pellain

ΦΡΑΓΚΕΨΑΜΕ Ή ΤΟΥΡΚΕΨΑΜΕ;


 Γράφει ο ανάξιος δούλος του Θεού Βαλκανίδης Δήμος εκ Κουφαλίων

Εκ μέρους της Ρωμαίϊκης Συνείδησης Αφύπνισης Κουφαλίων και εν γένει όλου του ενιαίου Δήμου Χαλκηδόνας, ως Δήμος Αγίων και Δήμος Ηρώων, από το ημέτερο τοπικό μας blog ονόματι tamystikatoubaltou.blogspot.com. ακολουθώντας τα βήματα της χαμένης και συνάμα ξεχασμένης Πατροπαράδοτης Ρωμιοσύνης, μέσω του Μαρμαρωμένου Βασιλιά, του Αγίου Ιωάννου του Βατάτζη του ελεήμον, δούκα Γ, 1193-1254. Εν συνεχεία από πέρσι περίπου, τον Μάιο του 2021, έχουμε συστήσει ατύπως φυσικά, ερασιτεχνικά κινούμενοι ασφαλώς, εν μέρει την δική μας Δημοτική Ένθεη, Πολιτική Κίνηση, με την εν λόγω ονομασία προσδιορισμού, δια μέσω του πάρα πολύ εύστοχου χαρακτηρισμού. Παράλληλα με περισσότερα από 150 video, διάρκεια ομιλίας, περίπου 2 και 3 ωρών αντιστοίχως και σας προτρέπουμε ανεπιφύλακτα, να τα παρακολουθήσετε, βρισκόμενα στο δικό μου Προσωπικό μέσω μαζικής επικοινωνίας, το λεγόμενο πασίγνωστο ως facebook. Επιπροσθέτως γραμμένα πάντοτε εις τα Ελληνικά-Ρωμαίϊκα, ως Βαλκανίδης Δήμος και με φωτογραφία εις το Κεντρικό Προφίλ μου, τον Ήρωα και Πρωτεργάτη εμπνευστή εν πολλοίς, του Μακεδονικού Αγώνος 1870-1908, τον Μητροπολίτη Καστοριάς από το 1900 έως το 1907, τον Γερμανό Καραβαγγέλη 1866-1935. Εκ νέου καθώς Προτείνουμε ανεπιφύλακτα και αγωνιζόμαστε ώστε κάποτε επιτέλους, έστω και πάρα πολύ ετεροχρονισμένα, να τον ανεγείρουμε τον Απαραίτητο και Επιβαλλόμενο Επιβλητικό του, Μπρούτζινο Ανδριάντα, στην Πλατεία Μακεδονίας των Κουφαλίων. Εν ολίγοις για να ενθυμούνται οι παλαιότεροι, αλλά και να μαθαίνουμε οι εντελώς ανιστόρητοι νεότεροι, λόγω της σαφώς, πλήρως και καθολικής αμάθειας, δια της άγνοιας, μέσω της καθολικής αδιαφορίας που επικρατεί, στα υποτιθέμενα Ελληνικά σχολεία των θρανίων. Εν γένει επικεντρωνόμενοι επιλεκτικά μονομερώς, αμετροεπώς φανατικώς, στην προκλητική προσκύνηση στον Θεό χρήμα, εις την καταναλωτική οικονομία ως είθισται, των κρύων και άψυχων δεκαδικών αριθμών, δια των νούμερων. Όπως επίσης και με πέριξ Κεντρική Φωτογραφία του εξωφύλλου, την Μεγαλόσωμη Επιβλητική Σημαία μας, του Παναγίου Τάφου των Ιεροσολύμων, μέσω του Ελληνικού-Ρωμαίϊκου Πατριαρχείου μας, δια των Προσκυνημάτων, των Αγίων Θεοβάδιστων τόπων, των Ιεροσολύμων, με σήμα εις την Μέση, το Τ-φ-ύλακες Τάφου δηλαδή, μεγέθους των 4 μέτρων, επί 2,5 μέτρων, δια του Υψηλόσωμου Κονταριού του Ιστού που ανορθώνουμε, των 12 μέτρων.

 

Εν τω μεταξύ καθώς την ανορθώνουμε σε επιφανές σημείο της οδικής διαδρομής του κόμβου, ανάμεσα στην κεντρική οδική αρτηρία, της διαδρομής, στα Κουφάλια και την Χαλκηδόνα, έναντι του τοπικού μας, Δημοτικού Κολυμβητηρίου. Αφενός μεν εν πρώτης, ως εύλογη κατεξοχήν ευλογία, ώστε να ευλογεί νοερώς καρδιακά, έστω και εκ του πάρα πολύ απόμακρου μακρόθεν ετεροχρονισμένα, την γενέτειρα μας τα Κουφάλια Θεσσαλονίκης, αλλά και την παρακείμενη περιοχή της Χαλκηδόνας και εν γένει όλη την ευρύτερη περιοχή του Δήμου Χαλκηδόνας. Αφετέρου δε, απευθυνόμαστε ιδίως, προς τους ένθεους Ρωμιούς, Ορθόδοξους Χριστιανούς, συγχωριανούς μας, εν μέρει ένας από όλους αυτούς ασφαλώς, είμαι και εγώ, ο ανάξιος δούλος του Θεού ο Βαλκανίδης Δήμος, που ακόμη δεν είχαμε την ιδιαίτερη χαρά της ευλογίας, ώστε να επισκεφτούμε και να προσκυνήσουμε τους Αγίους Θεοβάδιστους Τόπους, μέσω των Ιερών Προσκυνημάτων, του Ρωμαίϊκου Ελληνικού Πατριαρχείου μας των Ιεροσολύμων. Εν αντιθέσει όμως, όλων αυτών των εμφανώς, όμορφών και ωραίων γνήσιων εν πολλοίς, εσωτερικών καλλιεργημένων συναισθημάτων, που μας κατακλύζουν, δια μέσω της Ορθόδοξης Χριστιανικής μας Πίστεως, που σαφώς έσωσε την απανταχού Οικουμένη. Ως εκ τούτου την ανορθώνουμε και ως εύλογη Ιερή Αγανακτισμένη Διαμαρτυρία εκτόνωσης, δια της διαφυγής, διότι από τον Μάιο του 2005, τα έξωθεν Διεθνιστικά Σιωνιστικά Συμφέροντα, εναγκαλισμένα ασφαλώς, με τα ακανθώδη έσωθεν ημέτερα, ιδιοτελώς κομματικώς της ΝΔ. Εν τούτοις καθαίρεσαν εντελώς θεολογικά και πραξικοπηματικά παράνομα, έκνομα πέρα έως πέρα, πρωτάκουστα εν πολλοίς, τον Νόμιμο Εκλεγμένο Επισήμως, 140 εις τον αριθμό, Ρωμιό-Έλληνα Πατριάρχη, του Πατριαρχείου μας των Ιεροσολύμων, τον Μακαριώτατο Κύριο Ειρηναίο, Σεπτέμβριος του 2001, με Μάιος του 2005. Ικανοποιούμαστε σαφώς, όταν προφέρουμε την πάρα πολύ εύλογη Φράση, Άπαξ Εκκλησία, όπως η Αγιά Σοφιά, Πάντα Εκκλησία και για αυτό θα προχωρήσουμε και εμείς ένα βήμα περαιτέρω, θέλοντας και μη, λέγοντας τα ίδιο προσφυές ρητό, ότι Άπαξ Πατριάρχης, Πάντα Πατριάρχης. Εν γένει όταν αναφερόμαστε εις την σκλαβωμένη Πρωτεύουσα μας, μέσω της Μεγαλύτερης Ορθόδοξης Χριστιανικής Εκκλησίας, της Πασίγνωστης Αγιά Σοφιάς μας 532μχ-537μχ, της απανταχού Ρωμιοσύνης, μέσω της Οικουμενικής Αυτοκρατορίας μας, από το 330μχ, έως το 1453. Επιπροσθέτως με ένα μόλις κενό διάστημα χρόνου, των 57 ετών, από το 1261μχ έως το 1204, όταν την κατέλαβαν οι αιμοδιψείς δυτικοί Λατίνοι Σταυροφόροι, του βλάσφημου αιρεσιάρχη Ποντίφικα Πάπα, δια του κοσμικού Κράτους του Βατικανού, που ανέκαθεν τον συνόδευε.

 

Επομένως εις το δια ταύτα του θέματος μας, Ρωμιός ως επί το πλείστο συγκαταλέγεται και εμφανώς σημαίνει, εις την απλή καθομιλουμένη του όρου, ο ακραιφνώς συνειδητοποιημένος, Ορθόδοξος Χριστιανός εξ Ανατολών, εκπορευόμενος δια μέσω, του Οικουμενικού Πατριαρχείου της Κωνσταντινουπόλεως και Νέας Ρώμης. Εν τω μεταξύ έλκοντας την επιμέρους ανόθευτη και ακέραιη, γνήσια εν πολλοίς, διαχρονική καταγωγή, δια των βημάτων των προγόνων του, από τα ένθεα Ορθόδοξα Χριστιανικά Ρωμαίϊκά βήματα, των Αγίων Προτύπων της Ορθόδοξης Χριστιανικής Πίστεως, δια της Παραδόσεως, της πάλαι ποτέ Ρωμαίϊκης Αυτοκρατορίας μας, των χιλίων εκατό χρόνων, από το 330μχ έως το 1453μχ. Ως εκ τούτου ελάχιστοι πλέον γνήσιοι Ρωμιοί, μας έχουνε απομείνει εις τις μέρες μας, εις το σύγχρονο προκλητικά προβεβλημένο, επιλεκτικά μονομερώς, αμετροεπώς φανατικώς, οικονομικό ως είθισται, δια της καταφανέστατης κατανάλωσης, του εμπορίου ή αλλιώς το ψευτορωμαίϊκο. Εν ολίγοις το σημερινό Ελληνικό Κράτος, όπως σας το είπαν αλγεινώς, οι συνεχιστές του Αγγλικού Κόμματος, δια μέσω της δυτικής αιρετικής εσπερίας, μέσω του Λατινικού Καρλομάγνου του 8 αιώνος, Φραγκολεβαντινισμού τους. Εν γένει του Πολιτικού αμετροεπή βλάσφημου, Αλέξανδρου Μαυροκορδάτου δια μέσω του 19 αιώνος, αλλά και του Γαλλικού Κόμματος, δια του επίσης αιρετικού βλάσφημου, της ιδίου εναργώς περιόδου, του Ιωάννη Κωλέττη. Ως εκ τούτου μας δημιούργησαν ένα επίπλαστο, επιδερμικό και συνάμα ανεμικό εν πολλοίς, ετερόδοξο Νεοσύστατο Ελληνικό Οικονομικό Κράτος, του συνονθυλεύματος, εν έτη επισήμως, μας αναγνώρισαν το 1833, επί Βαυαροκρατίας, του Πρώτου ανήλικου παπικού Λατίνου Βασιλιά του Όθωνα και της Προτεστάντισας Βασίλισσας, της Αμαλίας. Εν αντιθέσει καθώς πρωτύτερα, αυτοί οι ίδιοι, οι Αγγλογάλλοι των υποτιθέμενων προστατών μας, δια των εγγυητριών δυνάμεων των χωρών, της Συμφωνίας του Λονδίνου του 1825, μεταξύ των χωρών, της Αγγλίας, Γαλλίας, Ρωσίας, δια μέσω των Χριστιανικών Κρατών της Δύσεως, μας επιθυμούσαν ως είθισται κατώτερους τους και όχι ως ισάξιους και ισόβαθμους συνομιλητές τους, εις το εκάστοτε τραπέζι, των διεθνών Αναγνωρισμένων Επισήμων διαπραγματεύσεων. Αφενός μεν, μας συμπεριφερόντουσαν ως κατώτερους συνομιλητές τους, υποδεέστερους τους, σαφώς του μειωμένου προτεκτοράτο τους, των αποικιών τους, δια των ιδιοτελών πολυποίκιλων, μέσω του δούνε και λαβείν, οικονομικών καταναλωτικών συναλλαγών τους, των συμφερόντων, δια των υπέρογκων τοκογλυφικών, δανεικών Τραπεζών, μέσω του εμπορίου. Αφετέρου δε, αυτοί οι ίδιοι, ως κατεξοχήν ηθικοί αυτουργοί, δια μέσω του φθονερού δόλου των μικροτήτων, είχαν δολοφονήσει αγρίως κακήν κακώς βιαίως, μέσω των συντηρητικών στενότατων, ακανθώδη τοπικιστών ζηλόφθονων, Προυχόντων και Κοτζαμπάσηδων Προεστών, Μαυρομιχαλαίων εκ Μάνης ορμώμενοι.

 

Εν τούτα των επισήμων καταγεγραμμένων φονιάδων, τον Πρώτο Ρωμιό Ορθόδοξο Χριστιανό Κυβερνήτη μας, τον λεγόμενο Άγιο της Πολιτικής, τον Ιωάννη Καποδίστρια 1766-1831, από το 1828 που ανέλαβε τα ηνία του Πρώτου Ελεύθερου Κράτους, δια της Τρίτης Εθνικής Συνέλευσης της Επιδαύρου του 1827, έως το στις 27/9/1831. Διότι επιθυμούσε διακαώς, ως Ανώτερος και Πνευματικά έσωθεν, Καλλιεργημένος Πολιτικός Οξυδερκής, Οραματιστής Άνθρωπος, με φόβο Θεού εις την Καρδιά του. Εν προκειμένω τον ρακένδυτο και άσημο ραγιά-γραικό πένητα, των τετρακοσίων χρόνων, δια την πολύχρονη δυσβάστακτη, Οθωμανική και Φράγκικη Σκλαβιά, δια της θηριωδίας, μέσω της εξισλαμισμού της τυραννίας. Εν τούτοις να τον μετατρέψει κάποτε, σε ελεύθερο Ρωμιό Πολίτη, Ορθόδοξο Χριστιανό, αξιοπρεπή νοικοκύρη γαιοκτήμονα, μέσω του επιβαλλόμενου και απαραίτητου αναδασμού της γης, καθώς θα είχε προκύψει θέλοντας και μη. Επειδή το ψευτορωμαίϊκό, το σημερινό Ελληνικό οικονομικό κατασκεύασμά, μέσω του καταναλωτικού Κράτους του εμπορίου, των επιχειρήσεων δια των ιδιωτικών καπιταλιστικών εταιριών. Εν μέρει των λιγοστών επιφανών ως είθισται, καθεστωτικών κατεστημένων Τζακιών, δια των Οικογενειών, βλέπε την οικογένεια των Μητσοτάκηδων, των Καραμαλήδων, των Παπανδρέου, του Γεννηματά και ου το καθεξής, ορμώμενο σαφώς, εκ δυτικής αιρετικής Αμερικάνικης Νατοϊκής εσπερίας. Εν γένει επικεντρώνεται ως γνωστόν, μόνο στην οικονομία της κατανάλωσης, δια μέσω της εφήμερης σαρκικής γαστέρας, της πρόσκαιρης φιλόδοξης δόξης, της κοιλιόδουλης κοιλίας μας εν πολλοίς. Παράλληλα έλκοντας επιλεκτικά μονομερώς, αμετροεπώς φανατικώς, την καταγωγή του εκ παλαιόθεν χρόνων, σαφώς μόνο από την Αρχαία Ελλάδα και με διόλου ψήγματα να μην το συνοδεύουν, δια μέσω της Σωτήριας Ορθόδοξης Αγίας Πατερικής Θεολογίας μας, της Ρωμαίϊκης Αυτοκρατορίας. Εν συνεχεία επικεντρώνεται δια της μονομέρειας τους, εις την Φιλοσοφική Σχολαστική, Ορθολογιστική, μέσω της νοησιαρχίας, Κοσμικής Ειδωλολατρικής θεώρησης των πραγμάτων ή των πάντων, δια μέσω της Δωδεκαθεϊστικής Νατοϊκής εκ δυσμάς, αιρετικής δύσεως, της άθεης καπιταλιστικής Αμερικής. Συν τοις άλλοις και του βλάσφημου αιρετικού, κοσμικού Κράτους του Βατικανού, δια μέσω του Ποντίφικα Πάπα, εκ νέου αλλά και των αναρίθμητων διαμαρτυρόμενων, Προτεσταντικών Παραφυάδων, του Μαρτίνου Λούθηρου και του Καλβίνου, Δαρβίνουν και ου το καθεξής. Εν συνεχεία μετέπειτα εισερχόμαστε, στην Ρωμαίϊκή Επανάσταση του 1821, που διεξήχθη για του Χριστού την Πίστη την Αγία και της Πατρίδας την Ελευθερία, μέσω των προεπαναστατικών Ανώτερων Πνευματικά Καλλιεργημένων Κινημάτων.

 

Εν ολίγοις τους Άγιους Θεοφώτιστους Πατέρες Κολλυβάδες του 18 αιώνος, μέσω της Αγίας Ησυχαστικής, φιλοκαλικής παραδόσεως, όπως τον Άγιο Φωτιστή των Ρωμιών, τον Άγιο Κοσμά τον Αιτωλό 1714-1779, τον Άγιο Αθανάσιο τον Πάριο 1733-1812, τον Νεόφυτο Καυσοκαλυβήτη, τον Άγιο Μακάριο Νοταρά 1722-1805, πρώην Επίσκοπο Κορίνθου 1760-1765, τον Άγιο Νικόδημο τον Αγιορείτη 1749-1809. Εκ νέου συγγράφοντας το Ιερό Πηδάλιο, των Αγίων Θεόπνευστων κανόνων, μέσω της κάθαρσης της ψυχής από τα πάθη, μετέπειτα του φωτισμού του νου και εν συνεχεία γινόμαστε, μετατρεπόμενοι θέλοντας και μη, δια της εύλογης μετάνοιας καθώς θα προκύψει, μέσω της ταπεινώσεως, ως Θεοί κατά χάρι. Διότι το Τρίτο Πρόσωπο της Αγίας και Αδιαιρέτου Ομοουσίου Τριάδος, όπου θέλει Αυτό Πνει, πάντως δεν μπορεί να πνει, σε ακάθαρτο και ανοξομολόγητο αμετανόητο Οργανισμό, δια των κοσμικών του παθών, μέσω της απρόσιτης και απόμακρης, διάκρισης της Ουσίας του Θεού, με την Ενέργεια του Θεού ή αλλιώς άγνωστες οι βουλές του Κυρίου, με τις Άκτιστες Ενέργειες του Θεού, μέσω του Άκτιστου Φωτός. Εν συνόλω αναγνωρίζουμε ασπαζόμενοι, εμείς οι Ρωμιοί Ορθόδοξοι Χριστιανοί, καθώς έλκουμε τις ρίζες της καταγωγής μας, από το Οικουμενικό Πατριαρχείο της Κωνσταντινουπόλεως και Νέας Ρώμης, δια μέσω των 9 Επισήμως, Αναγνωρισμένων Οικουμενικών Δογματικών Συνόδων. Εις το δια ταύτα, από το 325μχ η Πρώτη, που διεξήχθη στην Νίκαια της Βιθυνίας, επί του Μεγάλου Γενάρχη της Ρωμιοσύνης, του Αγίου Ισαποστόλου Μεγάλου Κωνσταντίνου, αλλά και της Μητέρας του, της επίσης Ισαποστόλου, Της Αγίας Ελένης, μέχρι την ένατη, που διεξήχθη Αγιοπνευματικώς Θεόπνευστα, το 1351, επί του Μεγάλου μας Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά, Αρχιεπισκόπου Θεσσαλονίκης, στην Κωνσταντινούπολη και Νέα Ρώμη. Επομένως της Ορθόδοξης Πατερικής Θεολογίας μας, δια της ζώσης Ανώτερης Εσωτερικώς, Πνευματικά Καλλιεργημένης Πίστης, που έσωσε την απανταχού Οικουμένη, μέσω του εύλογου Σέβας καθώς προκύπτει θέλοντας και μη. Εν αντιθέσει αλλά δυστυχώς, το εύλογο Όνομα της ετυμηγορίας, δια της σημασίας, της απανταχού διαχρονικής Ορθόδοξης Χριστιανικής Ρωμιοσύνης, την καπηλεύτηκαν και εν γένει το καπάρωσαν εν πολλοίς, οι υποτιθέμενοι προκλητικά προβεβλημένοι, δυτικοί Ρωμαιοκαθολικοί του Κράτους του Βατικανού. Επιπροσθέτως από τον 8 αιώνα και μετέπειτα, δια του Καρλομάγνου, δια μέσω του αιρεσιάρχη Ποντίφικα Πάπα, μέσω των υποτιθέμενων εγγυητριών χριστιανικών δυτικών δυνάμεων, των προστατών, βλάσφημων Προτεσταντών των Βαυαρών. Εν γένει του Πρώτου ανήλικου Βασιλιά μας του Όθωνα το 1833, μέσω του Νεοσύστατου εν τάχει επιδερμικού επίπλαστου, Μετονομαζόμενου Ελληνικού Κράτους και όχι Ρωμαίϊκου Ορθόδοξου Χριστιανικού, όπως επιθυμούσαν κανονικώς να Ονομαζόταν.

 

Ως εκ τούτου το Πρώτο Ρωμαίϊκό Ορθόδοξο Χριστιανικό Κράτος, οι Ήρωες Πρόγονοι μας, για αυτό και επαναστάτησαν εναντίον τους, οι λεγόμενοι άγνωστοι κατά τους πολλούς Έλληνες εξ Αμερικής και όχι Ρωμιούς Ορθόδοξους Χριστιανούς, εξ Ανατολών του Οικουμενικού Πατριαρχείου της Κωνσταντινουπόλεως και Νέας Ρώμης. Εν τω μεταξύ αφενός μεν, με την καινούργια Ρωμαίϊκη Φιλική εταιρία καθώς συστήθηκε, κρυφά δια της εύλογης συνωμοσίας, για να απομακρύνει τους καθεστωτικούς, βλάσφημους αιρετικούς Βαυαρούς του Βασιλιά Όθωνα. Αλλά και αφετέρου δε, όχι του 1814, με τους πασίγνωστους Ξάνθο, Τσακάλωφ και τον Σκουφά, αλλά την Φιλορθόδοξη Εταιρία του 1839, με πρωτεργάτη και εμπνευστή τον Κοσμοκαλόγερο από την Κεφαλονιά, τον ήρωα Κοσμά Φλαμιάτο, που τον δηλητηρίασαν υπονομευτικά δολίως, τον Ιούνιο του 1851, στις φυλακές του Ρίο εις την Πάτρα, το Αγγλικό κόμμα του Αλέξανδρου Μαυροκορδάτου. Παράλληλα ο ένθερμος συνεχιστής του, ως τον επόμενο Άγιο Κοσμά τον Αιτωλό, ήταν ο Καλόγερος Χριστοφόρος Παναγιωτόπουλος, με καταγωγή από την Μάνη, ο επονομαζόμενος ως Άγιος Παπουλάκος 1780-1861. Εν συνεχεία τον οποίο και αυτόν τον σκότωσαν αγρίως βιαίως, κακήν κακώς βαναύσως, μέσα στο κελί φυλακή του, όπως το είχαν μετατρέψει αλγεινώς, λόγω του άγριου ξυλοδαρμού που υπέστη, από τον τοπικό νεοενθρονιζόμενο δια των βλάσφημων αιρετικών, καθεστωτικών κρατικών Βαυαρών του Όθωνα, δια μέσω του Μητροπολίτη Μητροφάνη της Άνδρου. Εν ολίγοις της νεοσύστατης Αυτοκέφαλης Σχισματικής, Ορθόδοξης Ελληνικής Εκκλησίας, από το 1838 έως το 1852, καθώς σε αυτό το χρονικό διάστημα, όσα δεν γκρέμισαν και σεβάστηκαν, οι βάρβαροι Οθωμανοί κατακτητές των 400 χρόνων, τα βεβήλωσαν οι Βαυαροί Προτεστάντες του Βασιλιά Όθωνα. Διότι έκλεισαν εν συνόλω 500 Ιερών Ησυχαστικών Παραδοσιακών, Ορθόδοξων Ρωμαίϊκών Μοναστηριών, δια των καταφυγίων, περισσότερα από 420 πνευματικά κάστρα, Πατερικής Ορθόδοξης Ησυχαστικής Θεολογίας, δια της Ρωμιοσύνης. Εν γένει διαπομπεύοντας τους Μοναχούς Καλόγερους και τις Μοναχές Καλογριές και ξεπουλώντας τα Άγια Δισκοπότηρα και τις Άγιες Ορθόδοξες Εικόνες, έξω εις την κοσμική καταναλωτική αγορά, του ξεπουλήματος, έναντι ενός πενιχρού πινακίου φακής, μέσω του επαίσχυντου Αρχιεπίσκοπου Αθηνών, του Θεόκλητου Φαρμακίδη. Του διορισμένου Εκκλησιαστικού ανθρώπου Ιερωμένου, των καθεστωτικών Βαυαρών του Όθωνα, μη δεχόμενοι να ασπαστούνε διαχρονικώς Αγιοπνευματικώς, την ζώσα σωτήρια παράδοση, του πάλαι Ποτέ Οικουμενικού μας Πατριαρχείο της Κωνσταντινουπόλεως και Νέας Ρώμης, συν τοις άλλοις και το Θεοφώτιστο Άγιο Όρος, του Περιβολιού της Παναγιάς μας. Εν μέρει αλλά μόνο να επικεντρώνονται, επιλεκτικά μονομερώς, αμετροεπώς φανατικώς, εις την ακανθώδη νεοσύστατη, συντηρητική οπισθοδρομική, Πρωτεύουσα των Αθηνών, δια των Αρχαίων Γλυπτών της Ακροπόλεως του Παρθενώνα.

 

Με την υποτιθέμενη Αναγέννηση του 15 αιώνος, της επόμενης Μεταρρύθμισης του 16 αιώνος και τερματίζονται θέλοντας και μη, τα προσποιητά επαναστατημένα ρεύματα, της δυτικής αιρετικής εσπερίας, δια του Φραγκολεβαντινισμού τους, εναντίον του Καθεστωτικού αιρετικού βλάσφημου Καισαροπαπισμού, τον 18 αιώνα, με τον υποτιθέμενο Δημοκρατικό Αλληλέγγυο Ευρωπαϊκό Διαφωτισμού, του άθεου επαναστάτη Ναπολέων Βοναπάρτη. Εκ νέου αλλά και των συν αυτών Μαρξιστών, συνοδοιπόρων του, του Βολταίρου, Νίτσε, αλλά και του δικού μας, του δήθεν σύγχρονου προοδευτικού τεχνοκράτη, Λόγιου ρήτορα, από το Άμστερνταμ της Ολλανδίας, μέσω του Αδαμάντιου Κοραή. Επομένως του Πρώτου Βασιλέα του Κράτους των Ελλήνων και όχι των Ρωμιών Ορθοδόξων Χριστιανών, όπως κανονικώς θα έπρεπε να Ονομαζόταν, δια της καθάριας Ρωμιοσύνης, του Όθωνα, από το 1833 έως το 1862. Επιπροσθέτως όπως πάρα πολύ ευφυώς, Ορθοδόξως Αγιοπατερικώς Πνευματικώς, μας Κανοναρχούσε ο Μεγάλος μας Φωτιστής του γένους των Ρωμιών, ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός, κηρύττοντας μας πως θα πρέπει τον Πάπα να Καταράσθε και πως το κακό θα σας έρθει από τους υποτιθέμενους Μορφωμένους, λέγοντας μας, πως τα Άθεα Γράμματα Υφαίνουνε τα Σάβανα του Γένους. Το λεγόμενο Νατοϊκό Ελληνικό, εκ αιρετικής δυσμάς εσπερίας, προσκυνώντας ως είθισται επιλεκτικά μονομερώς, αμετροεπώς φανατικώς, τον Θεό χρήμα και προσκύνα, της καπιταλιστικής οικονομικής, ιδιωτικής ευμάρειας του εμπορίου, δια μέσω των δυτικών επίπλαστων, υποτιθέμενων χριστιανικών, εγγυητριών αιρετικών κρατών, δια των δυνάμεων. Την σήμερον εν έτη σύγχρονου αλλά και προοδευτικού 2022, έχουμε απομείνει δυστυχώς, όσοι ακόμη μας ελέγχει κατάφορα, η Ρωμαίϊκη Συνείδηση Αφύπνιση μας, μία ελάχιστη μεμονωμένη χούφτα Ρωμιοί, Ορθόδοξοι Χριστιανοί, ορμώμενοι από την πάλαι ποτέ Ρωμαίϊκή Αυτοκρατορία μας, των χιλίων εκατό χρόνων, από το 330μχ έως το 1453, με ένα κενό διάστημα, των 57 χρόνων, Φράγκικης αιρετικής σκλαβιάς του Πάπα, μέσω της Τέταρτης Σταυροφορίας του από το 1261 έως το 1204. Εν μέρει μέσα σε αυτούς τους ελάχιστους, της πάρα πολύ ασήμαντης, ένθεης Ορθόδοξης Χριστιανικής, Εθνικής Πατροπαράδοτης, Ρωμαίϊκης-Ελληνικής μειονότητας, δια της ταυτότητας μας, ασφαλώς συγκαταλέγομαι αλλά και αυτοπροσδιορίζομαι και εγώ. Ο άσημος και ανάξιος δούλος του Θεού, ο Βαλκανίδης Δήμος, εκ απόμακρων επαρχιακών Κουφαλίων Θεσσαλονίκης, κινούμενοι θέλοντας και μη, ως την σύγχρονη χελώνα καρέτα καρέτα, αυτό που λέμε είδος υπό εξαφάνιση. Καθώς με αυτήν την πάρα πολύ ευφυές, ένθεη Ορολογία του όρου, δια της Ονομασίας, μέσω της σημασίας. Εν γένει εκπορευόμενος αφενός μεν, από την Πάλαι ποτέ Ρωμαίϊκη Αυτοκρατορία και αφετέρου δε, όχι ασφαλώς από την βυζαντινή, δια του Αρχαίου Ελληνικού Εθνικού Ειδωλολατρικού Κόσμου, που εκπροσωπούσε, στο εν λόγω σημείο του Κεράτειου Κόλπου, που Ιδρύθηκε η Νέα Ρώμη εξ Ανατολών, του Κωνσταντίνου η Πόλη, η λεγόμενη Κωνσταντινούπολη και Νέα Ρώμη.

 

Ο Βύζαντας ο Μεγαρεύς, μέσω των Αρχαίων Φιλοσόφων Εθνικών Ελλήνων, του Πλάτων, Σωκράτη, Αριστοτέλη, των Δώδεκα Θεών του Ολύμπου, όπως μας την αποκάλεσε, ένας Προτεστάντης Βαυαρός Ιστορικός ονόματι Γούλφ εάν τον προφέρω και ορθώς, της κακιάς ώρας βεβαίως υποτιμητικά, δια της καταφανέστατης περιφρόνησης, μέσω της απαξίωσης καθώς επεδείκνυε. Εν τούτοις μετέπειτα από 100 ολόκληρα συναπτά έτη, περίπου στα 1560, όταν έπεσε οριστικώς η Κωνσταντινούπολη και Νέα Ρώμη, λόγω της αμαρτίας μας, δια της αμετανοησίας που επέδειξε η δυναστεία των ενωτικών αιρετικών Παλαιολόγων, μέσω του Οικουμενικού Πατριαρχείου της Κωνσταντινουπόλεως και Νέας Ρώμης. Παράλληλα και φυσικά δεν θα μπορούσαν να παραλείψουν, τα σύνορα τρόπον τινά, της Πατερικής Ορθόδοξης Θεολογίας μας, μέσω των Αγίων Θεοφώτιστων Πατέρων, των 9 Δογματικών Οικουμενικών Συνόδων, που διεξήχθησαν. Εν ολίγοις από το 325μχ η Πρώτη, εις την Νίκαια της Βιθυνίας, επί του Μεγάλου μας Γενάρχη της Απανταχού Ρωμιοσύνης, του Αγίου Ισαποστόλου Μεγάλου Κωνσταντίνου, που μετέφερε εις τα Ανατολικά και επομένως θέλοντας και μη, μας βάφτισε όλους μας, εις την κολυμπήθρα της Χριστιανικής Εκκλησίας, δια της Ανατολικής Ρωμαίϊκης Αυτοκρατορίας, μέσω της Ρωμιοσύνης. Εν μέρει όσοι φυσικά ασπάζονται, το όλο Πατροπαράδοτο καθολικό, Ορθόδοξο Χριστιανικό Αγιοπνευματικό Δόγμα, και όχι φυσικά, το επιλεκτικό μονομερώς, συμφεροντολογικό εθνικό μέρος, δια μέσω των Αγίων Θεοφώτιστων Πατέρων. Αφενός μεν, μας βάπτισε όπως τον ένθερμο μάχιμο ζηλωτή, αγαπημένο του Μαθητή, τον Σίμωνα, σε Άγιο Πέτρο, μέσω της επιφοιτήσεως του Αγίου Πνεύματος, την Αγία Ημέρα της καθόδου της Πεντηκοστής. Εν συνεχεία τον μετέπειτα μεγαλύτερο διώκτη, εχθρό εν πολλοίς, των πρώτων Χριστιανών στα Ιεροσόλυμα, τον Σαούλ. Αφετέρου δε, μετατρεπόμενο στον κορυφαίο Απόστολο όλων των Εθνών, στον Άγιο Παύλο, κηρύττοντας το Άγιο Θεοφώτιστο Ευαγγέλιο, σε όλους εμάς, τους απόγονους του Ρωμαίου Εθνικού Ειδωλολάτρη, Δωδεκαθεϊστή του Πόντιου Πιλάτου, αυτού που του Σταύρωσε, του Θεανθρώπου Ιησού Χριστού, παρόλο που γνώριζε εκ των προτέρων, την αθωότητα του. Εν γένει μετατρέποντας μας δια της βαπτίσεως, από στενότατα ακανθώδη βίαιους συντηρητικούς, Εθνικούς Ειδωλολάτρες, Δωδεκαθεϊστές Έλληνες, σε Οικουμενικούς Ρωμιούς, Ουρανοπολίτες της Αιώνιας Βασιλείας των Ουρανών, δια των Ορθοδόξων Χριστιανών, που ανήκουν πλέον στην Καινούργια Νεοσύστατη, Ανατολική Χριστιανική Αυτοκρατορία, του Κωνσταντίνου την Πόλη, την Κωνσταντινούπολη και Νέα Ρώμη. Εν κατακλείδι μεταφέροντας την, εις τα Ανατολικά, στην καινούργια Πρωτεύουσα του Οικουμενικού Χριστιανικού πλέον Κράτους και όχι του Εθνικού ειδωλολατρικού, δια μέσω του αρχαίου Ελληνικού κόσμου, των κοσμικών σχολαστικών, ορθολογιστών φιλοσόφων, μέσω της κατεξοχήν νοησιαρχίας τους. Επιπροσθέτως και της Μητέρας του της Αγίας Ελένης, που το 326μχ, ανακάλυψε φανερώνοντας εν πολλοίς, τα Άγια Θεοβάδιστα Προσκυνήματα, των Αγίων Τόπων των Ιεροσολύμων.

 

Εν τούτοις τον Ιερό Ναό της Αναστάστεως του Κυρίου μας, του Μεγαλύτερου Προσκυνήματος της απανταχού Ανθρωπότητας, καθώς στο εν λόγω Θεοβάδιστο Ιερό Ναό της Αναστάσεως του Κυρίου μας, δια του Γολγοθά του Κρανίου Τόπου, του Θεανθρώπου Σταυρωθέντα και Αναστάντα, Αναλήψαντα Ιησού Χριστού, του Δευτέρου Προσώπου της Αγίας και Αδιαιρέτου Ομοουσίου Τριάδος, μέσω της επιφοιτήσεως του Αγίου Πνεύματος δια του Πανάγιου Τάφου. Κάθε χρόνο ανελλιπώς, εκπορεύεται αναβλύζοντας το Άγιο Άκτιστο Φως, όπως επίσης ανακάλυψε φανερώνοντας, και τον Άγιο Ιερό, Ζωοποιού Σταυρού, του Ξύλου που Σταυρώθηκε. Όταν κάποιος ή κάποια αυτοπροσδιορίζεται ως καλοπροαίρετος Έλληνας και μη Ρωμιός, με ότι αυτό συνεπάγεται θέλοντας και μη, εκ του απόμακρου παρελθόντος προερχόμενος. Εν μέρει επειδή πρέπει κάποτε επιτέλους, έστω και πάρα πολύ ετεροχρονισμένα, να μάθουμε το ποιοι είμαστε τέλος πάντων, αλλά και από που προερχόμαστε, δια μέσω των ανόθευτων και κρυστάλλινων βημάτων, των προγόνων μας. Εν γένει των ακέραιων διαχρονικών ιστορικών πηγών μας, φτάνοντας τα ως το σημερινό σύγχρονο διηνεκές, δια μέσω των ριζών μας, των παραδόσεων εν πολλοίς, της σκυτάλης της παρακαταθήκης και άρα της κληρονομιάς μας. Εν νέου ώστε να σκεφτόμαστε λίγο πιο βαθιά, από το κανονικό επιτρεπτό, υπερβαίνοντας σαφώς κατά πολύ, των δικών τους συμφεροντολογικών ορίων, δια των κόκκινων επιτρεπτών γραμμών, που μας έχουν επιβάλει όλα αυτά τα χρόνια. Επιπροσθέτως και εν γένει μας έχουν τοποθετήσει, ώστε να κινούμαστε ασφυκτικά, στα ασφαλή δικά τους, σίγουρα και βέβαια, γνώριμα καθεστωτικά, καλοβολεμένα ήρεμα νερά, των βέβαιων πόστων, των συμφερόντων, το από εδώ, μέχρι εδώ. Επομένως θα πρέπει, ως συνειδητοποιημένοι, ψαγμένοι Ρωμιοί Ορθόδοξοι Χριστιανοί, ορμώμενοι εξ ανατολών, δια μέσω του Οικουμενικού μας, Πατριαρχείου της Κωνσταντινουπόλεως και Νέας Ρώμης, να σκεφτόμαστε λίγο πιο εσωτερικά καλλιεργημένα, από ότι πρέπει, αλλά και θέλουν τα ιδιοτελέστατα πολυποίκιλα συμφέροντα, των υποτιθέμενων δυτικών Χριστιανικών Συμμάχων μας, δια μέσω των εγγυητριών δυνάμεων. Και μας έχουν ορίσει, αλλά και μάθει εν πολλοίς, ώστε να σκεφτόμαστε εν τάχει επιδερμικώς, πάνω πάνω, ανεμικώς εν πολλοίς, οι εκάστοτε καλοβολεμένοι, επιφανείς Πολιτικοί-Θρησκευτικοί Άρχοντες των ταγών. Εν γένει όπως θέλουν και αρέσκονται, επιθυμούν αυτοί, και προφανώς τους συμφέρει και τους εξυπηρετεί, την υστεροφημία τους, αυτούς και μόνο αυτούς. Εν αντιθέσει και όχι εμάς, τους πάλαι ποτέ πατροπαράδοτους, γνήσιους και αυθεντικούς, Ρωμιούς Πατριαρχικούς, Χριστιανούς Ορθοδόξους. Εν συνεχεία θα πρέπει και εν γένει να είμαστε και ενήμεροι εν πολλοίς, εν μέρει γνώστες της σκακιέρας, των πολιτικών-θεολογικών γεωστρατηγικών πραγμάτων, δια των θεμάτων. Εν ολίγοις ας αναρωτηθούμε κάποτε ενδομύχως εσωτερικώς, όταν χρησιμοποιούμε μόνο τον Όρο Έλληνας και Ελλάδα, από εκείνη την στιγμή και μετέπειτα, τι αναγνωρίζουν από όλους εμάς, εκ του απώτερου παρελθόντος μας;

 

Εν προκειμένω οι υποτιθέμενοι δυτικοί Χριστιανικοί μας Σύμμαχοι, των εγγυητριών δυνάμεων, δια μέσω των Νατοϊκών Αμερικάνων και φυσικά των συνοδοιπόρων τους, των Σιωνιστικών Εβραίων. Συν τοις άλλοις των Προτεσταντών Διαμαρτυρόμενων, Λουθηροκαλβίνων Αγγλογάλλων, τον επίσης Θεολογικά απνευμάτιστων και φυσικά ακαλλιέργητων, απογόνων του Καρλομάγνου, του 8 αιώνος, δια μέσω των Βαυαρών Γερμανών. Εν τούτοις αλλά και του κοσμικού υποτιθέμενου Πρωτείου, του αλάθητου, μέσω των 9 βίαιων αιματοπότιστων Σταυροφοριών του Πάπα. Καθώς ως πολιτικός απατεώνας που υπήρξε ανέκαθεν, λαοπλάνος εν πολλοίς, δια μέσω της προπαγάνδας, δούλευε εις το ακέραιο του έπακρου, το μέγιστο προσόν του εκάστοτε δημαγωγού, της πλάνης, δια μέσω του υπέρμετρου λαϊκισμού. Ως εκ τούτου υποτίθεται διοργάνωνε τις Σταυροφορίες, για να απελευθερώσει τους Αγίους Θεοβάδιστους Τόπους, των Προσκυνημάτων, των Ιεροσολύμων από τους Άραβες Μουσουλμάνους. Εν αντιθέσει όμως, αλλά αυτός, ο μισόκαλος διάβολος, του προβατόσχημου λύκου, μέσω του υποχθόνιου Δούρειου Ίππου, μακροπρόθεσμος σκοπός του ήταν, ένας και μοναδικός. Εν γένει το πώς θα καταφέρει μία ώρα γρηγορότερα και αρχύτερα, να σκλαβώσει και να καθυποτάξει εν πολλοίς, το κάστρο της Πάλαι Ποτέ Πατροπαράδοτης Ρωμιοσύνης, τους Ορθοδόξους Χριστιανούς της Ανατολής, δια μέσω του Οικουμενικού Πατριαρχείου της Κωνσταντινουπόλεως και Νέας Ρώμης. Επιπροσθέτως τους ανυπότακτους Ρωμιούς, γραικούς όπως μας αποκαλούσε, σκλάβους και αιρετικούς, εις την απλή καθομιλουμένη του όρου, υποτιμητικά, δια της καταφανέστατης περιφρόνησης, που έδειχνε προς τους προγόνους μας. Αφενός μεν και όχι φυσικά τους Εθνικούς ειδωλολάτρες δωδεκαθεϊστές Έλληνες, αφετέρου δε, φυσικά μετέπειτα επακολούθησε, το απολύτως φυσιολογικά ανάθεμα, δια μέσω του σχίσματος των Εκκλησιών, του 1054. Εν συνεχεία την κατέλαβε στις 12 Απριλίου του 1204, την Κωνσταντινούπολη και Νέα Ρώμη, με την υποτιθέμενη Τέταρτη Σταυροφορία του, έως το 1261, για 57 ολόκληρα συναπτά έτη των χρόνων, δια μέσω της αιρετικής Φράγκικης, δυτικής Σκλαβιάς δια της θηριωδίας. Παράλληλα που σχεδόν την ξανααπελευθέρωσε όμως, βρίσκοντας καμένη γη στην κυριολεξία, ο Πραγματικός γνήσιος και αυθεντικός Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, δια μέσω της ανώτερης αναγνωρισμένης Επιστήμης, όλων των επιστημών, της Πατερικής Ορθόδοξης Θεολογίας, της Ρωμιοσύνης μας και όχι φυσικά του Οικονομικού Ιστορικού Βυζαντίου, ο Κωνσταντίνος Παλαιολόγος, αλλά ο Άγιος Ιωάννης Βατάτζης με καταγωγή από το Διδυμότειχο, ο Ελεήμον, Δούκα Γ, 1193-1254 που εορτάζει επισήμως, από το Οικουμενικό Πατριαρχείο μας της Κωνσταντινουπόλεως και Νέας Ρώμης, στις 4 Νοεμβρίου έκαστος έτους.

 

Εν τέλει δια του επιπρόσθετους βλάσφημου και αιρετικού Φιλιόκβε, καθώς πρόσθεσε στο Σύμβολο της Πίστεως, ότι δηλαδή το Άγιο Πνεύμα, το Τρίτο Πρόσωπο της Αγίας και Αδιαιρέτου Ομοουσίου Τριάδος, δεν εκπορεύεται μόνο εκ του Πατρός, όπως Θεοπνεύστως Αγιοπνευματικώς, δια μέσω της Επιφοιτήσεως του Αγίου Πνεύματος, μας κανοναρχούσαν οι Άγιοι Θεοφώτιστοι Πατέρες, των 2 Πρώτων Αγίων Δογματικών Οικουμενικών Συνόδων, αλλά και εκ του Υιού. Επομένως όταν αυτοχαρακτηρίζεστε μόνο ως Έλληνες, εν μέρει μόνο της Αρχαίας Ελλάδας, θέλοντας και μη, καθώς όλα τα δυτικά χριστιανικά κράτη, επιλεκτικά μονομερώς, μόνο αυτό το πολύ μικρό μέρος του κομματικού, της ιστορικής μας αληθείας, μας αναγνωρίζουν, και διόλου, μα απολύτως διόλου, το ανώτερα πνευματικά καλλιεργημένο, της Ορθόδοξης Πατερικής Πίστη μας, δια μέσω της Ρωμαίϊκής Αυτοκρατορίας μας. Εν αντιθέσει και αυτό, το ελάχιστο μικρό μέρος, του κομματιού της ιστορικής μας αλήθειας, που μας αναγνωρίζουν. Εν γένει της διαχρονικής παρακαταθήκης, της σκυτάλης των Αρχαίων Ελλήνων προγόνων μας, το παραχώρησαν εις τους Βόρειους γείτονες μας, των σχισματικών Κομιτατζήδων, δια μέσω των Σλάβων Βουλγάρων Σκοπιανών. Εν προκειμένω που παραχώρησαν το Όνομα της Ελληνικής μας Μακεδονίας και άρα θέλοντας και μη, παρέδωσαν και την ιστορία, δια μέσω του Ονόματος, ενώ είμαστε και εκεί, εις τον τομέα της Αρχαίας Ελλάδας, διπλά χαμένοι και ζημιωμένοι εν πολλοίς, εις την Αρχαία Ελληνική μας Μακεδονίας, του Μεγάλου Αλεξάνδρου και του Πατέρα του, του Φιλίππου. Επομένως τρίβουν τα χέρια τους όλοι, οι εχθροί της Ορθόδοξης Χριστιανικής Πίστεως, δια μέσω της Ρωμιοσύνης που την εκπροσωπούσε, πάλαι ποτέ διαχρονικώς. Εν μέρει από επιμέρους ικανοποίηση της χαράς, μέσω του αυταρχικού καθεστωτικού, καισαροπαπικού κράτους εκτρώματος, του βλάσφημου αιρεσιάρχη Ποντίφικα. Εν γένει του Πάπα, δια του ακραιφνώς κοσμικού και μη Ορθόδοξου Χριστιανικού, όπως κανονικώς θα έπρεπε και άξιζε εν πολλοίς, Ανώτερου Πνευματικού Καλλιεργημένου Κράτους του, του Βατικανού. Εν ταύτα σχεδόν όλοι, μα απολύτως όλοι, την σήμερον αλγεινώς, αυτοπροσδιορίζονται ως σαφώς επιφανειακοί, επιδερμικώς κινούμενοι, ως Έλληνες, δηλαδή απόγονοι μόνο των αρχαίων Ελλήνων, όπως ακριβώς επιθυμούνε, οι προσποιητοί επιλεκτικά μονομερώς, Νατοϊκοί Αμερικάνοι σύμμαχοι μας και εν γένει όλα τα βλάσφημα αιρετικά δυτικά χριστιανικά κράτη.

 

Διότι όταν εμείς είχαμε την Ρωμαίϊκή Αυτοκρατορία, των χιλίων εκατό χρόνων, από το 325μχ έως το 1453, αυτοί ακόμη δεν τους είχανε ανακαλύψει, οι αποικιοκράτες του Βάσκο Ντε Γκάμα, του Χριστόφορου Κολόμβου, του Αμερίκο Βεσπούκη, ενώ τους ανακάλυψαν μόλις προσφάτως, περίπου το 1500μχ και επομένως θέλοντας και μη, νιώθουνε μειονεκτικά απέναντι μας. Για αυτό και μας απέκρυψαν εμφανώς, αποκόπτοντας από τις καθάριες ρίζες μας, των Ρωμιών Προγόνων μας, την Πάλαι Ποτέ Ρωμαίϊκη Ονομασία μας, δια μέσω της Ρωμανίας. Επιπροσθέτως όπως την Ρούμελη, παράγωγο του συνώνυμου της Ρωμιοσύνης και την αντικατέστησε το νεοσύστατο Κράτος, των βλάσφημων αιρετικών Βαυαρών, του Βασιλιά Όθωνα 1833-1862 σε Στερεά Ελλάδα. Παράλληλα το ίδιο εναργώς αλγεινώς ατόπημα, διέπραξαν και με την δική μας καταγωγή, της Ανατολικής Ρωμυλίας-Ρωμιοσύνης-Ρωμανίας που την αποκάλεσαν ως Βόρεια Θράκη γεωγραφικώς, εις την καλύτερη περίπτωση του Όρου και ο νοών νοείτω. Εν κατακλείδι μας αναγνωρίζουν παραχωρώντας μας, οι υποτιθέμενοι φιλικοί μας, Προστάτες Σύμμαχοι, δια των δυτικών Χριστιανικών Εγγυητριών Δυνάμεων, ένα πάρα πολύ μικρό κομμάτι απειροελάχιστό, της ανόθευτης ιστορικής αληθείας. Εν μέρει επιλεκτικά μονομερώς, αμετροεπώς φανατικώς ασφυκτικά, της αρχαίας Ελλάδας και μόνο, και μη διόλου, δεν αναγνωρίζουν δηλαδή καθόλου, ότι προερχόμαστε, έλκοντας την επιμέρους καταγωγή των προγόνων μας, ως γνήσιοι αυθεντικοί απόγονοι, των Ρωμιών Χριστιανών Ορθοδόξων, της πάλαι ποτέ Ανατολικής Εκκλησίας, δια μέσω του Οικουμενικού Πατριαρχείου της Κωνσταντινουπόλεως και Νέας Ρώμης, της Ρωμαίϊκής Αυτοκρατορίας μας. Μη ξεχνώντας ότι η Πρώτη Ρωμαίϊκή Σημαία μας, των Επαναστατών του 1821, καθώς τους όρκισαν Αγιοπνευματικώς, για του Χριστού την Πίστη την Αγία και της Πατρίδας την Ελευθερία, ήταν η Γαλανόλευκη Σημαία, με τον Μεγάλο Σταυρό εις την Μέση. Ως εκ τούτου που την όρκισαν τους Επαναστάτες, οι Άγιοι Θεοφώτιστοι Πατέρες Κολλυβάδες, το 1806, βρισκόμενοι σε ένα απόμακρο Ιερό Ησυχαστήριο του Κάστρου, εις την Νήσο της Σκιάθου, δια μέσω της Ρωμαίικης Κολλυβαδικής Φιλοκαλικής προέλευσης. Εν γένει της παραδόσεως, όταν τους απομάκρυναν βιαίως, κακήν κακώς δυστυχώς, περίπου το 1785, από το Άγιο Περιβόλι της Παναγίας μας, του Αγίου Όρους, καθώς ασκήτευαν προ πολλού. Επειδή δεν δεχόντουσαν να νοθεύσουν διόλου, τα Πατροπαράδοτα γνήσια και αυθεντικά, ανόθευτα καθάρια Ορθόδοξα Χριστιανικά Βήματα, των πάλαι ποτέ Ρωμιών προγόνων μας. Ανακατεμένα εις το μίξερ, του σύγχρονου χρήματος και προσκύνα, μέσα στα δυτικά χριστιανικά φρεάτια, των αναθυμιάσεων που ανάβλυζαν. Καθώς εξέρχονταν από την αιρετική δυτική εσπερία, δια μέσω του Φραγκολεβαντινισμού τους, των ρευμάτων της Οικουμενιστικής Παγκοσμιοποίησης και της πολυποίκιλης συμφεροντολογικής σύγχρονης Πανσπερμίας της Βαβέλ. Εν τω μεταξύ του υποτιθέμενου δυτικού Ευρωπαϊκού Διαφωτισμού, του άθεου Ναπολέων Βοναπάρτη, Βολτέρου, Νίτσε, αλλά και του τρόπον τινά δικού μας φραγκεμένου, από το Άμστερνταμ της Ολλανδίας, με ότι αυτό συνεπάγεται αλγεινώς, δια του καταφανέστατου πνευματικού κατήφορου, μέσω του βούρκου, του υποτιθέμενου ημέτερου Λόγιου, του βλάσφημου αιρετικού, Αδαμάντιου Κοραή.

 

Παράλληλα με τον Άγιο Παπά Νικόλα τον Πλανά, και συνεχιστές όλων αυτών, ήταν ο άνθρωπος της ακραιφνής Ρωμιοσύνης, ο πρόσφυγας Αγιογράφος ο Φώτης Κόντογλου, με καταγωγή από Αϊβαλή. Εν συνεχεία που Αγιογράφησε τους επιφανείς Νεότερους Αγίους μας, από την Θέρμη της Μυτιλήνης, καθώς μας τους αποκάλυψε θαυματουργικά, ο Άγιος Τριαδικός και Σταυρικός, Αναστάσιμος Θεός της Αγάπης, το 1959, μετέπειτα από περίπου 500 χρόνια, που τους πατούσαμε αγνοώντας τους, από το 1463, όταν μαρτύρησαν οσιακώς, ενώ μας τους φανέρωσε ο Άγιος Θεός μας, το έτος του 1963, τον Άγιο Ραφαήλ, τον Άγιο Νικόλαο και την Μικρή Παρθενομάρτυρα την Αγία Ειρήνη. Επιπροσθέτως για αυτό και άλλωστε, απομάκρυναν πλαγίως, κακήν κακώς, υπονομευτικά δολίως, από την Γαλανόλευκη Σημαία μας, τον Μεγάλο Ορθόδοξο Χριστιανικό, Ρωμαίικο Σταυρό, εις την Μέση και τον τοποθέτησαν στην άκρη, στην γωνία ψηλά, με ένα μικρό Σταυρουδάκι. Ως εκ τούτου θέλοντας να μας δείξουν ξεκάθαρα, οι υποτιθέμενοι δυτικοί Ευρωπαίοι Σύμμαχοι μας, των εγγυητριών χωρών δυνάμεων, οι Αγγλογάλλοι, Τσαρική Ρωσία, Βαυαροί-Γερμανοί, Νατοϊκοί Αμερικάνοι και φυσικά ο βλάσφημος αιρεσιάρχης Πάπας, δια μέσω του κοσμικού κράτους, του Βατικανού. Εν κατακλείδι ότι το Καινούργιο Κράτος που σας αναγνωρίζουμε, από το 1833 και μετέπειτα, ενώ όλους αυτούς τους αιώνες που παρήλθαν, των πολλαπλών χρόνων πρωτύτερα, σας αναγνωρίζουμε μόνο ως Βυζάντιο και όχι ως απόγονους της Ανατολικής Ρωμαίικης Αυτοκρατορίας, μέσω της Ορθόδοξης Χριστιανικής Πίστεως. Εν γένει  του Αρχαίου Έλληνα, του Βύζαντα του Μεγαρεύς, ως υποανάπτυκτο Μεσαίωνα και τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο, σαν να φυτρώσαμε από το πουθενά, εναργώς όπως οι Αμερικάνοι, το 1500μχ επί Βαυαροκρατίας του βλάσφημου αιρετικού Βασιλιά Όθωνα. Καθώς δεν θα εμφορείται διόλου το καινούργιο Κράτος, που σας το Αποκαλέσαμε ως Ελλάδα, από Ορθόδοξο Χριστιανισμό πνεύμα, αλλά από ένα δυτικό ρεύμα, μόνο της οικονομίας και της κατανάλωσης. Εν συνεχεία απομάκρυναν και το Σταυρό, από Κοντάρι της Ρωμαίικης Σημαίας μας, που μας την αποκάλεσαν ως Ελληνική, και το αντικατέστησαν με έναν ισομεγέθους ρόμβο, ώστε να μας ρίξουν για πολλοστή φορά, στάχτη εις τα μάτια, των δυστυχώς πολλαπλών αδαών, και μη ψαγμένων και συνειδητοποιημένων, Ρωμιών Ορθοδόξων Χριστιανών. Υστερόγραφο αυτοί που αυτοπροσδιορίζονται ως Έλληνες, παρόλο που οι Ρωμιοσύνη μεταλαμπαδεύσαμε το Φως της Αγίας Τριάδος, δια μέσω των Αγίων Θεοφώτιστων Πατέρων, των Τριών Ιεραρχών, του Μεγάλου Αθανασίου 295μχ με 375μχ, του Στύλου της Ορθοδοξίας,  των 9 Οικουμενικών Δογματικών Συνόδων, από το 325 η Πρώτη, έως το 1351 η ένατη, επί του Μεγάλου μας Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά, Αρχιεπισκόπου Θεσσαλονίκης, που διεξήχθη στην Κωνσταντινούπολη και Νέα Ρώμη.

 

Εν τω μεταξύ ο οποίος αντιστάθηκε Ορθοδόξως Αγιοπνευματικώς, σθεναρά Αξιοπρεπώς, μέσω του Άκτιστου Φωτός, και των Άκτιστων Ενεργειών, εναντίον των Λατίνων του Πάπα, μέσω του Ουνίτη βλάσφημου αιρετικού σχολαστικού ορθολογιστή φιλοσόφου, δια μέσω του Αρχαίου Ειδωλολατρικού κόσμου, του Αριστοτέλη, του Βαρλαάμ του Καλαβρού, το 1341 και του αιρετικού βλάσφημου Πατριάρχη Ιωάννη Καλέκα, μέσω της δυναστείας των Παλαιολόγων. Παράλληλα για αυτό και όλος ο υποτιθέμενος Χριστιανικός Κόσμος της Δύσεως, δεν αναγνωρίζουν την ένατη Οικουμενική Σύνοδο την δική του. Όπως επίσης αλλά και την 8 Οικουμενική Σύνοδο, του 879μχ επί του Μεγάλου μας Αγίου Φωτίου, Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως και Νέας Ρώμης. Εν μέρει μόνο τις Πρώτες Εφτά αναγνωρίζουν, που είμασταν ενωμένοι με τους Παπικούς, του 787μχ που διεξήχθη στην Νίκαια, εν γένει την Αναστήλωση των Αγίων Θεοφώτιστων Εικόνων. Εν αντιθέσει όμως, λόγω της εμφανέστατης ακατήχητης και συνάμα ανιστόρητης Παιδείας μας, δια μέσω της καταφανέστατης, αδιάφορης αγνοίας μας, καθώς επιδεικνύουμε προ πολλού, δεν γνωρίζουμε μέχρι ούτε και πως να αυτοπροσδιοριστούμε. Εις το δια ταύτα και από εκείνη την στιγμή και μετέπειτα, όλοι ανεξαιρέτως, οι διαχρονικοί θανάσιμοι εχθρικοί, εν γένει οι δυτικοί χριστιανικοί υποτίθεται σύμμαχοι μας, των εγγυητριών δυνάμεων, τρίβουν τα χέρια τους από ικανοποίηση. Διότι κατάφεραν και μας αποκάλεσαν όπως αυτοί επιθυμούσαν και όχι όπως εμείς επιθυμούσαμε, ως πρώτιστη σειρά, δια της επιλογή μας, δια μέσω των Ηρώων Ρωμιών Προγόνων μας, της Εθνικής μας Παλιγγενεσίας του 1821, μέσω της Πατερικής Ορθόδοξης Θεολογίας μας, της Πίστης που έσωσε την απανταχού Οικουμένη. Εν γένει της Ρωμαίϊκης Αυτοκρατορίας των 1100 χρόνων, από το 325μχ έως το 1453, με ένα κενό, μεσοδιάστημα των 57 χρόνων, από το 1204 έως το 1261, Φράγκικης αιρετικής σκλαβιάς του Πάπα. Εν τέλει υπερίσχυσαν σαφώς αυτοί κατάφορα, οι υποτιθέμενοι δυτικοί Χριστιανικοί Σύμμαχοι μας, των προσποιητών φιλικών χωρών, δια μέσω των εγγυητριών δυνάμεων, όπως οι Αγγλογάλλοι, οι Βαυαροί Γερμανοί, οι Νατοϊκοί Αμερικάνοι με τους συνοδοιπόρους τους, πάντοτε δια μέσω του Σιωνιστικού Κράτους του Ισραήλ, το Κοσμικό Κράτος έκτρωμα, του βλάσφημου αιρετικοί Καισαρόπαπα δια μέσω του Βατικανού. Ως εκ τούτου αναγνωρίζοντας μόνο την ύπαρξη, της διαχρονικής Ιστορίας της αρχαίας φιλοσοφικής Ελλάδα, και διόλου, μα απολύτως διόλου, να μην εμβαθύνουν ανώτερα εσωτερικά Πνευματικά καλλιεργημένα, εις την Ορθόδοξη Χριστιανική Πίστη, των Αγίων Θεοφώτιστων Πατέρων, που εκπορεύεται δια μέσω του Οικουμενικού Πατριαρχείου της Κωνσταντινουπόλεως και Νέας Ρώμης. Εν τέλει από εκείνη την στιγμή και μετέπειτα, ο βλάσφημος αιρετικός Ποντίφικας, του Κοσμικού Κράτους του Βατικανού, τρίβει τα χέρια του από ικανοποίηση, καθώς κατάφερε και άλλωστε το κάστρο της Ρωμιοσύνης, με την δική του ετυμηγορία της Ελλάδας. Ακριβώς το ίδιο εναργώς που έπραξαν, οι δυτικοί χριστιανοί Αποικιοκράτες, υποτιθέμενοι πολιτισμένοι ευρωπαίοι κοσμοπολίτες, στους γηγενείς ιθαγενείς Ινδιάνους, όταν κατέλαβαν την παρθένα ήπειρο τους, την γη τους εν πολλοίς, που την αποκάλεσαν Αμερική, έναντι τιμήματος, ενός πενιχρού πινακίου φακής, ενώ σε δαύτους παραχώρησαν υποτίθεται ως αντάλλαγμα, ένα μικρό καθρεφτάκι του μπιχλιμπιδιού, ώστε να τους ξεγελάσουνε και ου το καθεξής, και ο νοών νοείτω. ΌΤΑΝ ΑΥΤΟΠΡΟΣΔΙΟΡΊΖΕΣΤΕ ΩΣ ΈΛΛΗΝΕΣ, ΝΑ ΣΚΈΦΤΕΣΤΕ ΤΟΥΣ ΙΘΑΓΕΝΕΊΣ ΓΗΓΕΝΕΊΣ, ΙΝΔΙΆΝΟΥΣ.

 

Εκ μέρους της Ρωμαίικης Συνείδησης Αφύπνισης Κουφαλίων και εν γένει όλου του ενιαίου Δήμου Χαλκηδόνας, ως Δήμος Αγίων και Δήμος Ηρώων, από το ημέτερο Τοπικό μας blog, ονόματι tamystikatoubaltou.blogspot.com. ακολουθώντας τα βήματα της χαμένης και συνάμα ξεχασμένης Πατροπαράδοτης Ρωμιοσύνης, μέσω του Μαρμαρωμένου Βασιλιά, του Αγίου Ιωάννου Βατάτζη του Ελεήμον, Δούκα Γ, 1193-1254.

Ο ανάξιος Δούλος του Θεού Βαλκανίδης Δήμος εκ Κουφαλίων

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη