Α.Τσίπρας: «Έστησες εγκληματική οργάνωση και καταπάτησες το Σύνταγμα»


«Για εγκληματική οργάνωση που έστησε ο ίδιος και κανένας άλλος»
και ότι καταπάτησε το Σύνταγμα, κατηγόρησε πριν από λίγο από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη κατά την ομιλία του στην συζήτηση επί της πρότασης δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ κατά της κυβέρνησης σύμφωνα με τα άρθρα 84 του Συντάγματος και 142 του Κανονισμού της Βουλής.


Ο όρος «εγκληματική οργάνωση» δεν χρησιμοποιήθηκε τυχαία από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ καθώς στην αξιωματική αντιπολίτευση θεωρούν πως όταν αναλάβουν πάλι την εξουσία θα προχωρήσουν στην δημιουργία Εξεταστικής Επιτροπής.

Συγκεκριμένα είπε: «Δε πρόκειται για ρυπαρό δίκτυο. Πρόκειται για εγκληματική οργάνωση. Δε πρόκειται για μια αστοχία. Πρόκειται για μοντέλο διακυβέρνησης. Που δεν έστησε κανένας άλλος, πέραν από εσάς τον ίδιο, από την πρώτη μάλιστα μέρα που αναλάβατε τη διακυβέρνηση του τόπου»

Αναλυτικά όσα είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ


«Τελικά για όλους και για όλα έρχεται κάποια στιγμή η ώρα της κρίσης. Κύριε Μητσοτάκη, έξι μήνες τα κάνατε όλα. Ότι περνούσε από το χέρι σας κάνατε για να αποφύγετε αυτή τη στιγμή. Συγκαλύψατε, εκβιάσατε, τρομοκρατήσατε, παρανομήσατε, όλα τα κάνατε.


Και να όμως που παρόλα όσα κάνετε. Σήμερα είστε πάλι εδώ, ενώπιος ενωπίω με την αλήθεια που επιχειρήσατε εδώ και έξι μήνες να κρύψετε στο σκοτάδι.

Ενώπιος ενωπίω με τον ελληνικό λαό που ζητάει εξηγήσεις. Για μια πρωτοφανή σε βάθος και σε έκταση παραβίαση του κράτους δικαίου. Για μια πρωτοφανή θεσμική και Συνταγματική εκτροπή. Που πλέον δε μπορείτε να αρνείστε ότι συνέβη. Δε μπορείτε να παριστάνετε τον ανήξερο.


pronews.gr

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη