προκύπτουν εύλογα ερωτηματικά για το ποιοί είναι τα πρόσωπα - δικαιούχοι. 
Αν και ακούγονται πολλά για το συγκεκριμένο θέμα και για τους λόγους που ανακοινωνονται κωδικοί και όχι τα ονοματα των δικαιούχων, το αρμόδιο υπουργείο οφείλει να πάρει θέση στο θέμα. 


Για λόγους δημοκρατικότητας και διαφάνειας οφείλουν όλοι οι Έλληνες να πάρουν απαντήσεις στα παρακάτω ερωτήματα:

1. Είναι δικαιούχοι εκτός από τους Έλληνες και αλλοδαποί; Εύλογο το ερώτημα αν σκεφτούμε ότι ο από τις επίσημες θέσεις του Κυρ.Μητσοτάκη είναι ότι θα πολεμίσει το νατιβισμό(!), δηλαδή θα δώσει ίσα δικαιώματα ίσως και περισσότερα στους μη Έλληνες δηλαδή στους λαθραία εισερχόμεους στη χώρα και που αποτελεί σοκαριστική δήλωση για εκλεγμένο εκπρόσωπο του ελληνικού λαού.

2. Πως διασφαλίζεται η εγκυρότητα των επιλογών και με ποιό τρόπο πραγματοποιήθηκε χωρίς να μπορεί να έχει πρόσβαση ο κάθε πολίτης στα στοιχεία των κληρωμένων - ευνοημένων για να επιβεβαιώνεται η εγκυρότητα της διαδικασίας, και 

3. Πως γίνεται να αναφέρεται σε "ΟΛΟΥΣ" όταν η κλήρωση καλύπτει μόνο 200.000 και 200.000 από το σχεδόν 1.300.000 αιτήσεις; Ας αλλάξουν τουλάχιστον τον τίτλο και ας το αναφέρουν ως "Τουρισμός για μερικούς"


Όπως και να έχει μιλάμε για ένα ποσό περίπου της τάξης των 30.000.000-Ευρώ, ποσό υπερβολικά μικρό για να επικαλείται ο Κυρ.Μητσοτάκης ότι η κυβέρνηση του στηρίζει τον τουριστικό τομέα, όταν η λίστα Πέτσα των κυβερνητικών ΜΜΕ χρηματοδοτείται με πολλαπλάσια ποσά.

Ας είμαστε σοβαροί. 

O Μητσοτάκης λειτουργεί με κομουνιστικές τακτικές επιδομάτων και κουπονιών άσχετα αν τα ωραιοποιούν και τα ονομάζουν voucher!!!

Ακόμη και η αναφορά ότι παρενέβει ο ίδιος ο Πρωθυπουργός για να αυξηθεί ο αριμός των διακαιούχων στο πρόγραμμα Τουρισμόςε για όλους", ήταν προμελετημένο για λόγους μικροπολιτικής και ψηφοθηρικής στόχευσης, εν αναμονή σύντομα να ανακοινωθούν οι  πρόωρες εκλογές. 
Εκλογές που αν δεν αλλάξει τακτική θα είναι πολιτική ταφόπλακα για αυτόν και τη Ν.Δ. και τα αρνητικά ποσοστά του κυβερνώντος κόμματος θα ωχρυούν μπροστά στα ποσοστά της κυβέρνησης Σαμαρά με 18%.


Θ.Χ.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη