pellain

Πανικός στους κυβερνητικούς κύκλους! Περίεργες αλλαγές για την ΕΥΠ


Επέλεξε να μην ανοίξει τα χαρτιά του αναφορικά με τη στόχευση της τροπολογίας

Στον νέο υφυπουργό στον Πρωθυπουργό Γιάννη Μπρατάκο μεταβιβάζει η κυβέρνηση την ευθύνη της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, στη σκιά του σκανδάλου των παρακολουθήσεων. Με τροπολογία του Γιώργου Γεραπετρίτη, η ευθύνη της ΕΥΠ -η οποία υπάγεται απευθείας στον Κυριάκο Μητσοτάκη ήδη από το καλοκαίρι του 2019, με τον περιβόητο νόμο για το επιτελικό κράτος- μεταφέρεται επί της ουσίας στον κ. Μπρατάκο.

Σύμφωνα με την επίμαχη τροπολογία, μπορούν να μεταφέρονται διοικητικές μονάδες και αρμοδιότητες που ανήκουν στη Γενική Γραμματεία του πρωθυπουργού και στον υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ. Πάντως, προφανώς δεν τίθεται ζήτημα αναδρομικής ισχύος της διάταξης, επομένως η ευθύνη για τις παρακολουθήσεις είναι, σε κάθε περίπτωση, του ίδιου του πρωθυπουργού.

O Γιώργος Γεραπετρίτης, που έχει βρεθεί στο στόχαστρο όλο το τελευταίο χρονικό διάστημα, επέλεξε να μην ανοίξει τα χαρτιά του αναφορικά με τη στόχευση της τροπολογίας. Σε μια εξαιρετικά φειδωλή παρέμβαση λίγων λεπτών στην Ολομέλεια παρουσίασε τυπικώς τη διάταξη, δίχως να μπει στην ουσία. Οταν μάλιστα η Νάντια Γιαννακοπούλου (ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ.) κατήγγειλε πως το Μαξίμου επιχειρεί να καλύψει τα διαρκή του λάθη με «τραγελαφικό» τρόπο, αλλάζοντας τους ίδιους τους νόμους του, ο υπουργός Επικρατείας αρκέστηκε να πει πως η τροπολογία αναφέρει απλώς ότι μπορούν να μεταφέρονται και μονάδες διοικητικής υποστήριξης, προσθέτοντας πως «δεν ισχύει τίποτα από όσα λέτε».

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη