pellain

Αποστακτήριο Tarpon: Η εμβληματική ελληνική πόλη στη Φλόριντα έχει το δικό της ούζο!

 

Η εμβληματική ελληνοαμερικανική πόλη Τάρπον Σπρινγκς, στη Φλόριντα , έχει τώρα ένα άλλο επίτευγμα για να την συνδέσει με την πατρίδα της - τώρα αποστάζει το δικό της ούζο!



Η Lisa και ο Barry Butler, που άνοιξαν το Tarpon Springs Distillery τον Ιανουάριο του 2020, είναι οι πρώτοι οινοπνευματοποιοί που εγκρίθηκαν και πουλήθηκαν το Ouzo σύμφωνα με τους νέους νόμους ταξινόμησης στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Με το όνομα «Παπούς Ούζο», μπορείτε τώρα να βρείτε αυτή τη διάσημη ελληνική σπονδή σε όλα τα δημοφιλή ελληνικά εστιατόρια της πόλης, ακόμη και να κάνετε μια γεμάτη ιστορία περιήγηση στο αποστακτήριο που τελειώνει με δωρεάν δείγματα της εμβληματικής ελληνικής απόλαυσης.

Το Tarpon Springs έχει μια απίστευτα πλούσια ελληνική κληρονομιά που χρονολογείται από τα τέλη του 1800. Ο σημερινός δήμαρχος της πόλης, ο οποίος είναι στην πραγματικότητα από την Ελλάδα , ασκεί τα καθήκοντά του από το 2016.

Το κέντρο της πόλης μπορεί να υπερηφανεύεται για υπέροχα λευκά και μπλε κτίρια που θυμίζουν Ελλάδα. Στον ήδη διάχυτο ελληνικό χαρακτήρα του Τάρπον Σπρινγκς προστίθεται το γεγονός ότι τώρα επιτέλους αποστάζει το δικό του Ούζο, επομένως είναι ακόμη πιο δύσκολο να αντιταχθεί κανείς στο μότο της πόλης, «Επισκεφτείτε την Ελλάδα χωρίς να φύγετε από τη Φλόριντα».

Το Greek Reporter μίλησε με τους Butlers για να ακούσει πώς φτιάχνουν το δημοφιλές ποτό τους, τι πιστεύουν οι ντόπιοι Έλληνες για αυτήν την εξέλιξη και πώς είναι να ζεις στην πιο πυκνοκατοικημένη ελληνοαμερικανική κοινότητα των ΗΠΑ.
Παλιά συνταγή για ούζο

«Για μεγάλο χρονικό διάστημα στις ΗΠΑ, το ούζο ταξινομούνταν εσφαλμένα ως λικέρ, επομένως για να αποκαλέσετε ένα προϊόν ούζο έπρεπε να προσθέσετε ζάχαρη σε αυτό —τουλάχιστον 2,5%— και αυτό το έκανε να έχει περισσότερο γεύση Sambuca, νοσηρά γλυκό. Και σου έδωσε ένα τρομερό hangover!». Ο Μπάρι Μπάτλερ, ο επικεφαλής αποστακτήρας, εξηγεί.

«Αν επρόκειτο να ανοίξουμε ένα αποστακτήριο στο Tarpon Springs, έπρεπε να δημιουργήσουμε ένα παραδοσιακό ελληνικό ποτό. Άρχισα να ψάχνω στο διαδίκτυο ψηλά και χαμηλά για μια συνταγή. Τελικά, θαμμένος βαθιά σε ένα παλιό blog, ένας τύπος είχε δημοσιεύσει μια συνταγή από τον μεγάλο θείο του, που ζούσε στο νησί της Λέσβου και έφτιαχνε ούζο», συνεχίζει ο Μπάρι.

«Προέκτασα τη συνταγή και πρόσθεσα ένα twist από τη Φλόριντα - πορτοκάλι Φλόριντα - και να το έχετε, το «Παπούς Ούζο» του Τάρπον Σπρινγκς. Νομίζω ότι ήμασταν οι πρώτοι, και ίσως οι μοναδικοί μέχρι στιγμής, που αποστάσαμε και πουλήσαμε με τη νέα ταξινόμηση», λέει με περηφάνια ο Μπάτλερ στο Greek Reporter.Έτοιμες για Διανομή Μπουκάλια Ούζου Πάπου. Φωτογραφία: Stuart Harrison

Η ανακατάταξη του Ούζου δεν ήταν το μόνο ευτύχημα που συνέβη στους Μπάτλερ. Όταν άρχισαν να ψάχνουν για μια τοποθεσία αποστακτηρίου, συνάντησαν την αποθήκη της Οικογένειας Κατζαρά, η οποία κάποτε στέγαζε μια παλιά επιχείρηση σφουγγαριών, γεμάτη από την ιστορία και την παράδοση του Tarpon Springs.
Φτιάχνοντας ούζο πίσω από λινάτσα κουρτίνα

«Η οικογένεια Κατζαρά διατηρούσε μια επιτυχημένη επιχείρηση σφουγγαριών έξω από την αποθήκη για περισσότερα από 60 χρόνια, αλλά όταν ο Στέφανος (Πάπου) πέθανε το 2004, η οικογένεια πάλεψε να κρατήσει την επιχείρηση. Όταν αναλάβαμε την αποθήκη κάναμε πολλές εργασίες ανακαίνισης, αλλά με την υποστήριξη και την επικοινωνία της οικογένειας Κατζαρά, αισθανόμαστε ότι καταφέραμε να κρατήσουμε ζωντανή την ιστορία του κτιρίου», δηλώνει ο Barry.

«Ξεκινάμε όλες τις περιηγήσεις μας στο αποστακτήριο στο παραμύθι της αποθήκης, όπου μπορείτε να βρείτε ένα χάλκινο κράνος κατάδυσης και αυθεντικά σφουγγάρια που η οικογένεια μας άφησε ευγενικά να κρατήσουμε. Η οικογένεια μας είπε ότι ο Στέφαν έφτιαχνε το δικό του Ούζο πίσω από μια λινάτσα κουρτίνα όπου φυλάσσεται ακόμα και σήμερα το ούζο μας», προσθέτει.

«Με μια τόσο πλούσια ιστορία να πούμε, πιστεύουμε ότι είναι σημαντικό οι άνθρωποι που μας επισκέπτονται να το καταλάβουν αυτό, καθώς αυτό θα οδηγήσει σε μεγαλύτερη κατανόηση των πνευμάτων», λέει η Lisa Butler στο Greek Reporter.Ένα από τα ιστορικά κράνη χάλκινων σφουγγαράδων στο αποστακτήριο Ouzo Papou στο Tarpon Springs. Φωτογραφία: BrewDub

Το σημαντικότερο ετήσιο γεγονός για το Tarpon Springs είναι αναμφίβολα ο εορτασμός των Θεοφανείων. Το 2020, στην 114η γιορτή αυτού του είδους, παρευρέθηκαν ο Έλληνας Πρωθυπουργός και ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος , οι υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι που παρέστησαν ποτέ στους εορτασμούς.

Πιστεύεται ότι πάνω από 25.000 άτομα παρακολούθησαν την τελετή εκείνης της χρονιάς.

Η Λίζα Μπάτλερ λέει ότι οι φετινοί εορτασμοί των Θεοφανείων ήταν ενθαρρυντικοί για την εισαγωγή του νέου ποτού. «Αυτή ήταν η πρώτη πραγματική ευκαιρία που είχαμε να δείξουμε στην τοπική κοινωνία τι είχαμε δημιουργήσει. Οι δύσπιστοι Έλληνες που αγόραζαν το Ούζο μας για πρώτη φορά μετατράπηκαν γρήγορα σε τακτικούς πελάτες καθ' όλη τη διάρκεια των εορτασμών, και λίγο μετά τα 'Papou's' άρχισαν να αποθηκεύονται στα εστιατόρια και τα καταστήματα της πόλης.

«Η οικογένεια Κατζαρά επισκέφτηκε και στα Θεοφάνεια τέσσερις γενιές. Το να βλέπω τις χαρούμενες, και μερικές φορές δακρύβρεχτες, αντιδράσεις τους σε αυτό που κάναμε στο αποστακτήριο ήταν πραγματικά ξεχωριστό», λέει η Λίζα με συγκίνηση στο Greek Reporter .Τοιχογραφία στο Tarpon Springs Distillery Πίστωση φωτογραφίας: Sue Thomas, Tree Hugger Photography
Αποθήκη σφουγγαριών

Οι Μπάτλερ μιλούν για το Τάρπον Σπρινγκς με τόση χαρά που είναι δύσκολο να πιστέψουμε ότι έχουν ζήσει εκεί μόνο λίγα χρόνια. αλλά όπως πολλοί που ζουν σε αυτό το μέρος των ΗΠΑ, το Tarpon Springs ήταν πάντα ένα δημοφιλές μέρος για να επισκεφτούν.

«Συνήθιζα να επισκεπτόμασταν το Tarpon Springs όλη την ώρα με την οικογένεια, κάνοντας τα σφουγγαράδικα σκάφη, λαμβάνοντας υπόψη την ιστορία, τα καταπληκτικά ελληνικά εστιατόρια. Όταν ψάχναμε κάπου να ζήσουμε, θέλαμε δύο πράγματα: την εγγύτητα στο νερό και μια ωραία κοινότητα.

«Το Tarpon Springs ταιριάζει απόλυτα και στις δύο κατηγορίες. Βρήκαμε το σπίτι μας τη δεύτερη μέρα και αισθανθήκαμε αμέσως ευπρόσδεκτοι από τους ντόπιους, και στη συνέχεια συναντήσαμε την αποθήκη του Σφουγγαριού Κατζαρά. ένιωθα σαν να ήταν γραφτό», εξηγεί η Λίζα στο Greek Reporter.Γευσιγνωσία ούζου στο αποστακτήριο Tarpon Springs, Tarpon Springs, Florida. Φωτογραφία: Sue Thomas, Tree Hugger Photography

Οι Μπάτλερ εργάζονται σκληρά για να εξασφαλίσουν ότι το αποστακτήριό τους αντικατοπτρίζει την κοινότητα στην οποία ανήκει και ότι αποτίει φόρο τιμής στην πλούσια κληρονομιά της διάσημης ελληνοαμερικανικής πόλης.

Δεν έχουν επισκεφτεί ακόμη την Ελλάδα, αφού εργάζονται ασταμάτητα από τότε που κυκλοφόρησαν το αποστακτήριο. Ωστόσο, ελπίζουν να επισκεφθούν κάποια στιγμή φέτος τα ειδυλλιακά Δωδεκάνησα και να ζήσουν μόνοι τους τον εκπληκτικό ελληνικό πολιτισμό που όλοι γνωρίζουμε και αγαπάμε.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Distillery Tarpon Springs, κάντε κλικ εδώ .





πηγη: Greekreporter.com

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη