pellain

O ΤΡΑΜΠ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ...


Αναφέρει ότι οι υποψήφιοί του εξασφάλισαν «πολύ μεγάλη νίκη» στο ενδιάμεσο

Ο πρώην πρόεδρος αναμένεται να προβεί ακόμη σε ανακοίνωση στις 15 Νοεμβρίου

Ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ στις 9 Νοεμβρίου αναγνώρισε ότι τα αποτελέσματα των ενδιάμεσων εκλογών δεν ήταν ένας ολοκληρωτικός θρίαμβος, αλλά παρόλα αυτά ήταν μια «πολύ μεγάλη νίκη».

Ο Τραμπ είπε επίσης ότι είναι ακόμη προγραμματισμένο να κάνει μια « πολύ μεγάλη ανακοίνωση » στο Mar-a-Lago στις 15 Νοεμβρίου, δεδομένων των νικών στην κάλπη. Αποκάλυψε την απόφασή του την παραμονή των εκλογών, σηματοδοτώντας ότι μπορεί να ανακοινώσει επίσημα την προσφορά του στον Λευκό Οίκο για το 2024 εκείνη την ημέρα.

«Αν και από ορισμένες απόψεις οι χθεσινές εκλογές ήταν κάπως απογοητευτικές, από προσωπική μου άποψη ήταν μια πολύ μεγάλη νίκη—219 ΝΙΚΕΣ και 16 ήττες στο Γενικό—Ποιος τα κατάφερε ποτέ καλύτερα από αυτό;» Ο Τραμπ έγραψε σε μια ανάρτησή του στον λογαριασμό του στο Truth Social την Τετάρτη.

Οι Δημοκρατικοί έχουν αψηφήσει τις προσδοκίες για ένα σαρωτικό «κόκκινο κύμα» ή «κόκκινο τσουνάμι» στις 8 Νοεμβρίου, κερδίζοντας καλύτερα από το αναμενόμενο σε αγώνες Βουλής, Γερουσίας και κυβερνητών σε όλη τη χώρα. Ενώ ορισμένοι υψηλών προδιαγραφών υποψηφίων που ενέκρινε ο Τραμπ έχασαν από τους Δημοκρατικούς αντιπάλους τους, όπως ο Δρ. Μεχμέτ Οζ και ο Νταγκ Μαστριάνο στην Πενσυλβάνια, πολλοί εκλέχθηκαν με επιτυχία στο αξίωμα.

Σύμφωνα με το Ballotpedia, 17 υποστηριζόμενοι από τον Τραμπ υποψήφιοι για τη Γερουσία κέρδισαν στις ενδιάμεσες εκλογές, μεταξύ των οποίων ο γερουσιαστής  Marco Rubio στη Φλόριντα, ο γερουσιαστής Chuck Grassley στην Αϊόβα, ο γερουσιαστής  Ron Johnson στο Wisconsin, ο JD Vance στο Οχάιο, ο Ted Budd στη Βόρεια Καρολίνα και Ο Έρικ Σμιτ στο Μιζούρι. Στους 17 περιλαμβάνεται ο Χέρσελ Γουόκερ, ο υποψήφιος του GOP στη Γεωργία, ο οποίος οδεύει σε δεύτερο γύρο εκλογών στις 6 Δεκεμβρίου εναντίον του γερουσιαστή Raphael Warnock.

Τραμπ, Ράλι Οχάιο, JD Vance
Ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ και ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος για τη Γερουσία των ΗΠΑ JD Vance κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης στο Διεθνές Αεροδρόμιο Dayton στη Βαντάλια του Οχάιο, στις 7 Νοεμβρίου 2022. (Angerer/Getty Images)

Επί του παρόντος, έχουν αποφασιστεί 97 έδρες στη Γερουσία, με τους Δημοκρατικούς να κερδίζουν 48 έδρες και τους Ρεπουμπλικάνους 49. Οι κούρσες για τη Γερουσία της Αριζόνα, της Τζόρτζια και της Νεβάδα είναι ακόμη αναποφάσιστοι - τα αποτελέσματα αυτών των εκλογών θα κρίνουν ποιο κόμμα θα ελέγχει την άνω αίθουσα του Κογκρέσου το επόμενο έτος.

Περίπου 140 υποψήφιοι της Βουλής των Αντιπροσώπων που υποστηρίζονται από τον Τραμπ έχουν εκλεγεί, σύμφωνα με το Ballotpedia, ανάμεσά τους ο Andy Ogles στο Τενεσί, ο Derrick Van Orden στο Wisconsin, ο Zach Nunn στην Αϊόβα και οι εκπρόσωποι  Matt Gaetz , Neal Dunn και Carlos Gimenez και Cory Miller στο Φλόριντα .

Ο ηγέτης της μειονότητας της Βουλής των Αντιπροσώπων, Κέβιν Μακάρθι (Ρ-Καλιφόρνια) δήλωσε ότι οι Ρεπουμπλικάνοι θα ξαναπάρουν την κάτω βουλή. Μέχρι την ώρα του Τύπου, οι Ρεπουμπλικάνοι έχουν εξασφαλίσει 210 έδρες στη Βουλή των 435 εδρών και οι Δημοκρατικοί έχουν κερδίσει 191 έδρες, σύμφωνα με το Decision Desk HQ.

Ο Τραμπ έχει επίσης υποστηρίξει πολλούς υποψηφίους για τους κυβερνήτες και τις τοπικές εκλογές. Για παράδειγμα, ο Lee Zeldin έχασε την υποψηφιότητά του ως κυβερνήτης στη Νέα Υόρκη, αλλά ο Greg Abbott κέρδισε την επανεκλογή για κυβερνήτης στο Τέξας.

Το πρωί της Πέμπτης, ο Τραμπ πρόσθεσε δύο ακόμη αναρτήσεις επικρίνοντας αυτό που περιέγραψε ως «Μέσα Ψεύτικων Ειδήσεων» σχετικά με τις αναφορές τους για τις ενδιάμεσες εκλογές.

«Απίστευτο πόσο ανέντιμο είναι τα ΜΜΕ των Fake News», έγραψε ο Τραμπ . «Οι αποτυχημένοι New York Times έχουν τρελαθεί. Τόσοι πολλοί από τους ανθρώπους που Υποστήριξα πέτυχαν τη νίκη το βράδυ της Τρίτης, κανείς δεν ήταν καν κοντά, και φτιάχνουν κυριολεκτικά μια ιστορία αρνούμενοι να γράψουν τα γεγονότα και αναφέροντας μόνο εχθρούς και ηττημένους.

«Σχεδόν όλοι οι άνθρωποι που υποστήριξα ΚΕΡΔΙΣΑΝ, ωστόσο αν διαβάζατε την ιστορία από δύο συγγραφείς που μισούν τον Τραμπ (που κάνουν μόνο ό,τι τους λένε!), δεν θα αναγνωρίζατε καν την αλήθεια. Πραγματικά είναι, ΕΧΘΡΟΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!!!»

Ο Τραμπ πρόσθεσε , «219 ΝΙΚΗ έναντι 16 ήττες ΣΤΙΣ ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ, και όμως τα Fake News γράφουν μόνο αγνώριστα σκουπίδια. Δεν είναι περίεργο που τα πάνε όλα τόσο άσχημα!».

«Πολύ μεγάλη ανακοίνωση» 

Εδώ και μήνες, ο Τραμπ άφηνε να εννοηθεί ότι θα κάνει άλλη μια υποψηφιότητα για πρόεδρος. Σε μια συγκέντρωση της Αϊόβα στις 3 Νοεμβρίου, ο Τραμπ υπαινίσσεται έντονα ότι θα επιδιώξει επανεκλογή.

«Και τώρα, για να κάνουμε τη χώρα μας επιτυχημένη, ασφαλή και ένδοξη, θα το κάνω πολύ, πολύ, πολύ, μάλλον, εντάξει;» είπε ο Τραμπ εκείνη την ημέρα. «Πολύ, πολύ, πολύ πιθανό».

Τέσσερις ημέρες αργότερα, σε μια συγκέντρωση στο Οχάιο για τον Βανς και άλλους Ρεπουμπλικάνους υποψηφίους, ο Τραμπ ανακοίνωσε ότι θα κάνει μια «πολύ μεγάλη ανακοίνωση» στο σπίτι του στη Φλόριντα στις 15 Νοεμβρίου.

Στις 9 Νοεμβρίου, ο Τραμπ απέρριψε την ιδέα ότι θα μπορούσε να αλλάξει την ημερομηνία της ανακοίνωσής του σε συνέντευξή του στο Fox News Digital.

«Είχαμε τεράστια επιτυχία», είπε ο Τραμπ. «Γιατί να αλλάξει κάτι;»

Ο σύμβουλος του Τραμπ, Τζέισον Μίλερ, και η πρώην εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου, Κέιλι ΜακΕνάνι, μίλησαν στα μέσα ενημέρωσης την Τετάρτη, λέγοντας ότι ο Τραμπ θα πρέπει να καθυστερήσει την προγραμματισμένη ανακοίνωση.

«Τα πάντα για αυτόν τον επόμενο μήνα αφορούν τον Herschel Walker και τη διασφάλιση ότι θα πάρουμε τη νίκη εκεί», είπε ο Miller στο Newsmax. «Συμβουλεύω τον πρόεδρο να περιμένει μέχρι μετά τον αγώνα της Τζόρτζια, μετά τον Χέρσελ Γουόκερ. Οι προτεραιότητες Α, Β και Γ πρέπει να αφορούν τον Χέρσελ αυτή τη στιγμή, αυτό είναι μεγαλύτερο από οτιδήποτε άλλο στη χώρα».

Warnock και Warlker
(L) Γερουσιαστής Raphael Warnock (D-Ga.) στο Columbus, Ga., στις 8 Οκτωβρίου 2022. (Megan Varner/Getty Images)· (R) Υποψήφιος για γερουσιαστής των Ρεπουμπλικάνων της Τζόρτζια Χέρσελ Γουόκερ στο Κάρολτον της Γαλλικής Δημοκρατίας, στις 11 Οκτωβρίου 2022. (Elijah Nouvelage/Getty Images)

"Ξέρω ότι υπάρχει ένας πειρασμός να αρχίσουμε να μιλάμε για το 2024 - όχι, όχι, όχι, όχι, όχι", είπε ο McEnany στο Fox News. Οι ενδιάμεσες εκλογές «δεν έχουν τελειώσει», πρόσθεσε, λέγοντας ότι «η ενέργεια των Ρεπουμπλικανών χρειάζεται για να σταματήσει η ατζέντα του Μπάιντεν και αυτό θα μπορούσε να περάσει κατευθείαν από την πολιτεία της Τζόρτζια».

Ο Warnock και ο Walker θα συναντηθούν στον δεύτερο γύρο των εκλογών αφού κανένας από τους δύο δεν εξασφάλισε πάνω από το 50% των ψήφων. Σύμφωνα με αξιωματούχους των πολιτειακών εκλογών, ο Walker είχε 48,5 τοις εκατό των ψήφων σε σύγκριση με το 49,4 τοις εκατό του Warnock, ενώ ο υποψήφιος των ελευθεριών Chase Oliver συγκέντρωσε το 2,1 τοις εκατό. Περίπου 35.000 ψήφοι χώρισαν τους δύο κορυφαίους υποψηφίους.

Όταν ρωτήθηκε αν θα συμμετείχε στον δεύτερο γύρο ή θα φρόντιζε να ξοδέψει χρήματα η επιτροπή πολιτικής δράσης του για να στηρίξει τον Γουόκερ, ο Τραμπ είπε: «Έχουμε πολλά χρήματα».

«Ο Χέρσελ είναι υπέροχος τύπος», πρόσθεσε. «Πάντα θα βοηθάω τον Χέρσελ».


Φρανκ Φανγκ 
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ

Ο Φρανκ Φανγκ είναι δημοσιογράφος με έδρα την Ταϊβάν. Καλύπτει ειδήσεις από τις ΗΠΑ, την Κίνα και την Ταϊβάν. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στην επιστήμη των υλικών από το Πανεπιστήμιο Tsinghua στην Ταϊβάν.


Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη