pellain

Κοζάνη: Συνέλαβαν για «παράνομη βία» τους κατοίκους που διαμαρτύρονταν για τα φωτοβολταϊκά (upd)


Οι αστυνομικοί μετέφεραν σηκωτό έναν πολίτη - Σοβαρά επεισόδια με τραυματίες

Σε έξι συλλήψεις προχώρησαν οι αρχές, για τα επεισόδια που σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας πολιτών για τα φωτοβολταϊκά, στην Καλαμιά Κοζάνης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του kozan.gr ένα από τα άτομα που συνελήφθη ήταν κάτοικος του χωριού, ο οποίος μπήκε μπροστά σε μηχάνημα που είχε ξεκινήσει εργασίες, με τη συνέχεια να δίνεται από κατοίκους και εκπροσώπους κομμάτων και αυτοδιοίκησης που βρέθηκαν στο σημείο.

Δεκάδες πολίτες συγκεντρώθηκαν στη συνέχεια έξω από το κτίριο της αστυνομίας ζητώντας την άμεση απελευθέρωση των συλληφθέντων, κάτι που εν τέλει και έγινε.

Οι συλλήψεις έγιναν για δύο αδικήματα, στους τέσσερις εξ αυτών, αυτά της βίας κατά προσώπων και παράνομης βίας, ενώ οι δύο συνελήφθησαν μόνο για παράνομη βία, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Αγώνα ενάντια στα αιολικά Σιάτιστας Μιχάλης Καραμπατζιάς, μιλώντας στο konan.gr ανέφερε μεταξύ άλλων ότι απαγγέλθηκαν κατηγορίες για παράνομη βια, παρεμπόδιση έργου, αντίστασης κατά της αρχής μετά από μήνυση κατά παντός υπευθύνου που υπέβαλε η εταιρεία.

Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν το πρωί της Πέμπτης (25/5) στην Καλαμιά Κοζάνης, ανάμεσα σε δυνάμεις με δυνάμεις της Αστυνομίας, ΜΑΤ και κατοίκους που διαμαρτύρονταν για την εγκατάσταση των φωτοβολταϊκών στην περιοχή.

Όλα ξεκίνησαν, σύμφωνα με πληροφορίες της τοπικής ιστοσελίδας Kozanimedia, όταν συνελήφθη κάτοικος του χωριού, ο οποίος μπήκε μπροστά σε μηχάνημα που είχε ξεκινήσει εργασίες, με τη συνέχεια να δίνεται από κατοίκους και εκπροσώπους κομμάτων και αυτοδιοίκησης που βρέθηκαν στο σημείο.

Επεισόδια ανάμεσα σε ΜΑΤ και κατοίκους


Μάλιστα, όπως φαίνεται στα βίντεο που ακολουθούν , οι αστυνομικοί μετέφεραν σηκωτό πολίτη, ενώ κάτοικος της περιοχής φέρεται να έχει τραυματιστεί στο χέρι να να έχει μεταφερθεί στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης.

[ΠΗΓΗ: pronews.gr




Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη