pellain

"ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ" Η ΟΥΓΓΑΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΤΑΙ ΓΙΑ ΧΑΡΗ ΤΗΣ!


Βουδαπέστη: «Είναι προσβολή»

Η εισήγηση που εγκρίθηκε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, με βάση την οποία η Ουγγαρία του πρωθυπουργού Βίκτορ Όρμπαν, δεν είναι πλέον «πραγματική δημοκρατία», συνιστά «προσβολή για τους Ούγγρους», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας Πέτερ Σιγιάρτο.
«Θεωρώ προσβλητικό για τους Ούγγρους να αμφισβητείται η δημοκρατικότητα της Ουγγαρίας», είπε ο επικεφαλής της ουγγρικής διπλωματίας σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στη Βουδαπέστη. Σχολίασε μάλιστα ότι «κάποιοι» στο Στρασβούργο και στις Βρυξέλλες «υποτιμούν» τη χώρα του.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ξεκίνησε το 2018 μια διαδικασία «επί παραβάσει» σε βάρος της Ουγγαρίας, με το ερώτημα της κατάφωρης παραβίασης των ευρωπαϊκών αξιών» με βάση το άρθρο 7 της Συνθήκης.

Η Ουγγαρία κινδυνεύει επίσης να στερηθεί δισεκατομμύρια ευρώ από τους ευρωπαϊκούς πόρους, λόγω της ανησυχίας που εκφράζουν οι Βρυξέλλες για τη διαφθορά και τον τρόπο διαχείρισης των δημοσίων συμβάσεων. Ευρωπαϊκές πηγές ανέφεραν ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα προτείνει την Κυριακή στις χώρες μέλη την παρακράτηση των περισσότερων πόρων που προορίζονται για την Ουγγαρία στο πλαίσιο της πολιτικής συνοχής. Τον Απρίλιο οι Βρυξέλλες ενεργοποίησαν σε βάρος της Βουδαπέστης τον μηχανισμό που συνδέει την εκταμίευση πόρων με τον σεβασμό του κράτους δικαίου.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη