pellain

Τουρκία: Άνοιξαν οι κάλπες

Το μήνυμα νίκης του Ερντογάν

«Θα είμαστε μαζί μέχρι τον θάνατο», ήταν το μήνυμα που έστειλε από την Κωνσταντινούπολη ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος επικράτησε του αντιπάλου του, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, στις εκλογές.

Έτσι, ο «σουλτάνος» συμπληρώνει πάνω από 20 χρόνια στην εξουσία της Τουρκίας και βαδίζει πλέον στην τρίτη δεκαετία της διακυβέρνησής του. Άλλωστε, όταν επιβιβάστηκε σε πούλμαν στην Κωνσταντινούπολη τραγούδησε, φωνάζοντας στους οπαδούς του: «Σας αγαπώ», στέλνοντας παράλληλα το μήνυμα: «Bye - bye Κεμάλ», αποχαιρετώντας με νόημα τον πολιτικό του αντίπαλο.

Τι σημαίνει, όμως, αυτή η επικράτηση του Ερντογάν; Ότι ανακηρύχθηκε φαινόμενο και έδειξε σε όλους ότι ο λαός της Τουρκίας τον στηρίζει, παρά τα δεινά στην οικονομία, τα λάθη και τις παραλείψεις του. Ουσιαστικά, όπως λένε καλά γνωρίζοντες τα πράγματα στη γείτονα, ο «σουλτάνος» είχε κερδίσει από τον πρώτο γύρο των εκλογών, αφού ήθελε μόλις λίγες ψήφους για να συγκεντρώσει το 50%. Μάλιστα, οι «κρυφές» δημοσκοπήσεις ακόμη και το βράδυ του Σαββάτου, λίγες ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες στην Τουρκία, τον ήθελαν νικητή.



πηγη


Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη