pellain

Ψίχουλα οι αποζημιώσεις σε ροδάκινα και νεκταρίνια, νέο μπλόκο στο Μακροχώρι Ημαθίας


Να αναθεωρήσει προς τα πάνω τα ποσά των 135 και 150 ευρώ ανά στρέμμα αλλά και να ανακοινώσει άμεσα τις ποικιλίες που αποζημιώνονται και το χρόνο πληρωμής των αγροτών, ζητά ο Αγροτικός Σύλλογος Ημαθίας.

Να αναθεωρήσει προς τα πάνω τα ποσά των 135 και 150 ευρώ ανά στρέμμα αλλά και να ανακοινώσει άμεσα τις ποικιλίες που αποζημιώνονται και το χρόνο πληρωμής των αγροτών, ζητά ο Αγροτικός Σύλλογος Ημαθίας.

Όπως δήλωσε στον ΑγροΤύπο ο Χρήστος Βοργιάδης, πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Ημαθίας, «συνεχίζεται ο εμπαιγμός από το ΥπΑΑΤ των παραγωγών ροδάκινων, νεκταρινιών, βερικόκων και άλλων καλλιεργειών, προσπαθώντας να αποτρέψει τα μπλόκα. Όπως φαίνεται από την ανακοίνωση ο κ. Γεωργαντάς δίνει «ψίχουλα» αποζημιώσεις σε σχέση με το μέγεθος της ζημιάς που υπήρξε από τις έντονες και συνεχείς βροχοπτώσεις του καλοκαιριού. 

Επίσης φαίνεται ότι ακόμη «επεξεργάζεται» το ΥπΑΑΤ τις ποικιλίες που θα αποζημιωθούν. Όλα έγιναν με πλήρη προχειρότητα και φαίνεται ότι τώρα βρίσκονται στο υπουργείο σε πλήρη σύγχυση. Εγώ θα προτείνω στην Γενική Συνέλευση που θα κάνει ο Σύλλογος να στηθεί τις επόμενες ημέρες ένα ακόμη μπλόκο με αγροτικά και τρακτέρ στο Μακροχώρι Ημαθίας».

Στην Ανακοίνωση - Πρόσκληση που εξέδωσε το Διοικητικό Συμβούλιο του Αγροτικού Συλλόγου Ημαθίας αναφέρει τα εξής:
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Αγροτικού Συλλόγου Ημαθίας, καλεί τους αγρότες και τα μέλη του σε Γενική Συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί, στις 25 Ιανουαρίου, ημέρα Τετάρτη και ώρα 7.30 μ.μ. στο Μακροχώρι Ημαθίας (Πρώην Δημαρχείο). Θα υπάρξει ενημέρωση για τις τελευταίες εξελίξεις στα τρέχοντα αγροτικά ζητήματα (βροχοπτώσεις, ΕΛΓΑ, εργάτες γης, Ουκρανική κρίση κ.α.) που μας αφορούν και λήψη αποφάσεων για κινητοποιήσεις. Η παρουσία σας κρίνεται απαραίτητη, τίθεται πλέον ζήτημα επιβίωσης.

Παϊσιάδης Σταύρος

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη