pellain

Τα πιο γερασμένα αυτοκίνητα στην ΕΕ - Τι θέση κατέλαβε η Ελλάδα;

acea

Πόσα αυτοκίνητα κυκλοφορούν στην Ελλάδα και πόσο είναι το μέσο όρο της ηλικίας τους; Πλέον υπάρχει επίσημη απάντηση.

Γνωρίζαμε πως στην Ελλάδα ο στόλος των αυτοκινήτων είναι αρκετά γερασμένος. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Συνδέσμου Ευρωπαίων Κατασκευαστών Αυτοκινήτων, τα αποτελέσματα δεν μας τιμούν καθόλου. Όπως ανακοίνωσε ο ACEA, με βάση τα δεδομένα που συλλέχθηκαν έως το τέλος του 2021, στους ελληνικούς δρόμους κυκλοφορούσαν 5.408.149 οχήματα.

Ο μέσος όρος ηλικίας των επιβατικών οχημάτων είναι τα 17 έτη, την στιγμή που στα υπόλοιπα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ανέρχεται στα 12 χρόνια. Η Ελλάδα είναι με διαφορά λοιπόν η χώρα με τον πιο γερασμένο στόλο. Φυσικά, τα περισσότερα από αυτά, εκτός από ρυπογόνα είναι και ασύμφορα από θέματα συντήρησης.

Τα στοιχεία περιλαμβάνουν τις χώρες της ΕΕ, αλλά αυτές της Ευρωπαϊκής Ζώνης Ελευθέρων Συναλλαγών («EFTA»), δηλαδή της Ισλανδίας, της Νορβηγίας και της Ελβετίας, όπως και του Ηνωμένου Βασιλείου.

acea

Ποια χώρα έχει τα περισσότερα και τα πιο καινούρια αυτοκίνητα

Το σύνολο των αυτοκινήτων στην Ευρώπη, άγγιζε το 2021 τις 249.563.035 μονάδες. Η Γερμανία είναι η μεγαλύτερη αγορά, με τον αριθμό των οχημάτων να φθάνει πρόπερσι τα 48.540.878. Η Ιταλία ακολουθεί με 39.822.723 και στην τρίτη θέση φιγουράρει η Γαλλία με 38.738.590 επιβατικά.

Διαβάστε επίσηςΠόσα αυτοκίνητα πουλήθηκαν στην Ελλάδα το 2022

acea

Όσον αφορά στον νεότερο στόλο, τον έχει το Λουξεμβούργο. Οι κάτοικοι του μικρού αλλά ιδιαίτερα εύπορου κρατιδίου, έχουν στην κατοχή τους τα πιο καινούρια αυτοκίνητα, με μέσο όρο τα 7,6 έτη. Μάλιστα, στην ίδια χώρα συναντάται και η μεγαλύτερη πυκνότητα οχημάτων στην ΕΕ, με 698 αυτοκίνητα ανά 1.000 κατοίκουςΚαινούρια αυτοκίνητα αγοράζουν συχνότερα από τους υπόλοιπους οι Δανοί και οι Αυστριακοί, με το μέσο όρο ηλικίας να είναι στα 8,5 και 8,7 έτη, αντίστοιχα.

Πατήστε εδώ για να δείτε αναλυτικά τα στοιχεία


gocar.gr

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη