pellain

Όταν οι Κύπριοι "κυνηγούσαν" τον Ρουβά για την ΝΤΡΟΠΗ!


Η συναυλία της δήθεν "ειρήνης και συμφιλίωσης" ανήμερα της επετείου της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, από τον Σάκη Ρουβά και τον Τούρκο Μπουράκ Κουτ στην Κύπρο, στις 19 Μαΐου 1997, που προκάλεσε σοβαρά επεισόδια και με συνέχεια στην Ελλάδα


Στη συναυλία στην πράσινη γραμμή στην Κύπρο, μαζί με τον Τούρκο τραγουδιστή Μπουράκ Κούτ, όχι μόνο δεν άκουσε το κοινό να φωνάζει ρυθμικά «Σάκη, Σάκη», αλλά δέχτηκε γιαούρτια, ντομάτες και πέτρες.
Μια ενέργεια την οποία βλέποντας την σήμερα, καταλαβαίνουμε πως ήταν ένα ακόμη βήμα που βοήθησε στην αποδοχή της διχοτόμησης μέσα από τον μανδύα της «επαναπροσέγγισης» και της ελληνοτουρκικής «κατανοήσης», χωρίς να προηγηθεί η άρση της κατοχικής ανομίας. 
 
Η συναυλία έγινε την Δευτέρα, 19 Μαΐου 1997 και ξεκίνησε στις 9:30 μμ στο ξενοδοχείο Λήδρα Πάλας, στο γήπεδο "Taksim" ("Διχοτόμηση") εντός της ουδέτερης ζώνης. Εκτός του τόπου, είχε και η μέρα τους συμβολισμούς της. 19 Μαΐου είναι η Μέρα Μνήμης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού, αλλά και η μέρα που οι Τούρκοι θεωρούν εθνική επέτειο και γιορτάζουν την απόβαση του Κεμάλ Ατατούρκ στην Σαμψούντα. 



Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη