pellain

ΕΤΟΙΜΟΙ ΝΑ ΚΑΤΕΒΟΥΝ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ

Απογοητευμένοι οι παραγωγοί με τον εμπαιγμό- Λωτοί, κεράσια και κάστανα "δεν αναγνωρίζονται " ως παραγωγές πλέον;

«Ο κόσμος ξεκίνησε ήδη να μπαίνει στα χωράφια για τις λιπάνσεις και τα πρώτα ραντίσματα της φετινής καλλιεργητικής περιόδου, αλλά δεν μπορεί να ανταπεξέλθει. Το κόστος στα λιπάσματα, τα σκευάσματα και τα καύσιμα, παραμένει ψηλά και αν δεν μας δώσουν μια στήριξη, δεν θα μπορέσουμε να καλλιεργήσουμε σωστά», αναφέρει agronews.gr ο Τάσος Βλαδίκας, πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Μεσημερίου στην Έδεσσα.

"Αδυνατούμε να δεχτούμε την παραμικρή υποχώρηση στα δίκαια αιτήματα μας. Η δικαίωση θα έρθει μόνο όταν το υπουργείο εκτός από το να μας ακούει θα φροντίσει να είναι και συνεπείς" δήλωσε σε τηλεφωνική  επικοινωνία pellain.com ο Πάνος Πασάκης πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Δήμου Σκύδρας και συμπλήρωσε ότι "μέχρι τώρα δεν αλλάξει τίποτε 

που να μας προετοιμάζει αισιόδοξα".

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του υπουργείου έως τώρα δεν συμπεριλαμβάνονται στις προθέσεις αποζημιώσεων παρά μόνο ελάχιστες παραγωγές. Τα απόνερα όμως τα πληρώνουν οι τελικοί αποδέκτες που είναι οι αγρότες παραγωγοί. Η καθοριζόμενη ποοιλιτική από την κυβέρνηση μαζί με τις επιμέρους επιλογές της είναι και η βασική αιτία των πρόσθετων συσσωρευμένων προβλημάτων που δημιουργήθηκαν.

Δίκαια και αναγνωρισμένα αγανακτεί ο παραγωγικός κόσμος και αισθάνεται παραμελημένος και ανασφαλής για την επόμενη μέρα.

pellain.com

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη