pellain

Άγιο Όρος: Ολονύχτια μάχη πυροσβεστών και μοναχών με τη φωτιά - Βίντεο, φωτό

 

Από Γιαννιτσά, Έδεσσα, Βέροια, Αλεξάνδρεια, Κιλκίς, Θεσσαλονίκη Σέρρες και ΕΜΟΔΕ(πεζοπόρα) με επικεφαλής τον "Γενικό συντονιστή πυροσβεστικών υπηρεσιών Βορείου Ελλάδος υποστράτηγο Μάριο Αποστολίδη, η αντιμετώπιση της φωτιάς που περιορίστηκε αποτελεσματικά ανέδειξε την ετοιμότητα αλλά και το φιλότιμο των ανδρών της πυροσβεστικής που μάχονται σε μλια άνιση μάχη.

Να θυμηθούμε ότι οι πυροσβέστες μας εόναι εκπαιδευμένοι σε αστικό περιβάλλον και δεν είναι υπεύθυνοι για τις δασικές εκτάσεις. Υπέυθυνοι ήτανβ οι δασοπυροσβέστες που αναζητούνται "amber alert". Κάτι αντίστοιχο δηλαδή με την αναζήτηση των αγροφυλάκων στους αγρούς!

Μέσω μια συντονισμένης επιχείρησης κατάσβεσης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας αλλά και κλιμακίων της Χαλκιδικής και του Αγίου Όρους, και με την άμεση κινητοποίηση των εναέριων μέσων με συνεχείς ρίψεις νερού, αποφεύχθηκε η μεγάλη επέκταση της πυρκαγιάς.



Χαρακτηριστικά άνδρας της πυροσβεστικής αναφέρει:

Ήταν μεγάλη η συγκίνηση όλων μας για τον αγώνα που έκαναν οι δόκιμοι και τα καλογέρια της Παναγίας μας από την έναρξη της πυρκαγιάς για την κατάσβεση της αλλά και τα υπέροχα δώρα αυτών προς εμάς με την αποχώρηση μας. Όλα αυτά επισφραγίστηκαν με άλλο ένα θαύμα της Υπεραγίας Θεοτόκου μέσω ενός ερημίτη..."ΖΕΙ ΚΎΡΙΟΣ Ο ΘΕΌΣ ΜΟΥ"!!!




Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη