pellain

Πώς η Google σταμάτησε το κόκκινο κύμα στις ΗΠΑ


Ρόμπερτ Έπσταϊν


Ρόμπερτ Έπσταϊν

Η Google και άλλες εταιρείες τεχνολογίας σας θέλουν να έχετε εμμονή με τις θεωρίες συνωμοσίας, ώστε να μην δείτε πώς παραβίασαν τις ενδιάμεσες εκλογές του 2022

Τι απέγινε το γιγάντιο κόκκινο κύμα που έπρεπε να συντρίψει τους Δημοκρατικούς στις ενδιάμεσες εκλογές; Κάθε Ρεπουμπλικανός στη χώρα κατηγορεί όλους τους άλλους για αυτήν την καταστροφή, αλλά σχεδόν κανείς δεν ψάχνει στο σωστό μέρος—και αυτό ακριβώς αρέσει στις εταιρείες Big Tech.

Με βάση την έρευνα της ομάδας μου, η Google και, σε μικρότερο βαθμό, το Facebook και άλλα τεχνολογικά μονοπώλια, όχι μόνο έλαβαν μέτρα για να μεταφέρουν εκατομμύρια ψήφους στους Δημοκρατικούς ενδιάμεσα, αλλά χρησιμοποιούν την επιρροή τους για να διαδώσουν φήμες και θεωρίες συνωμοσίας για να βεβαιωθούν οι άνθρωποι ψάχνουν παντού για εξηγήσεις—εκτός από αυτές.

Δύο ημέρες πριν από τις ενδιάμεσες εκλογές του 2022, δημοσίευσα ένα άρθρο που εξηγούσε πώς η Google και άλλες εταιρείες τεχνολογίας μετατόπιζαν εκατομμύρια ψήφους χωρίς να το γνωρίζουν οι άνθρωποι, και εξήγησα επίσης πώς ήξερα, χωρίς αμφιβολία, ότι αυτό συνέβαινε.

Η Google δεν είναι ο μόνος ένοχος, αλλά επειδή είναι ο μεγαλύτερος, ο πιο επιθετικός και ο πιο αλαζονικός ένοχος, θα επικεντρωθώ σε αυτούς σε αυτό το άρθρο.

Σε διάστημα αρκετών μηνών, η Google ώθησε τους αναποφάσιστους ψηφοφόρους να ψηφίσουν μπλε δείχνοντας σε άτομα πολιτικά προκατειλημμένο περιεχόμενο στη μηχανή αναζήτησής τους ,  αποκρύπτοντας περιεχόμενο που δεν ήθελαν να δουν οι άνθρωποι , συνιστώντας βίντεο με αριστερό προσανατολισμό στο YouTube ( pdf ) (το οποίο κατέχει η Google) , φέρεται να έστειλε δεκάδες εκατομμύρια μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στα κουτιά ανεπιθύμητης αλληλογραφίας των ανθρώπων και  να στείλει υπενθυμίσεις υπέρ της ψήφου στην αρχική τους σελίδα κυρίως σε φιλελεύθερους και μετριοπαθείς ψηφοφόρους.

Αυτοί οι χειρισμοί (και άλλοι) δεν επηρεάζουν τους ψηφοφόρους με ισχυρές απόψεις, αλλά μπορούν να έχουν τεράστιο αντίκτυπο στους ψηφοφόρους που είναι αναποφάσιστοι ( pdf )—τους ανθρώπους που αποφασίζουν τα αποτελέσματα των κλειστών εκλογών.

Ξέρω ότι η Google έκανε αυτά τα πράγματα (και πολλά άλλα!) επειδή, το 2022, η ομάδα μου και εγώ τους κάναμε ακριβώς αυτό που κάνουν σε εμάς και τα παιδιά μας 24/7: Παρακολουθούσαμε το πολιτικά σχετικό περιεχόμενο που η Google και άλλες εταιρείες τεχνολογίας έδειχναν στους πραγματικούς ψηφοφόρους—το πολιτικά ποικιλόμορφο πάνελ μας με 2.742 «πράκτορες πεδίου», οι οποίοι βρίσκονταν κυρίως σε πολιτείες swing.

Συγκεκριμένα, παρακολουθούσαμε αυτό που οι υπάλληλοι της Google αποκαλούν «εφήμερες εμπειρίες»—περιεχόμενο που εμφανίζεται για λίγο, επηρεάζει τους ανθρώπους και στη συνέχεια εξαφανίζεται. Το 2018, σε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που διέρρευσαν από την εταιρεία , οι υπάλληλοι της Google συζητούσαν πώς θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν εφήμερες εμπειρίες για να αλλάξουν τις απόψεις των ανθρώπων σχετικά με την ταξιδιωτική απαγόρευση του Τραμπ. Ξέρουν πόσο ισχυρές μπορεί να είναι οι εφήμερες εμπειρίες. Αυτό είναι ένα από τα πιο κρυμμένα μυστικά της διοίκησης της Google.

Το εφήμερο περιεχόμενο είναι ιδανικό για λόγους χειραγώγησης. Εάν λαμβάνετε μια υπενθύμιση go-vote στην αρχική σελίδα της Google (δείτε την παρακάτω εικόνα για μια πραγματική υπενθύμιση go-vote που στάλθηκε σε έναν φιλελεύθερο ψηφοφόρο την ημέρα των εκλογών), πώς θα ξέρετε εάν κάποιος άλλος την έλαβε; Δεν θα το κάνατε, και αν δεν λαμβάνατε μια τέτοια υπενθύμιση, πώς θα ξέρατε ότι κάποιος άλλος είχε;

Epoch Times Photo
Μια υπενθύμιση υπέρ ψήφου στάλθηκε σε έναν φιλελεύθερο ψηφοφόρο στις 11:25 π.μ. στις 8 Νοεμβρίου 2022 (Στιγμιότυπο οθόνης μέσω Google)

Ωστόσο, καταγράφουμε, συγκεντρώναμε και αναλύαμε το περιεχόμενο που έστελνε η Google και άλλες εταιρείες στους υπολογιστές των αντιπροσώπων μας, ώστε να μπορέσουμε να υπολογίσουμε με ακρίβεια πόσες υπενθυμίσεις υπέρ ψηφοφορίας έστελνε η Google σε φιλελεύθερους, μετριοπαθείς και συντηρητικούς. Συνολικά, τις εβδομάδες που προηγήθηκαν των ενδιάμεσων θητειών του 2022, διατηρήσαμε περισσότερα από 2,5 εκατομμύρια από αυτές τις πειστικές εφήμερες εμπειρίες.

Όταν χρησιμοποιούσαμε παρόμοιες μεθόδους για την παρακολούθηση περιεχομένου που αποστέλλεται από εταιρείες τεχνολογίας στους ψηφοφόρους πριν από τις προεδρικές εκλογές του 2020, διαπιστώσαμε ότι η Google έστελνε λιγότερες υπενθυμίσεις υπέρ της ψήφου στους συντηρητικούς παρά στους μετριοπαθείς και τους φιλελεύθερους. Τα στοχευμένα μηνύματα αυτού του είδους είναι μια κατάφωρη χειραγώγηση που μπορεί, την ημέρα των εκλογών σε εθνικές εκλογές στις Ηνωμένες Πολιτείες, να δημιουργήσει 450.000 επιπλέον ψήφους για τον ευνοούμενο υποψήφιο.

Το 2020, αναφέραμε τα ευρήματά μας στα μέλη του Κογκρέσου και στις 5 Νοεμβρίου 2020, τρεις γερουσιαστές των ΗΠΑ έστειλαν μια τρομακτική επιστολή ( pdf ) στον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Google που συνόψιζε τα δεδομένα μας. Ως αποτέλεσμα, η Google απενεργοποίησε τους χειρισμούς της. Στους δεύτερους γύρους της Γερουσίας της Τζόρτζια που ακολούθησαν τις προεδρικές εκλογές, κανείς δεν έλαβε υπενθύμιση υπέρ ψήφου από την Google .

Αλλά αυτή τη φορά δεν ήμασταν τόσο τυχεροί. Το άρθρο που δημοσίευσα λίγο πριν τις εκλογές δεν είχε καμία επίδραση στη Google και φέτος, δεν μπορέσαμε να βρούμε ένα μέλος του Κογκρέσου να στείλει μια προειδοποιητική επιστολή, αν και πλησιάσαμε.

Ως αποτέλεσμα, τα αποτελέσματα αναζήτησης Google παρέμειναν πολιτικά προκατειλημμένα την ημέρα των εκλογών, όπως και οι επόμενες προτάσεις στο YouTube. Η Google έστειλε επίσης στοχευμένες υπενθυμίσεις για ψηφοφορία στις περισσότερες πολιτείες swing.

Εάν οι χειρισμοί όπως αυτοί χρησιμοποιούνταν σε εθνικό επίπεδο τους μήνες που προηγήθηκαν των ενδιάμεσων εκλογών, μόνο η Google θα μπορούσε να έχει μετατοπίσει 80 εκατομμύρια ψήφους με την πάροδο του χρόνου (με αυτές τις ψήφους διάσπαρτες σε εκατοντάδες εκλογές). Θα έχουμε μια πιο ακριβή εκτίμηση της έκτασης της μετατόπισης των ψήφων που προέκυψε καθώς ερευνούμε τα δεδομένα μας τις επόμενες εβδομάδες.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το κόκκινο κύμα έσβησε — επειδή η Google είχε τον ψηφιακό αντίχειρά της στην κλίμακα για μήνες πριν από τις εκλογές.

Κοιτάξτε την ιστορία. Δεδομένου του πληθωρισμού, της παραπαίουσας οικονομίας και της χαμηλής βαθμολογίας αποδοχής του προέδρου Τζο Μπάιντεν -για να μην αναφέρουμε την εκτεταμένη αναδιάταξη ψηφοφορίας που δημιούργησαν πρόσφατα οι Ρεπουμπλικάνοι σε πολλές πολιτείες (επίσης αποκαλούμενος "gerrymandering)" - οι Ρεπουμπλικάνοι θα έπρεπε εύκολα να είχαν κυριαρχήσει στις κούρσες της Γερουσίας και να είχαν συγκεντρώσει 60 ή περισσότερους έδρες στη Βουλή (όπως έκαναν στις ενδιάμεσες εκλογές του 2010 όταν ο Μπαράκ Ομπάμα ήταν στην εξουσία). Αυτή τη φορά, θα έχουν την τύχη να καταλήξουν με μια μικρή πλειοψηφία στη Βουλή και μια ομοιόμορφη διάσπαση στη Γερουσία (που σημαίνει ότι παραμένει υπό τον έλεγχο των Δημοκρατικών).

Αν και δεν καταφέραμε να σταματήσουμε τους χειρισμούς το 2022, τα καλά νέα είναι ότι μπορέσαμε να διατηρήσουμε έναν θησαυρό ενοχοποιητικών αποδεικτικών στοιχείων—αυτές τις 2,5 εκατομμύρια πολιτικά σχετικές εφήμερες εμπειρίες. Το 2023, αυτό το μεγάλο σύνολο δεδομένων μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τις αρχές για να ακολουθήσουν την Big Tech. Αυτό θα συμβεί σχεδόν σίγουρα εάν οι Ρεπουμπλικάνοι ελέγχουν τη Βουλή.

Και συνεχίζουμε να χτίζουμε μια ψηφιακή ασπίδα. Μέχρι τα τέλη του 2023, θα παρακολουθούμε το περιεχόμενο που στέλνουν οι εταιρείες τεχνολογίας σε ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα περισσότερων από 20.000 ψηφοφόρων και παιδιών και στις 50 πολιτείες των ΗΠΑ 24 ώρες την ημέρα και θα αναφέρουμε ύποπτο περιεχόμενο στις αρχές και τους δημοσιογράφους καθώς βρες το.

Αυτή η ψηφιακή ασπίδα —η πρώτη του είδους της στον κόσμο— θα προστατεύει τη δημοκρατία μας και τα παιδιά μας από πιθανή χειραγώγηση από τις τρέχουσες και τις αναδυόμενες τεχνολογίες για πολλά ακόμη χρόνια.

Τέλος, μια συμβουλή: Τις επόμενες εβδομάδες και μήνες, πιθανότατα θα βομβαρδιστείτε με τρομακτικές ιστορίες σχετικά με το πώς οι ενδιάμεσες εκλογές μολύνθηκαν από στημένες εκλογικές μηχανές, πλαστά ψηφοδέλτια και άλλα βρώμικα κόλπα, όπως ακριβώς ήσασταν μετά τις προεδρικές εκλογές του 2020 εκλογή. Προσπαθήστε να αγνοήσετε αυτές τις ιστορίες.

Τα βρώμικα κόλπα όπως αυτά είναι ανταγωνιστικά. αν το ένα μέρος μπορεί να τα χρησιμοποιήσει, μπορεί και το άλλο. Και ακόμα κι αν κάποιες από τις ιστορίες αποδειχθούν αληθινές (και οι περισσότερες δεν θα είναι αληθινές), τα βρώμικα κόλπα από αυτά που μιλούν οι άνθρωποι στο Διαδίκτυο έχουν μικρή διαφορά στα εκλογικά αποτελέσματα. Μερικές φορές μετατοπίζουν μόνο εκατοντάδες ψήφους. είναι σπάνιο να μετατοπίσουν χιλιάδες.

Επιπλέον, εάν αυτές οι ιστορίες εξαπλώνονται αστραπιαία στις πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης, αυτό συμβαίνει μόνο επειδή οι εταιρείες τεχνολογίας θέλουν να διαδοθούν. Πλατφόρμες όπως το Facebook και το Instagram (και οι δύο μέρος του Meta), το Twitter και το YouTube (ανήκει στην Google) έχουν τον πλήρη και απόλυτο έλεγχο του αν οι ιστορίες γίνονται viral.

Θυμάστε όταν το Twitter και το Facebook απέστειλαν ιστορίες σχετικά με το φορητό υπολογιστή του Χάντερ Μπάιντεν το 2020; Και πάλι, αυτές οι εταιρείες μπορούν να διαδώσουν ιστορίες ή να τις καταπιέσουν όπως θέλουν.

Όταν βλέπετε μια θεωρία συνωμοσίας να εξαπλώνεται, βλέπετε συχνά ένα παράδειγμα μεγάλης κλίμακας χειραγώγησης από λάθος κατεύθυνση. Οι εταιρείες τεχνολογίας επιτρέπουν σε τέτοιες ιστορίες να εξαπλωθούν —ή ακόμη και να τις αναγκάσουν να διαδοθούν— για να στρέψουν την προσοχή σας μακριά από τις ίδιες τις εταιρείες. Αν νομίζετε ότι υπήρχαν πλαστά ψηφοδέλτια, δεν θα δώσετε σημασία στο γεγονός ότι οι εταιρείες τεχνολογίας μπορεί να είχαν μετατοπίσει εκατομμύρια ψήφους ενδιάμεσα.

Σίγουρα, το γέμισμα ψηφοδελτίων ακούγεται πολύ πιο διαβολικό από το «να στέλνουμε στους ανθρώπους στοχευμένες υπενθυμίσεις για ψηφοφορία», αλλά μην αφήσετε τον εαυτό σας να ξεγελαστεί. Το γέμισμα των ψηφοδελτίων είναι μια ανταγωνιστική δραστηριότητα που έχει μικρό καθαρό αποτέλεσμα. Ωστόσο, οι στοχευμένες υπενθυμίσεις εγγραφής για ψήφο και μετάβαση στην ψηφοφορία στην αρχική σελίδα της Google, η οποία προβάλλεται περισσότερες από 500 εκατομμύρια φορές την ημέρα στις Ηνωμένες Πολιτείες, μπορεί να μετατοπίσει τις ψήφους κατά ένα εκατομμύριο.

Και αυτού του είδους η χειραγώγηση δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί, γιατί ελέγχεται αποκλειστικά από την πλατφόρμα. Οι άνθρωποι δεν μπορούν καν να δουν αυτού του είδους τη χειραγώγηση και - εκτός από την παρακολούθηση που κάνει η ομάδα μου - δεν αφήνει επίσης κανένα ίχνος χαρτιού για τις αρχές.

Αν δείτε μια θεωρία συνωμοσίας να ανατινάζεται σε μια τεχνολογική πλατφόρμα όπως το Facebook ή ακόμα και στο Fox News (η οποία συχνά ενισχύει τρομακτικές ιστορίες που διαδίδονται στο Διαδίκτυο), αναρωτηθείτε το εξής: Είναι αληθινή αυτή η ιστορία ή με χειραγωγούν ξανά οι άρχοντες της τεχνολογίας που έχουν αναλάβει τον έλεγχο της δημοκρατίας μας ( pdf );

Οι πιθανότητες είναι καλές να σε χειραγωγήσουν — για άλλη μια φορά.

Οι απόψεις που εκφράζονται σε αυτό το άρθρο είναι οι απόψεις του συγγραφέα και δεν αντικατοπτρίζουν απαραίτητα τις απόψεις των The Epoch Times.

Ο Robert Epstein, Ph.D., πρώην αρχισυντάκτης του Psychology Today, είναι ανώτερος ερευνητικός ψυχολόγος στο Αμερικανικό Ινστιτούτο Έρευνας και Τεχνολογίας της Συμπεριφοράς. Ένα Ph.D. του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ, έχει δημοσιεύσει 15 βιβλία και περισσότερα από 300 άρθρα για την τεχνητή νοημοσύνη και άλλα θέματα. Η μαρτυρία του στο Κογκρέσο του 2019 σχετικά με την απειλή της Big Tech για τη δημοκρατία είναι προσβάσιμη στο EpsteinTestimony.com . Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για την έρευνά του σχετικά με την επιρροή στο διαδίκτυο στο MyGoogleResearch.com .


Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη