pellain

Τα εμβόλια mRNA έχουν πρόβλημα πολυαιθυλενογλυκόλης;

 

Οι ενέσεις που έχουν σχεδιαστεί για να προστατεύουν από το SARS-CoV-2 που περιέχουν πολυαιθυλενογλυκόλη (PEG) προκαλούν μερικούς ανθρώπους να αναπτύξουν ειδικά αντισώματα για PEG, σύμφωνα με ένα άρθρο με κριτές « Anti-PEG Antibodies Boosted in Humans by SARS-CoV-2 Lipid Nanoparicle mRNA Vaccine » που δημοσιεύτηκε τον Ιούνιο του 2022 στις Εκδόσεις ACS από μια ομάδα Αυστραλών επιστημόνων.

Ο πρώτος συγγραφέας του άρθρου, μαζί με ειδικούς από την Ιρλανδία και τις Ηνωμένες Πολιτείες, μόλις παρακολούθησαν την έρευνά τους με ένα σχόλιο που δημοσιεύτηκε στις 20 Δεκεμβρίου 2022 στο περιοδικό Nature Reviews Immunology. Το σχόλιό τους, «Επίδραση των αντισωμάτων anti-PEG που προκαλούνται από τα εμβόλια mRNA SARS-CoV-2», ενισχύει το μήνυμα ότι τα αντισώματα κατά της PEG μπορεί να προκαλούν προβλήματα υγείας. Όπως επιμένουν οι συγγραφείς: «απαιτούνται μεγαλύτερες και μεγαλύτερες μελέτες για να αναλυθεί ο μακροπρόθεσμος αντίκτυπος της ενίσχυσης των αντισωμάτων anti-PEG από τον εμβολιασμό LNP mRNA».

Με άλλα λόγια, τα τρέχοντα εμβόλια SARS-CoV-2 φαίνεται να έχουν πρόβλημα αντισωμάτων κατά του PEG. Απαιτούνται επειγόντως λύσεις για την αντιμετώπιση του προβλήματος, καθώς εκατομμύρια άνθρωποι συνεχίζουν να λαμβάνουν ενέσεις με αυτά τα προβληματικά προϊόντα.

Τι είναι η πολυαιθυλενογλυκόλη;

Η πολυαιθυλενογλυκόλη, ή PEG, είναι ένα υδρόφιλο πολυμερές. Ένα υδρόφιλο πολυμερές είναι μια υδατοδιαλυτή ουσία. Τα υδρόφιλα πολυμερή χρησιμοποιούνται σε ένα ευρύ φάσμα προϊόντων και έχουν πολλές βιοϊατρικές εφαρμογές.

Το PEG είναι μια ένωση που προέρχεται από πετρέλαιο. Μπορεί να βρεθεί σε καθαρτικά και φαρμακευτικά φάρμακα, γαλακτωματοποιητές και επιφανειοδραστικά που χρησιμοποιούνται από τη βιομηχανία καλλυντικών, καθώς και σε τρόφιμα.

Το PEG είναι ένα από τα πιο ευρέως χρησιμοποιούμενα πολυμερή. Τα προϊόντα PEGylated κυκλοφορούν στην αγορά για περισσότερα από τριάντα χρόνια .

Τεχνολογία mRNA

Ωστόσο, τα εμβόλια mRNA είναι μια νέα τεχνολογία.

Τα παραδοσιακά εμβόλια περιέχουν εξασθενημένα ή νεκρά βακτήρια ή ιό για να ωθήσουν τον οργανισμό να δημιουργήσει μια ανοσολογική απόκριση. Αλλά οι ενέσεις mRNA χρησιμοποιούν αγγελιοφόρο RNA — έναν τύπο RNA απαραίτητο για την παραγωγή πρωτεΐνης. Στην περίπτωση των εμβολίων mRNA SARS-CoV-2, αυτό το mRNA εγχέεται προκειμένου να χρησιμοποιηθούν τα ανθρώπινα κύτταρα για την παραγωγή πρωτεϊνών αιχμής που βρίσκονται στην εξωτερική μεμβράνη του ιού.

Χρησιμοποιώντας το εγχυόμενο mRNA, τα κύτταρα του ίδιου του σώματος παράγουν στη συνέχεια τις πρωτεΐνες του ιού. Το ανοσοποιητικό σύστημα αναγνωρίζει την πρωτεΐνη ως ξένη και παράγει ανοσολογικές αποκρίσεις (συμπεριλαμβανομένων των αντισωμάτων) εναντίον της. Αυτές οι ανοσοαποκρίσεις στη συνέχεια επιτρέπουν στο ανοσοποιητικό σύστημα να ανταποκρίνεται γρήγορα όταν εκτίθεται στη συνέχεια στον ιό, τουλάχιστον θεωρητικά .

Ενέσεις PEG σε mRNA

Λιπίδιο,Νανοσωματίδιο,Mrna,Εμβόλιο,,Α,Τύπος,Εμβόλιο,Χρησιμοποιημένο,Κατά
(Κατερίνα Κων/Shutterstock)

Το mRNA στις ενέσεις είναι τυλιγμένο σε νανοσωματίδια λιπιδίων. Το PEG ενσωματώνεται στα λιπιδικά νανοσωματίδια των εμβολίων προκειμένου να σταθεροποιηθούν τα σωματίδια. Αυτά τα νανοσωματίδια βοηθούν στη μεταφορά του mRNA στα ανθρώπινα κύτταρα.

Λειτουργούν επίσης ως ανοσοενισχυτικό - ένα συστατικό που το σώμα αναγνωρίζει ως ξένο έναντι του οποίου θα δημιουργήσει μια ανοσολογική απόκριση.

Τα νανοσωματίδια λιπιδίων στις εγχύσεις mRNA είναι "PEGylated". Αυτό σημαίνει ότι συνδέονται χημικά με μόρια PEG, τα οποία αυξάνουν τη σταθερότητα και τη βιωσιμότητα των σωματιδίων.

Είναι το PEG ασφαλές;

Και οι δύο ενέσεις mRNA Pfizer/BioNTech και Moderna περιέχουν PEG. Ενώ το PEG βρίσκεται σε πολλά φάρμακα, πριν από την ανάπτυξη των ενέσεων mRNA δεν είχε χρησιμοποιηθεί ποτέ σε εγκεκριμένα εμβόλια πριν, σύμφωνα με ένα άρθρο του 2020 στο περιοδικό Science .

Το PEG θεωρείται μη τοξικό. Η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων διευκρινίζει ότι είναι ασφαλές για ανθρώπινη χρήση ανάλογα με το επίπεδο έκθεσης .

Αλλά αυτό το νέο διεθνές σχόλιο είναι μέρος ενός αυξανόμενου όγκου επιστημονικής βιβλιογραφίας που υποδηλώνει ότι πολλοί από εμάς θα αναπτύξουν αντισώματα κατά της PEG όταν εκτεθούμε σε PEG.

Στην πραγματικότητα, το έγγραφο της Αμερικανικής Χημικής Εταιρείας (ACS) έδειξε ότι 53 από τα 75 άτομα που εξετάστηκαν - 71 τοις εκατό - είχαν αντισώματα anti-PEG στο αίμα τους πριν εκτεθούν σε ενέσεις mRNA.

Υπάρχουν πολλά άγνωστα για τον ρόλο των αντισωμάτων αντι-PEG, σύμφωνα με αυτούς τους επιστήμονες. Υποθέτουν ότι ένας από τους λόγους για τους οποίους οι ενέσεις mRNA έχουν τόσες πολλές αναφερόμενες παρενέργειες —μερικές από τις οποίες είναι αρκετά σοβαρές— μπορεί να συνδέεται με αντισώματα αντι-PEG.

Τα αντισώματα κατά της PEG ενδέχεται να αλλάξουν την αποτελεσματικότητα

Είναι ενδιαφέρον ότι εάν κάποιος έχει ήδη υψηλά επίπεδα ειδικών για PEG αντισωμάτων στο πλάσμα, το ανοσοποιητικό του σύστημα μπορεί να καθαρίσει τα PEGυλιωμένα νανοφάρμακα με βελτιωμένο τρόπο, πράγμα που θα μπορούσε στην πραγματικότητα να περιορίσει την αποτελεσματικότητά τους.

Η ταχεία κάθαρση του PEGylated φάρμακο είναι μία από τις ανησυχίες που εγείρουν οι επιστήμονες. Ένα άλλο είναι ότι τα αντισώματα αντι-PEG θα μπορούσαν να αλλάξουν την αποτελεσματικότητα του εμβολίου και ενδεχομένως να προκαλέσουν τα εμβόλια πιο φλεγμονώδη.

Η τροποποιημένη αντιδραστικότητα του εμβολίου μπορεί να περιλαμβάνει περισσότερο πόνο στο σημείο της ένεσης, ερυθρότητα και πρήξιμο του βραχίονα, καθώς και υψηλότερο πυρετό, πόνο στο σώμα και πονοκεφάλους.

Ακόμη πιο σοβαρές αντιδράσεις εμβολίου περιλαμβάνουν τόσο βραχυπρόθεσμα όσο και μακροπρόθεσμα καρδιακά προβλήματα , μπλοκαρίσματα των πνευμόνων και οφθαλμικές διαταραχές , για να αναφέρουμε μερικές.

«Χρειάζεται περαιτέρω έρευνα για να μελετηθούν οι πιθανοί δεσμοί μεταξύ των ειδικών για PEG αντισωμάτων, της αντιδραστικότητας του εμβολίου και της ενισχυμένης κάθαρσης άλλων φαρμάκων που περιέχουν PEG», επιμένουν οι επιστήμονες στο σχόλιό τους.

Αυτή η έρευνα είναι ιδιαίτερα σημαντική γιατί όταν ο εμβολιασμός προκαλεί σοβαρές παρενέργειες, οι άνθρωποι γίνονται πιο διστακτικοί σχετικά με τη λήψη εμβολίων.

Αυτή η διστακτικότητα έχει τεκμηριωθεί καλά στην επιστημονική βιβλιογραφία. Για παράδειγμα, σε ένα άρθρο του Σεπτεμβρίου 2019 στο περιοδικό npj Vaccines, οι επιστήμονες ανέφεραν ότι τα εμβόλια με ενοχλητικές παρενέργειες «μπορούν να οδηγήσουν σε φόβο βελόνας, μακροπρόθεσμες αρνητικές στάσεις και συμπεριφορές χωρίς παράπονο, που υπονομεύουν τον αντίκτυπο του εμβολιασμού στη δημόσια υγεία».

Προβλήματα με το PEG

Αμέσως μετά την ευρεία διανομή των ενέσεων mRNA στις Ηνωμένες Πολιτείες και σε άλλες χώρες, άρχισαν να κυκλοφορούν αναφορές σχετικά με πολύ σοβαρές παρενέργειες.

Ένα άρθρο του Δεκεμβρίου 2020 στο Science.org συνέδεσε τις απειλητικές για τη ζωή αντιδράσεις του εμβολίου με την πολυαιθυλενογλυκόλη σε τουλάχιστον οκτώ άτομα.

Η αναφυλαξία που σχετίζεται με το PEG συμβαίνει μέσα σε δευτερόλεπτα, λεπτά ή ώρες από τον εμβολιασμό. Συχνά περιλαμβάνει επικίνδυνη πτώση της αρτηριακής πίεσης, δύσπνοια και ταχυκαρδία.

Μπορεί τα άτομα που έχουν ήδη υψηλότερα επίπεδα αντισωμάτων anti-PEG να διατρέχουν υψηλότερο κίνδυνο να παρουσιάσουν σοβαρή αντίδραση σε εμβόλιο, αναμνηστικό εμβόλιο ή άλλο ιατρικό προϊόν που περιέχει PEG. Από τις 1.481.226 αναφορές ανεπιθύμητων ενεργειών που υποβλήθηκαν στο VAERS , έως τις 9 Δεκεμβρίου 2022, υπήρξαν 10.240 αναφορές αναφυλαξίας μετά από όλα τα εμβόλια για τον COVID-19.

Μολυσμένο με καρκινογόνες ουσίες

Αλλά ο κίνδυνος αναφυλαξίας είναι μόνο ένα από τα πιθανά προβλήματα υγείας με το PEG.

Η διαδικασία κατασκευής του ίδιου του πολυμερούς δημιουργεί υποπροϊόντα που είναι γνωστό ότι είναι τοξικά για την ανθρώπινη υγεία. Το χειρότερο από αυτά μπορεί να είναι το 1,4-διοξάνιο , μια εξαιρετικά τοξική ένωση που ο FDA αναγνωρίζει ως «δυνητικό καρκινογόνο για τον άνθρωπο ».

Αρκετές μελέτες σε ζώα έχουν δείξει ότι τα θηλαστικά που εκτίθενται σκόπιμα σε 1,4-διοξάνη διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο καρκίνου και άλλων προβλημάτων υγείας και διαταραχής του ανοσοποιητικού συστήματος .

Ακόμη και μικροσκοπικές ποσότητες 1,4-διοξανίου μπορεί να έχουν αρνητικές επιπτώσεις στην ανθρώπινη υγεία. Στην Ευρώπη θεωρείται ασφαλές μόνο για καλλυντικά προϊόντα που έρχονται σε επαφή με το δέρμα σε επίπεδα χαμηλότερα από δέκα μέρη ανά εκατομμύριο.

Το PEG μπορεί επίσης να μολυνθεί με οξείδιο του αιθυλενίου, το οποίο έχει βρεθεί ότι αυξάνει τον κίνδυνο αποβολής , πρόωρου τοκετού και μεταγενέστερου τοκετού.

Σε μια ιδιαίτερα ανησυχητική μελέτη, που δημοσιεύθηκε το 2019 στο περιοδικό Laboratory Animals, τα εργαστηριακά ποντίκια στα οποία έγινε ένεση PEG έγιναν τόσο άρρωστα που τα μισά από αυτά χρειάστηκε να υποβληθούν σε ευθανασία.

Από τότε που κυκλοφόρησαν τα εμβόλια mRNA, οι παθολόγοι έχουν αναφέρει αύξηση των ασυνήθιστα επιθετικών και ταχέως αναπτυσσόμενων καρκίνων .

Ένας δια βίου υποστηρικτής των εμβολίων, ο Βέλγος ανοσολόγος Dr. Michel Goldman, το βίωσε αυτό από πρώτο χέρι. Διαγνώστηκε με λέμφωμα, ο Goldman έσπευσε να κάνει μια τρίτη ένεση Pfizer. Πίστευε ότι θα τον προστάτευε από το COVID-19, το οποίο θα μπορούσε να είναι πιο σοβαρό για αυτόν δεδομένου του εξασθενημένου ανοσοποιητικού του συστήματος.

Ωστόσο, ο πυροβολισμός επιδείνωσε τις νυχτερινές του εφιδρώσεις και τον έκανε να αισθάνεται εξαντλημένος. Οι λεμφαδένες του πρήζονταν και πιο τρυφεροί.

Μετά την τρίτη ένεση Pfizer, μια σάρωση έδειξε ότι είχε τόσες περισσότερες καρκινικές βλάβες που «έμοιαζε σαν κάποιος να είχε πυροτεχνήματα μέσα στο σώμα [του]», σύμφωνα με ένα άρθρο στο The Atlantic . Νέες ομάδες καρκίνου άνθιζαν στη μασχάλη του και κατά μήκος του λαιμού του.

Η αναφορά περιστατικού σχετικά με την ταχεία εξέλιξη του λεμφώματος των αγγειοανοσοβλαστικών Τ κυττάρων, το οποίο ήταν το είδος του καρκίνου με τον οποίο πάλευε η Goldman, δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Frontiers in Medicine τον Σεπτέμβριο του 2021.

Ενώ η ίδια η Goldman «παραμένει ανένδοτη ότι τα εμβόλια κατά του COVID-19 είναι απαραίτητα και χρήσιμα για τη συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων», σύμφωνα με το The Atlantic, άλλοι επιστήμονες διαφωνούν.

Μια ομάδα ερευνητών, με επικεφαλής έναν ανώτερο επιστήμονα στο Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Μασαχουσέτης, πιστεύει ότι οι παρενέργειες των εμβολίων mRNA, συμπεριλαμβανομένου του καρκίνου, δεν είναι τόσο «σπάνιες» όσο υποδηλώνουν τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης.

Η επιστημονική τους μελέτη , που δημοσιεύτηκε τον Ιούνιο του 2022 στο περιοδικό Food and Chemical Toxicology, υποστήριξε ότι τα εμβόλια mRNA παρεμβαίνουν στην έμφυτη ανοσία και κάνουν το ανοσοποιητικό σύστημα να αφήνει τα καρκινικά κύτταρα να αναπτυχθούν ανεξέλεγκτα καταστέλλοντας την απόκριση ιντερφερόνης τύπου 1.

«Τα εμβόλια mRNA δυνητικά προκαλούν αυξημένο κίνδυνο για μολυσματικές ασθένειες και καρκίνο», διαπίστωσαν οι επιστήμονες.

Ο Δρ. Rick Kirschner, ένας συνταξιούχος φυσιοπαθητικός γιατρός με έδρα στο Sandpoint του Αϊντάχο, ο οποίος υπηρέτησε ως πρόεδρος του Ινστιτούτου Naturopathic Medicine το 2020, είπε ότι πιστεύει ότι όλοι πρέπει να ανησυχούν για την έλλειψη ασφάλειας και την ασυνήθιστα υψηλή αντιδραστικότητα των εμβολίων COVID-19 .

«Μου φαίνεται ότι η αρχή της προφύλαξης έχει πεταχτεί από το παράθυρο για οτιδήποτε σχετίζεται με αυτά τα εμβόλια mRNA», μας είπε ο Kirschner.

«Εάν κάτι είναι δυνητικά επιβλαβές , δεν μπορείτε να υποθέσετε ότι είναι ασφαλές χωρίς επαρκείς δοκιμές», συνέχισε.

«Παλιά έπρεπε να αποδείξεις ότι κάτι ήταν ασφαλές. Αυτή είναι η αρχή της προφύλαξης. Με άλλα λόγια, «καλύτερα ασφαλής παρά συγγνώμη», είπε ο Kirschner. «Σίγουρα μου φαίνεται ότι η χρήση ενός γνωστού καρκινογόνου και τοξίνης όπως το PEG με αυτόν τον νέο τρόπο είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα προσοχής στον άνεμο».

Οι απόψεις που εκφράζονται σε αυτό το άρθρο είναι οι απόψεις του συγγραφέα και δεν αντικατοπτρίζουν απαραίτητα τις απόψεις των The Epoch Times. Η Epoch Health καλωσορίζει την επαγγελματική συζήτηση και τη φιλική συζήτηση. Για να υποβάλετε ένα άρθρο γνώμης, ακολουθήστε αυτές τις οδηγίες και υποβάλετε μέσω της φόρμας μας εδώ .

Η Jennifer Margulis, Ph.D., είναι βραβευμένη δημοσιογράφος και συγγραφέας του βιβλίου «Your Baby, Your Way: Take Carge of Your Pregnancy, Child, and Parenting Decisions for a Happier, Healthier Family». Βραβευμένη με Fulbright και μητέρα τεσσάρων παιδιών, έχει εργαστεί σε μια εκστρατεία για την επιβίωση των παιδιών στη Δυτική Αφρική, έχει υποστηρίξει τον τερματισμό της παιδικής δουλείας στο Πακιστάν στην τηλεόραση πρώτης ώρας στη Γαλλία και δίδαξε μετα-αποικιακή λογοτεχνία σε μη παραδοσιακούς μαθητές στο εσωτερικό. - πόλη Ατλάντα. Μάθετε περισσότερα για αυτήν στο JenniferMargulis.net
Ο Joe Wang, Ph.D., ήταν μοριακός βιολόγος με περισσότερα από 10 χρόνια εμπειρίας στη βιομηχανία εμβολίων. Τώρα είναι πρόεδρος του New Tang Dynasty TV (Καναδάς) και αρθρογράφος στους Epoch Times.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη