pellain

Τσίπρας: «Εγκληματικό δίκτυο εντός Μεγάρου Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό, μιλάμε με αποδείξεις»


 Μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι «πράγματι υπάρχει ρυπαρό δίκτυο» (σσ. έτσι σχολίασε και νωρίτερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Οικονόμου σημεία της υπόθεσης) και κάλεσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη να παραιτηθεί.

Όπως είπε, όλα θα ειπωθούν αύριο στη Βουλή, ενώ ο κ. Τσίπρας δεν απάντησε στην ερώτηση αν θα καταθέσει πρόταση δυσπιστίας.

«Πρόκειται για μία πρωτοφανή δημοκρατική εκτροπή από ένα πράγματι ρυπαρό δίκτυο, από ένα εγκληματικό δίκτυο που λειτουργούσε εντός Μεγάρου Μαξίμου και καθοδηγούνταν από τον πρωθυπουργό.

Δε μιλάμε με βάση εικασίες ή δημοσιεύματα, αλλά με αποδείξεις που περισυνέλεξε η αρμόδια αρχή για τη διασφάλιση του απορρήτου των τηλεπικοινωνιών κατά τους ελέγχους που πραγματοποίησε στους τηλεφωνικούς παρόχους.

Δυστυχώς αυτές οι αποδείξεις επιβεβαιώνουν τους χειρότερους φόβους μας. Η ΕΥΠ την ευθύνη της οποίας έχει ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης, με πρόσχημα την εθνική ασφάλεια και αλλεπάλληλες διατάξεις υπογεγραμμένες από την αρμόδια εισαγγελέα, την κα Βλάχου, παραβίασε το απόρρητο των επικοινωνίών και υπέκλεπτε τις τηλεφωνικές επικοινωνίες πολιτικών προσώπων, βουλευτών, ευρωβουλευτών, υπουργών, στρατιωτικών, δημοσιογράφων, ακόμα και της ίδιας της ηγεσίας των ενόπλων δυνάμεων.

Αυτή η δημοκρατική εκτροπή σε μία χώρα, σε ένα κράτος δικαίου, δε μπορεί να μείνει δίχως απόδοση ευθυνών. Ο πρωθυπουργός των υποκλοπών, της εκτροπής και της συγκάλυψης, οφείλει να αναλάβει τις (έτσι κι αλλιώς) αμετάθετες πολιτικές του ευθύνες και θα πρέπει να πράξει αυτό που θα έπραττε οποιοσδήποτε άλλος πρωθυπουργός σε ευρωπαϊκή χώρα, να παραιτηθεί.

Τα υπόλοιπα θα τα πούμε με λεπτομέρειες αύριο στη Βουλή. Το φως της αλήθειας ήδη νίκησε το σκοτάδι της συγκάλυψης και είναι βέβαιο ότι η Δημοκρατία και η Δικαιοσύνη θα επικρατήσουν τελικά στον τόπο μας».


ΠΗΓΗ

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη