pellain

Ποιά μέλη της κυβέρνησης αγνόησαν τη γραμμή του ΥΠΕΞ και τάχθηκαν ανοιχτά στο πλευρό της Αρμενίας

 


 – του Κρικόρ Τσακιτζιάν

Μόλις τρεις πολιτικοί της κυβερνητικής παράταξης, η κ. Όλγα Κεφαλογιάννη, ο κ. Γιώργος Κουμουτσάκος και ο κ. Χάρης Θεοχάρης, καθώς και ο Περιφερειάρχης κ. Γιώργος Πατούλης, αγνόησαν την επίσημη γραμμή του Ελληνικού ΥΠΕΞ και πήραν ανοιχτά θέση υπέρ της Αρμενίας, καταδικάζοντας την επίθεση του Αζερμπαϊτζάν στις αρχές του μήνα.


Όλοι οι άλλοι, συντονίστηκαν με την αυστηρή κυβερνητική γραμμή του Υπουργείου Εξωτερικών, το οποίο όπως πληροφορηθήκαμε έδωσε εντολή σε όλα τα μέλη της κυβέρνησης, να μη κάνουν δηλώσεις για την επίθεση που δέχθηκε η Αρμενία στις 3 Σεπτεμβρίου από τις στρατιωτικές δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν.

Ο λόγος, όπως μάθαμε, είναι η επικείμενη επίσκεψη του αρμόδιου Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κώστα Σκρέκα, την ερχόμενη εβδομάδα στο Αζερμπαϊτζάν, όπου θα συναντήσει το δικτάτορα Αλίεφ, για να συζητήσουν ενεργειακά θέματα και δεν θέλουν να διαταράξουν τις σχέσεις τους..

Όπως λέει ο θυμόσοφος λαός, «ο σκοπός αγιάζει τα μέσα» και στην προκειμένη περίπτωση, πάνε περίπατο συμμαχίες, φιλίες και δεσμοί αίματος, μπρος το πρόσκαιρο συμφέρον. Βλέπετε είναι κι αυτή μια νοοτροπία που υιοθετήθηκε τα τελευταία χρόνια από τις σύγχρονες κοινωνίες, «ο καθένας για την πάρτη του».

Παρά το γεγονός ότι αυτή η στάση τηρήθηκε επανειλημμένα από την Ελλάδα προς την Αρμενία από την εποχή του πολέμου των 44 ημερών του 2020, η Ελλάδα οποτεδήποτε βρέθηκε σε δύσκολη θέση, ζήτησε επιτακτικά τη βοήθεια της Αρμενίας σε πολύ σοβαρά ζητήματα και κάτω από άκρα μυστικότητα. Φυσικά και η Αρμενία ανταποκρίθηκε θετικά, αλλά ως πότε; Δεν μπορεί ο ένας να ακολουθεί τυχοδιωκτική στάση, η οποία φυσικά και δεν οδηγεί πολύ μακριά και ο άλλος να στέκει στο πλευρό σου συνεχώς.

Πρέπει να γνωρίζεις ότι θα έρθει η στιγμή που θα αναζητάς αυτόν που επανειλημμένα πούλησες, αλλά θα είναι αργά. Θα σου έχει γυρίσει την πλάτη οριστικά.













πηγη: politispress.gr

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη