pellain

Έβρος: Φιλοτουρκικά συνθήματα δίπλα σε εκκλησία ανήμερα Θεοφανίων


Τουρκικά, φιλοκυβερνητικά συνθήματα έγραψαν άγνωστοι ανήμερα Θεοφανίων κοντά σε εκκλησία και άλλα σημεία σε χωριό του Έβρου.

Μπροστά σε ένα -αν μη τι άλλο- ασεβές και προκλητικό γεγονός βρέθηκαν το πρωί οι κάτοικοι της Σαύρας Διδυμοτείχου, αφού διαπίστωσαν ότι το βράδυ, ανήμερα της μεγάλη γιορτής των Θεοφανίων, άγνωστοι είχαν γράψει φιλοτουρκικά συνθήματα περιμετρικά της εκκλησίας καθώς και σε άλλα σημεία του χωριού.

Ειδικότερα, σε κατάστημα που είναι κλειστό επί χρόνια, στην στάση του ΚΤΕΛ, πολύ κοντά στην εκκλησία, καθώς και σε άλλα σημεία, άγνωστα άτομα έγραψαν με κόκκινο σπρέι τις λέξεις «ERDOGAN» και «ΤΟΥRΚΑΪ».

Επειδή κάτι τέτοιο δεν είχε ξανασυμβεί ποτέ στην Σαύρα, όπου για όσους δεν γνωρίζουν κατοικούν και αρκετοί μουσουλμάνοι αλλά διαχρονικά ζουν αρμονικά, ήρεμα και υποδειγματικά με τους Χριστανούς συγχωριανούς τους, αμέσως ειδοποιήθηκε ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας αλλά και η Αστυνομία στο Διδυμότειχο.

Άλλωστε πάρα πολύ δυσάρεστο και λυπηρό να βλέπουν σε τέτοια κατάσταση την εκκλησία τους, μια τόσο σημαντική γιορτή για την Χριστιανοσύνη.

Παράλληλα, κάποιοι πήραν μπογιά και έσβησαν όσα συνθήματα υπήρχαν πέριξ της εκκλησίας, για να μην γίνει η σημερινή Θεία Λειτουργία των Θεοφανίων με αυτά γραμμένα στους τοίχους και τα τζάμια, ενώ το ίδιο -όπως φαίνεται και στην φωτογραφίες του Evros-news.gr, έκαναν και στην στάση των λεοφωρείων του ΚΤΕΛ. 

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη