pellain

ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΑΠO THN ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΠΡΟΥΣΗΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΥΚΑΡΠΗ ΠΕΛΛΑΣ - Φωτό, Βίντεο-

Επίσκεψη του Μητροπολίτη Προύσης κ.κ.Ιωακείμ στην Πολυκάρπη Πέλλας για την εκδήλωση 100 χρόνων από τον διωγμό των Μικρασιατών το 1922

Αποτυπωμένο στην "κληρονομική" μνήμη των απογόνων Μικρασιατών που εκδιώχθηκαν από τις Μητροπολιτικές τους εστίες χιλιετηρίδων από τις ορδές των Τούρκων του Μουσταφά Κεμάλ.

Η πολιτιστική κληρονομιά δεν κατέπεσε στη λήθη και οι Πολυκαρπιώτες συνεχίζουν να διατρανώνουν ότι οι πατρογονικές εστίες είναι εκεί για την Μεγάλη επιστροφή που προοιονίζουν Πατέρες της Εκκλησία μας.
Στην εκδήλωση που ακολούθησε στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων της Πολυκάρπης την Κυριακή 20.11.2022, μετά τον Μέγα Εσπερινό στον Ι.Ν.Εισοδείων της Θεοτόκου, τίμησε με την παρουσία του ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Προύσης κκ.Ιωακείμ, όπου και εκεί δέχθηκε θερμής υποδοχής από τους λαϊκούς και παρακολούθησε τις εκδηλώσεις που διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος "Αριστοτέλης" Πολυκάρπης υπό την Προεδρία του Ελευθ.Πεχλιβάνη. 
Στην εκδήλωση συμμετείχαν Πολιτιστικού Σύλλογοι Μικρασιατών από την Αλμωπία και πλήθος κόσμου από τους όμορους οικισμούς.











Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη