pellain

4 μαθητές νεκροί από τουρκικό βομβαρδισμό στην Β. Συρία

 

Η Τουρκία επιτέθηκε  σε σχολείο που είναι υπό την αιγίδα του ΟΗΕ στη βόρεια Συρία

Η τουρκική επίθεση σε εκπαιδευτικό κέντρο για κορίτσια στο δρομολόγιο Τελ Ταμρ-Χασάκα κόστισε τη ζωή σε τέσσερα παιδιά και τραυμάτισε άλλα 11.


Το πρακτορείο ειδήσεων Hawar ανέφερε πως η Αυτόνομη Διοίκηση της Βόρειας και Ανατολικής Συρίας (AANES) σε ανακοίνωσή της καταδίκασε την επίθεση τουρκικού μη επανδρωμένου αεροσκάφους στη Συρία που είχε ως αποτέλεσμα τέσσερα παιδιά να σκοτωθούν και άλλα 11 τραυματίστηκαν

Οι τουρκικές δυνάμεις στόχευσαν ένα κέντρο εκμάθησης που χρηματοδοτείται από τα Ηνωμένα Έθνη στο χωριό Σιμόκε στη Χασάκα, ανέφερε η δήλωση. Η AANES είπε ότι οι πρόσφατες συνομιλίες μεταξύ Τουρκίας, Ρωσίας και Ιράν οδήγησαν σε αύξηση των τουρκικών εισβολών στη βόρεια Συρία, προσθέτοντας ότι αυτές οι επιθέσεις επιβεβαίωσαν ότι η Συρία βρίσκεται υπό τουρκική απειλή. ¨Χθες το βράδυ, το φασιστικό τουρκικό κράτος πραγματοποίησε επίθεση με UAV εναντίον κέντρου εκμάθησης κοριτσιών στο χωριό Σιμόκε που χρηματοδοτείται από τα Ηνωμένα Έθνη, με αποτέλεσμα το μαρτύριο 4 παιδιών και 11 μικρών κοριτσιών¨, ανέφερε η AANES.

Το σχολείο που δέχτηκε επίθεση βρίσκεται δύο χιλιόμετρα μακριά από μια βάση του Παγκόσμιου Συνασπισμού υπό την ηγεσία των ΗΠΑ, ανέφερε η AANES. Η κυβέρνηση προέτρεψε τον συνασπισμό και τα Ηνωμένα Έθνη να λάβουν μέτρα για τον περιορισμό της τουρκικής επιθετικότητας. Εννέα άμαχοι αναφέρθηκαν επίσης ότι σκοτώθηκαν ως αποτέλεσμα των τουρκικών βομβαρδισμών την Παρασκευή στην πόλη Αλ Μπαμπ της βόρειας Συρίας, αυξάνοντας τον συνολικό ημερήσιο απολογισμό των νεκρών σε 13.


medyanews.net  

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη