pellain

Κορυφαίες αιτίες θανάτου στις ΗΠΑ κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19



Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε πρόσφατα από το Journal of the American Medical Association δείχνει ότι υπήρχαν δύο κύριες αιτίες θανάτου κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19 , αλλά καμία από αυτές δεν ήταν COVID-19. Μάλλον ήταν καρδιοπάθειες και καρκίνος.

Το ερευνητικό έγγραφο έδειξε τις κύριες αιτίες θανάτου στις Ηνωμένες Πολιτείες από τον Μάρτιο του 2020 έως τον Οκτώβριο του 2021. Σύμφωνα με το άρθρο, το 20,1 τοις εκατό των θανάτων οφείλονταν σε καρδιακές παθήσεις και το 17,5 τοις εκατό οφείλονταν σε καρκίνο. Η τρίτη κύρια αιτία θανάτου κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου ήταν ο COVID-19, αντιπροσωπεύοντας το 12,2 τοις εκατό όλων των θανάτων.

Epoch Times Photo

Οι καρδιαγγειακές παθήσεις ήταν πάντα η κύρια αιτία θανάτου, ωστόσο ο αριθμός των θανάτων που σχετίζονται με καρδιακές παθήσεις κατά τη διάρκεια της πανδημίας έχει δει μια ασυνήθιστη αλλαγή.

Σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Στατιστικών Υγείας (NCHS), ο αριθμός ( pdf ) των θανάτων από καρδιακές παθήσεις πριν από το 2020 στις Ηνωμένες Πολιτείες μειώνονταν σταθερά σε ετήσια βάση. Αυτό πιθανότατα οφείλεται στην αύξηση της ευαισθητοποίησης των ανθρώπων για τις καρδιακές παθήσεις και τις τεχνολογικές προόδους στον ιατρικό τομέα, που πιθανότατα έχουν συμβάλει στη λήψη περισσότερων προληπτικών μέτρων κατά των καρδιακών παθήσεων και στον ενισχυμένο μηχανισμό ανταπόκρισης σε ξαφνικές καρδιακές προσβολές.

Ωστόσο, ο αριθμός των θανάτων από καρδιακές παθήσεις άρχισε να αυξάνεται ξανά το 2020. Για κάθε 100.000 άτομα, 161,5 πέθαναν από καρδιακές παθήσεις το 2019. Το 2020, ο αριθμός αυτός αυξήθηκε σε 168,2.

Epoch Times Photo

Οι λοιμώξεις από COVID-19 σχετίζονται με το αυξημένο ποσοστό θνησιμότητας σε ασθενείς με καρδιακές παθήσεις

Ο αριθμός των επιπλοκών της καρδιακής νόσου σε βαρέως πάσχοντες ασθενείς με COVID-19 είναι πολύ μεγαλύτερος από τον μέσο όρο.

Ένα άρθρο του 2020 που δημοσιεύτηκε στο British Medical Journal ανέλυσε 5.019 βαρέως πάσχοντες από COVID-19 στις μονάδες εντατικής θεραπείας 68 νοσοκομείων στις Ηνωμένες Πολιτείες και διαπίστωσε ότι το 14 τοις εκατό από αυτούς είχαν καρδιακή ανακοπή και μόνο το 12 τοις εκατό από αυτούς επέζησαν από την καρδιακή ανακοπή. σύλληψη μετά τη λήψη ΚΑΡΠΑ.

Epoch Times Photo

Σημαντική αύξηση σημείωσε και ο αριθμός των περιστατικών καρδιακής ανακοπής εκτός νοσοκομείου. Πολλοί που προσβλήθηκαν από τον COVID-19 και υπέστησαν καρδιακή ανακοπή στο σπίτι πέθαναν πριν φτάσει το ασθενοφόρο. Τα στοιχεία που παρέχονται από την Πυροσβεστική Υπηρεσία του Χιούστον, για παράδειγμα, έδειξαν ακριβώς αυτό. Τα ιατροδικαστικά δεδομένα επιβεβαιώνουν ότι η αύξηση τέτοιων θανάτων συνδέεται άμεσα με τη μόλυνση από τον SARS-CoV-2.

Epoch Times Photo

Παρόμοιες καταστάσεις έχουν συμβεί και σε άλλες χώρες και περιοχές.

Μια ιταλική μελέτη που δημοσιεύτηκε στο The New England Journal of Medicine διαπίστωσε ότι μετά την έναρξη της πανδημίας COVID-19 στην Ευρώπη το 2020, ο αριθμός των εξωνοσοκομειακών περιπτώσεων καρδιακής ανακοπής αυξήθηκε σημαντικά, κατά 58 τοις εκατό σε σύγκριση με το 2019. Επιπλέον, Ο αριθμός των λοιμώξεων COVID-19 βρέθηκε να συσχετίζεται άμεσα θετικά με τον αριθμό των εξωνοσοκομειακών περιπτώσεων καρδιακής ανακοπής. Επίσης, το 77 τοις εκατό όλων των ασθενών που πέθαναν από καρδιακή ανακοπή εκτός νοσοκομείου ήταν ύποπτοι ή επιβεβαιώθηκε ότι είχαν προσβληθεί από τον ιό SARS-CoV-2.

Epoch Times Photo

Μια μεγάλης κλίμακας μελέτη κοόρτης του 2020 από το Παρίσι που δημοσιεύτηκε στο The Lancet Public Health έδειξε ότι από τον Μάρτιο του 2020, όταν η πανδημία άρχισε να εξαπλώνεται γρήγορα, ο αριθμός των ανθρώπων που πέθαναν από καρδιακή ανακοπή εκτός νοσοκομείου στο Παρίσι είχε αυξηθεί δραματικά, ουσιαστικά διπλασιασμένος ο αριθμός πριν από την πανδημία (εξετάζοντας τις ίδιες εβδομάδες το 2019).

Epoch Times Photo

Το COVID-19 θεωρείται ευρέως ως ένας ιός που επηρεάζει την αναπνευστική οδό, οπότε γιατί τόσοι πολλοί ασθενείς έχουν πεθάνει λόγω καρδιακής νόσου; Οι λόγοι είναι οι εξής:

  • Ο ιός SARS-COV-2 μπορεί να βλάψει άμεσα τα καρδιακά κύτταρα, προκαλώντας βλάβη στα καρδιακά αγγεία και καρδίτιδα.
    Η επίδραση της πνευμονικής λοίμωξης στην κυκλοφορία του αίματος επιβαρύνει την καρδιά.
  • Ο ιός μπορεί να προκαλέσει μια επιθετική φλεγμονώδη απόκριση γνωστή ως «καταιγίδα κυτοκινών». Και οι φλεγμονώδεις παράγοντες μπορούν να επηρεάσουν σοβαρά το καρδιαγγειακό σύστημα και τα ζωτικά όργανα.
  • Η πανδημία έχει αλλάξει τον τρόπο ζωής των ανθρώπων. Η αναγκαστική παραμονή στο σπίτι και η έλλειψη άσκησης θα μπορούσαν να προκαλέσουν επιδείνωση της γενικής υγείας τους, γεγονός που τους έκανε πιο επιρρεπείς σε καρδιακές παθήσεις.

Ένα άρθρο που δημοσιεύτηκε στο Indian Heart Journal απαρίθμησε πολλές κύριες αιτίες αιφνίδιου καρδιακού θανάτου λόγω μόλυνσης από τον COVID-19. Οι κύριες αιτίες ήταν η οξεία μυοκαρδίτιδα και η περικαρδίτιδα. ακολουθούμενη από οξύ στεφανιαίο σύνδρομο και υποξία. Υπήρχαν επίσης πήξη, συστηματικές φλεγμονώδεις αποκρίσεις και αρρυθμία.

Τα κρούσματα μυοκαρδίτιδας και περικαρδίτιδας αυξήθηκαν σημαντικά μετά τη χορήγηση εμβολίων COVID-19

Εκτός από τις λοιμώξεις COVID-19, η χορήγηση εμβολίων κατά του COVID-19 έχει επίσης αυξήσει τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων. Μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Αμερικανικής Ιατρικής Ένωσης (JAMA) τον Αύγουστο του 2021, χρησιμοποιώντας δεδομένα που συλλέχθηκαν από περισσότερα από 40 αμερικανικά ιατρικά ιδρύματα, δείχνει ότι ο αριθμός των περιστατικών μυοκαρδίτιδας και περικαρδίτιδας αυξήθηκε απότομα μετά από περίπου 2 εκατομμύρια ανθρώπους που έλαβαν τον COVID- 19 εμβόλια στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η διάμεση έναρξη της μυοκαρδίτιδας είναι περίπου 3,5 ημέρες μετά τον εμβολιασμό και υπάρχει ισχυρή συσχέτιση μεταξύ του χρόνου έναρξης και του χρόνου εμβολιασμού. Μεταξύ των ασθενών με μυοκαρδίτιδα, το 80 τοις εκατό εμφάνισε τα συμπτώματα μετά τη δεύτερη δόση, το 75 τοις εκατό ήταν άνδρες και η διάμεση ηλικία τους ήταν τα 36 έτη.

Epoch Times Photo

Η διάμεση έναρξη της περικαρδίτιδας στους ασθενείς είναι 20 ημέρες μετά τη λήψη των εμβολίων κατά του COVID-19. και στο 60 τοις εκατό των περιπτώσεων, η έναρξη των συμπτωμάτων έλαβε χώρα μετά τη δεύτερη δόση. Μεταξύ αυτών των ασθενών, το 73 τοις εκατό ήταν άνδρες και η διάμεση ηλικία τους ήταν τα 59 έτη.

Epoch Times Photo

Ως αποτέλεσμα, τρεις χώρες στην Ευρώπη ανέστειλαν τη χρήση των εμβολίων Moderna για νέους άνδρες εκείνη την εποχή.

Συνδέεται η δεύτερη κύρια αιτία θανάτου με την πανδημία COVID-19;

Η δεύτερη κύρια αιτία θανάτου κατά τον πρώτο χρόνο της πανδημίας ήταν ο καρκίνος. Αυτό, ωστόσο, διαφέρει από τις καρδιακές παθήσεις, καθώς ο αριθμός των καρκινοπαθών δεν είχε μη φυσιολογικές διακυμάνσεις όσον αφορά τις τάσεις των δεδομένων κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Ωστόσο, οι λοιμώξεις από τον COVID-19 είχαν αντίκτυπο στους καρκινοπαθείς κατά τη διάρκεια αυτής της χρονικής περιόδου.

Αυτό συμβαίνει επειδή μια λοίμωξη COVID-19 μπορεί να προκαλέσει χρόνια φλεγμονή και οι φλεγμονώδεις παράγοντες μπορούν άμεσα ή έμμεσα να αναστείλουν τις λειτουργίες των κυττάρων του ανοσοποιητικού. Οι πρωτεΐνες αιχμής του ιού SARS-CoV-2 μπορούν επίσης να αναστείλουν τις μιτοχονδριακές λειτουργίες και να καταστέλλουν τους μηχανισμούς επιδιόρθωσης του DNA των κυττάρων. Τα προαναφερθέντα αποτελέσματα μπορούν όλα να προκαλέσουν εκφυλισμό των λειτουργιών του ανοσοποιητικού κυττάρου, επιδεινώνοντας περαιτέρω τις καταστάσεις των καρκινοπαθών και προκαλώντας επιδείνωση και εξάπλωση των όγκων τους.

Επίσης, τα παρατεταμένα lockdown κατά τη διάρκεια της πανδημίας θα μπορούσαν να οδηγήσουν ή να αυξήσουν τα επίπεδα άγχους και κατάθλιψης, τα οποία θα μπορούσαν να αναστείλουν την ικανότητα των κυττάρων του ανοσοποιητικού να επιτηρούν και να καταστέλλουν όγκους.

Επιπλέον, δεδομένου ότι τα ποσοστά νοσηλείας αυξήθηκαν απότομα λόγω της πανδημίας COVID-19, πολλά ραντεβού για προσυμπτωματικό έλεγχο καρκίνου, χειρουργική επέμβαση και χημειοθεραπεία έχουν αναβληθεί. Μια ανασκόπηση στο The Lancet Public Health συζήτησε διεξοδικά τις συνέπειες της αναβολής των ραντεβού που σχετίζονται με τον καρκίνο. Ο πρώιμος έλεγχος και η διάγνωση καρκίνων (όπως του παχέος εντέρου, του μαστού, του προστάτη και του τραχήλου της μήτρας, καθώς και του μελανώματος) έχουν μεγάλο αντίκτυπο στην επιβίωση των ασθενών. Για παράδειγμα, για κάθε καθυστέρηση 4 εβδομάδων στη θεραπεία για τον καρκίνο του παχέος εντέρου, ο κίνδυνος θανάτου αυξάνεται κατά 6 τοις εκατό. ενώ μια παρόμοια καθυστέρηση στην επικουρική χημειοθεραπεία για τον καρκίνο του παχέος εντέρου αυξάνει τον κίνδυνο θανάτου κατά 13 τοις εκατό.

Από τις 9 Μαΐου 2021, η Αυστραλία είχε αποδώσει τους θανάτους 7.509 ασθενών με καρκίνο στην πανδημία.

Ένας τρόπος για τη μείωση των ποσοστών θνησιμότητας από καρδιακές παθήσεις και καρκίνο

Πώς μπορεί κανείς να μειώσει τον κίνδυνο καρδιοπάθειας και καρκίνου;

Από την έναρξη της πανδημίας, οι άνθρωποι υφίστανται μεγάλη πίεση, στρες και άγχος, γεγονός που επηρεάζει το ανοσοποιητικό τους. Επιπλέον, το να είσαι επιρρεπής στο άγχος θέτει κάποιον σε περαιτέρω κίνδυνο για καρδιακή νόσο.

Στην ταινία Kung Fu Panda, ο όρος «εσωτερική ειρήνη» αναφέρεται επανειλημμένα. Πρόσφατα, όλο και περισσότερες μελέτες έχουν βρει ότι η «εσωτερική ειρήνη» σχετίζεται στενά με την υγεία κάποιου.

Το 2016, ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Κονέκτικατ και το Πανεπιστήμιο του Όρεγκον δημοσίευσαν από κοινού μια μελέτη στο περιοδικό Health Psychology για να διερευνήσουν τη σχέση μεταξύ μιας κατάστασης πνευματικής γαλήνης και του ποσοστού επιβίωσης ασθενών με συμφορητική καρδιακή ανεπάρκεια (CHF).

Η συμφορητική καρδιακή ανεπάρκεια είναι μια πολύ κοινή χρόνια ασθένεια στις Ηνωμένες Πολιτείες, που επηρεάζει περισσότερους από 5 εκατομμύρια ανθρώπους. Παράγοντες όπως το κάπνισμα, η κακή διατροφή, η κατανάλωση αλκοόλ, η κατάθλιψη και η έλλειψη κοινωνικής υποστήριξης συνδέονται όλοι με τον αυξημένο κίνδυνο θανάτου σε ασθενείς με συμφορητική καρδιακή ανεπάρκεια.

Η μελέτη παρακολούθησε 191 ασθενείς με συμφορητική καρδιακή ανεπάρκεια για πέντε χρόνια. Ένα από τα θέματα αξιολόγησε την κατάσταση πνευματικής γαλήνης και αρμονίας των υποκειμένων, ζητώντας τους να βαθμολογήσουν τη δική τους κατάσταση και συχνότητα πνευματικής γαλήνης από «ποτέ ή σχεδόν ποτέ σε μερικές ημέρες» έως «τις περισσότερες ημέρες ή πολλές φορές την ημέρα».

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι μια κατάσταση πνευματικής γαλήνης θα μπορούσε να είναι ένας σημαντικός προγνωστικός παράγοντας θνησιμότητας. Κατά τη διάρκεια της πενταετούς παρακολούθησης, οι άνθρωποι που αισθάνονταν τακτικά ψυχική ηρεμία είχαν πολύ χαμηλό ή σχεδόν μηδενικό κίνδυνο θανάτου, ενώ εκείνοι που είχαν μικρή ή καθόλου ψυχική ηρεμία είχαν ποσοστό θνησιμότητας 25%.

Ακόμη και αφού ελήφθησαν υπόψη άλλοι παράγοντες, η πνευματική ειρήνη εξακολουθούσε να παίζει ρόλο στη μείωση του ποσοστού θνησιμότητας.

Epoch Times Photo

Μια κατάσταση πνευματικής γαλήνης έχει επίσης θετική επίδραση στους καρκινοπαθείς. Μια άλλη μελέτη ανακάλυψε ότι το νόημα της ζωής και η ειρήνη συσχετίστηκαν αρνητικά με το άγχος και θετικά με τη σωματική ευεξία. Για τους επιζώντες του καρκίνου που υποφέρουν από υψηλό επίπεδο άγχους, η σωματική τους υγεία θα βελτιωνόταν σημαντικά όταν είχαν υψηλότερο επίπεδο εσωτερικής γαλήνης και νόημα ζωής.

Ωστόσο, για τα άτομα που δεν αισθάνονται άγχος, η υγεία τους είναι συνήθως ήδη πολύ καλύτερη από τα άτομα που υποφέρουν από άγχος. Επομένως, αφού γίνουν ακόμη πιο ήρεμοι, η φυσική τους κατάσταση δεν παρουσιάζει εμφανείς αλλαγές.

 

Πολλοί άνθρωποι μπορεί να ρωτήσουν, «Πώς μπορώ να έχω πνευματική γαλήνη;»

Εάν δώσουμε περισσότερη προσοχή στις πνευματικές μας αναζητήσεις, και λιγότερο στις υλιστικές επιδιώξεις μας, και υπενθυμίσουμε στους εαυτούς μας να παραμένουμε ήρεμοι όταν αντιμετωπίζουμε συγκρούσεις, τότε θα είναι ευκολότερο για εμάς να αποκτήσουμε εσωτερική γαλήνη. Για τους υλιστές που δεν μπορούν να αφήσουν τα συναισθήματά τους και τους αρέσει να επιλέγουν έναν αγώνα μπροστά σε συγκρούσεις, θα είναι αρκετά δύσκολο να φτάσουν στην εσωτερική γαλήνη.

Υπάρχει ένας άλλος όρος για να περιγράψει μια κατάσταση πνευματικής ειρήνης, δηλαδή πνευματικότητα, και αυτός χρησιμοποιείται συνήθως για να αναπαραστήσει ένα θεϊκό συναίσθημα ή μια «άγια» κατάσταση του νου. Στην ιατρική έρευνα, η πνευματικότητα χρησιμοποιείται πιο συχνά για να περιγράψει την εσωτερική γαλήνη και το αίσθημα νοήματος στη ζωή. Αυτή είναι μια κατάσταση του νου που απαιτεί πνευματική καλλιέργεια και απαιτεί συνεχή συγκράτηση και προσπάθεια για να επιτευχθεί.

Άρα η στάση μας αποφασίζει για τη μοίρα μας. Μειώνοντας τον αριθμό των καβγάδων με άλλους και επιτυγχάνοντας περισσότερη εσωτερική γαλήνη, η καρδιά μας θα μας ευγνωμονεί και θα ανταμειφθούμε με μια μεγαλύτερη, πιο υγιή ζωή.

βιβλιογραφικές αναφορές

Κυριότερες αιτίες θανάτου στις ΗΠΑ κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19, Μάρτιος 2020 έως Οκτώβριος 2021 | Υγεία πληθυσμού | JAMA Εσωτερική Ιατρική

Πολιτεία μειώνεται στη θνησιμότητα από καρδιακές παθήσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες, 2000–2019 | Σύνοψη δεδομένων NCHS | CDC

Θνησιμότητα στις Ηνωμένες Πολιτείες, 2020

Ενδονοσοκομειακή καρδιακή ανακοπή σε βαρέως πάσχοντες ασθενείς με covid-19: πολυκεντρική μελέτη κοόρτης | Το BMJ

Μια απότομη αύξηση σε ανθρώπους που πεθαίνουν στο σπίτι υποδηλώνει ότι οι θάνατοι από κορωνοϊό στο Χιούστον μπορεί να είναι υψηλότεροι από ό,τι αναφέρεται — ProPublica

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7204428/?report=reader#!po=50.0000

Εξωνοσοκομειακή καρδιακή ανακοπή κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19 στο Παρίσι, Γαλλία: μια πληθυσμιακή μελέτη παρατήρησης - The Lancet Public Health

COVID-19 και αιφνίδιος καρδιακός θάνατος: Ένας νέος πιθανός κίνδυνος - PMC

Μυοκαρδίτιδα και περικαρδίτιδα μετά τον εμβολιασμό για τον COVID-19 | Καρδιολογία | ΤΖΑΜΑ

Ο αντίκτυπος της πανδημίας COVID-19 στη συχνότητα εμφάνισης και τη θνησιμότητα από καρκίνο - The Lancet Public Health

Επίπτωση καρκίνου και θνησιμότητα στην Αυστραλία από το 2020 έως το 2044 και μια διερευνητική ανάλυση της πιθανής επίδρασης της θεραπείας δ

Η πνευματική ειρήνη προβλέπει 5ετή θνησιμότητα σε ασθενείς με συμφορητική καρδιακή ανεπάρκεια - PMC

Η πνευματική ειρήνη και το νόημα της ζωής μπορεί να μειώσουν την επίδραση του άγχους στη σωματική ευεξία σε νεοδιαγνωσθέντες επιζώντες καρκίνου

Ο Δρ. Yuhong Dong, γιατρός που είναι επίσης διδάκτορας στις λοιμώδεις νόσους, είναι ο επικεφαλής επιστημονικός υπεύθυνος και συνιδρυτής μιας ελβετικής εταιρείας βιοτεχνολογίας και πρώην ανώτερος ιατρικός επιστημονικός εμπειρογνώμονας για την ανάπτυξη αντιικών φαρμάκων στη Novartis Pharma στην Ελβετία.
Υγεία 1+1 
Το Health 1+1 είναι η πιο έγκυρη κινεζική πλατφόρμα πληροφοριών ιατρικής και υγείας στο εξωτερικό. Κάθε Τρίτη έως Σάββατο από τις 9:00 π.μ. έως τις 10:00 π.μ. EST στην τηλεόραση και στο Διαδίκτυο, το πρόγραμμα καλύπτει τα πιο πρόσφατα σχετικά με τον κοροναϊό, την πρόληψη, τη θεραπεία, την επιστημονική έρευνα και πολιτική, καθώς και τον καρκίνο, τις χρόνιες ασθένειες, τη συναισθηματική και πνευματική υγεία , ασυλία, ασφάλιση υγείας και άλλες πτυχές για την παροχή στους ανθρώπους αξιόπιστη και προσεκτική φροντίδα και βοήθεια. Online: EpochTimes.com/Health TV: NTDTV.com/live

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη