pellain

Βάσω Τσάμη: "Είμαστε μια πλούσια χώρα που όμως κάποιοι την θέλουν φτωχοποιημενη και εξαρτώμενη"


Της Βάσως Τσάμη


Μέσα σε αυτά τα τρία χρόνια με την κυβέρνηση Μητσοτάκη, δεν είδαμε να επιτυγχάνουν σε κανέναν τομέα από αυτά που δεσμευτήκαν προεκλογικά πως θα κάνουν. 
Αντιθέτως, επικρατεί το απολυτό χάος σε όλους τους τομείς οικονομικό τομέα, κοινωνικό, υγειονομικό, εθνικά ζητήματα, τα τελευταία τρία χρόνια.
Προσωπικά θα ήθελα να θίξω ένα ζήτημα σχετικά με την ανεργία στην χώρα μας. Ο υπουργός εργασίας και κοινωνικών υποθέσεων πριν λίγο καιρό μας ενημέρωσε πως παρά την οξύτητα των προβλημάτων, η ανεργία συνεχίζει να πέφτει όταν στην συμπρωτεύουσα άγγιξε το 30% σε πανελλαδικό επίπεδο. 
Τα ποσοστά σύμφωνα με τα στοιχειά δημοσίας υπηρεσίας απασχόλησης, για τον μήνα Ιούλιο 2022 το σύνολο εγγεγραμμένων άνεργων που αναζητούσε εργασία, ανήλθε σε 942.393 που αναλογεί σε ένα απίστευτα μεγάλο ποσοστό και κυρίως πλήττει σε μεγάλο βαθμό το γυναίκειο φύλο. Στην κυβέρνηση βλέπουν μείωση της ανεργίας βλέπουν ανάπτυξη ζουν σε έναν πλασματικό κόσμο και συνεχίζουν να εθελοτυφλούν. 
Ένα μεγάλο ποσοστό επιχειρήσεων έχει πληγεί στα δυόμισι χρόνια της πανδημίας και συνεχίζει να πλήττεται, με αποτέλεσμα να έχουν βρεθεί στην ανεργία.
Αρκετοί συμπολίτες μας με την ακρίβεια να είναι στα ύψη και φυσικά σε περιβάλλον με δισβάστακτους φόρους, ζούν κάτω από τα όρια αντοχής τους.
Ο πρωτογενής τομέας υποφέρει εξίσου και το μόνο που κάνουν οι "μαθητευόμενοι μάγοι", είναι να δίνουν ψίχουλα επιδόματα για να καλύψουν προσωρινά τις αδυναμίες τους. 
Μέσα στην ολοκληρωτική αυτή αποτυχία αντί να ρίξουν τους φόρους όπως άλλα κράτη και να ενισχύσουν τις επιχειρήσεις και την αγορά ανοίγοντας θέσεις εργασίας, συνεχίζουν να πλέουν σε ροζ συννεφάκια της δικής τους πραγματικότητας.
 Είμαστε μια πλούσια χώρα που όμως κάποιοι την θέλουν φτωχοποιημένη και εξαρτώμενη από άλλους.

Βασω Τσάμη - Υποψήφια βουλευτής Πέλλας
Εθνικό Κόμμα "ΕΛΛΗΝΕΣ"
Ιδρυτής ΗλίαςΚασ.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη