pellain

EKΠΛΗΚΤΙΚΟ! Χάρτης του Ποσειδώνιου

Ο Ποσειδώνιος από την Απάμεια (περίπου 135–51 π.Χ.), ήταν Έλληνας στωικός φιλόσοφος που ταξίδεψε σε όλο τον ρωμαϊκό κόσμο και πέρα ​​από αυτό και ήταν διάσημος πολυμαθής σε όλο τον ελληνορωμαϊκό κόσμο, όπως ο Αριστοτέλης και ο Ερατοσθένης.

Παγκόσμιος χάρτης σύμφωνα με ιδέες του Ποσειδώνιου, σχεδιασμένος το 1628 από τους χαρτογράφους Petrus Bertius και Melchior Tavernier. Πολλές από τις λεπτομέρειες δεν θα μπορούσαν να ήταν γνωστές στον Ποσειδώνιο. μάλλον, ο Bertius και ο Tavernier δείχνουν τις ιδέες του Ποσειδώνιου για τις θέσεις των ηπείρων.

Το έργο του «για τον ωκεανό και τις παρακείμενες περιοχές» ήταν μια γενική γεωγραφική συζήτηση, που έδειχνε πώς όλες οι δυνάμεις είχαν επίδραση η μία στην άλλη και εφαρμόζονταν επίσης στην ανθρώπινη ζωή. Μέτρησε την περιφέρεια της Γης με αναφορά στη θέση του αστεριού Canopus. Το μέτρο των 240.000 σταδίων μεταφράζεται σε 24.000 μίλια, κοντά στην πραγματική περιφέρεια των 24.901 μιλίων. Ενημερώθηκε στην προσέγγισή του από τον Ερατοσθένη, ο οποίος έναν αιώνα νωρίτερα χρησιμοποιούσε την ανύψωση του Ήλιου σε διαφορετικά γεωγραφικά πλάτη. Οι αριθμοί και των δύο ανδρών για την περιφέρεια της Γης ήταν απίστευτα ακριβείς, βοηθούμενοι σε κάθε περίπτωση από αμοιβαία αντιστάθμιση σφαλμάτων στη μέτρηση. Ωστόσο, η εκδοχή του υπολογισμού του Ποσειδώνιου που διαδόθηκε από τον Στράβωνα αναθεωρήθηκε διορθώνοντας την απόσταση μεταξύ Ρόδου και Αλεξάνδρειας σε 3.750 στάδια, με αποτέλεσμα μια περιφέρεια 180.000 σταδίων, ή 18.000 μίλια. Γεωγραφία , και κατά τον Μεσαίωνα οι μελετητές χωρίστηκαν σε δύο στρατόπεδα σχετικά με την περιφέρεια της Γης, η μία πλευρά ταυτιζόταν με τον υπολογισμό του Ερατοσθένη και η άλλη με το μέτρο των 180.000 σταδίων του Ποσειδώνιου.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη