pellain

Η Εορτή Εισοδίων της Θεοτόκου στην Πολυκάρπη Πέλλας (ΦΩΤΟ)


Με λαμπρότητα εορτάσθηκαν τα Εισόδια της Θεοτόκου στην Πολυκάρπη και στον Ιερό Ναό της που είναι αφιερωμένος στα Εισόδια της Θεοτόκου.

Το εσπέρας της Κυριακής 20 Νοεμβρίου 2022 τελέστηκε πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Προύσης κκ Ιωακείμ

Ο  Ποιμενάρχης κ. Κωνσταντίνος καλωσόρισε τον Αρχιερέα, εξέφρασε τις ευχαριστίες του και την ευγνωμοσύνη του προς τον παναγιότατο Οικουμενικό Πατριάρχη μας για την τιμή να συνεορτάσει μαζί μας και ευχήθηκε σε όλους Χρόνια πολλά.

Κατόπιν, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Προύσης κκ Ιωακείμ κήρυξε το θείο λόγο, αναφερόμενος στο πρόσωπο της Παναγίας, η οποία είναι η έμψυχος Κιβωτός. 

Τόνισε ότι η Παναγία ανεδείχθη πάνω από τους Αγίους και τους Αγγέλους γιατί είχε τη θέληση να αφιερώσει τη ζωή της στο Θεό και δώρισε στους ανθρώπους τη σωτηρία δια του Ιησού Χριστού.

Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος στο λόγο του προς τους πιστούς ανέφερε ότι σήμερα, που τιμάμε τα Εισόδια της Θεοτόκου, να παρακαλέσουμε την Παναγία να μας ενισχύει στον αγώνα μας, τον καθένα χωριστά και όλους μαζί, να μας δυναμώνει και να μας στηρίζει.

Ανέφερε ότι οι αγώνες θέλουν δύναμη και στήριγμα. Η δύναμη είναι για την απόφασή μας και τη θέληση να αγωνιστούμε και το στήριγμά μας είναι η Παναγία.

Επίσης, ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας για το δώρο με την όμορφη παράσταση της Παναγίας και ανέφερε ότι ο Μητροπολιτικός Ναός της Λιβαδειάς και η εορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου είναι ένας σταθμός στη ζωή του, διότι σε αυτόν το Ναό χειροτονήθηκε και εισήλθε στην ιερωσύνη πριν από 55 χρόνια.

Ευχαρίστησε όλους για την παρουσία τους, εκπροσώπους πολιτικούς και πολιτειακούς και ευχήθηκε Χρόνια πολλά και η ευλογία και η αγάπη της Παναγίας να σκεπάζει όλους.

Σήμερα το πρωί της Δευτέρας 21 Νοεμβρίου τελέστηκε η Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ.Ιωακείμ συλλειτουργούντων ιερέων και διακόνων.

Εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες του προς τους ιερείς που λάμπρυναν με την παρουσία τους την εορτή της Τοπικής μας Εκκλησίας, καθώς και όσους συνέβαλαν στην άρτια οργάνωση της πανηγύρεως και ευχήθηκε εγκάρδια σε όλους Χρόνια πολλά, ευλογημένα και ευφρόσυνα.













Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη