pellain

Άρθρίτιδα γόνατος : Η Φυσική Θεραπεία που θα ανακουφίσει τον Πόνο

 

Η αρθρίτιδα γόνατος είναι μια φλεγμονώδης πάθηση που προκαλεί την καταστροφή των δομικών στοιχείων της άρθρωσης, συμπεριλαμβανομένων των αρθρικών χόνδρων, των μηνίσκων και των υποχόνδριων οστών. Τα κύρια συμπτώματα είναι ο πόνος, το οίδημα και η δυσκαμψία.

Σε ήπιες περιπτώσεις, τα συμπτώματα μπορεί να είναι ήπια ή να μην υπάρχουν καθόλου. 

Όσο εξελίσσεται η πάθηση, τα συμπτώματα μπορεί να γίνουν πιο έντονα και να επηρεάσουν την καθημερινότητα. Τα συμπτώματα μπορεί να επιδεινωθούν με το κρύο καιρό.

Μια απλή συνταγή από βάμμα καστανιάς μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση του πόνου από την αρθρίτιδα γόνατος. 

Για να φτιάξετε το βάμμα, θα χρειαστείτε:

1 λίτρο βότκα

100 γραμμάρια άγριας καστανιάς

Κόψτε τα κάστανα σε τέταρτα και τοποθετήστε τις σε ένα βάζο 1 λίτρου. Γεμίστε το βάζο με τα κάστανα, αφήνοντας 5 εκατοστά κάτω από την κορυφή. Χύστε τη βότκα από πάνω, ώστε να καλύψει τα κάστανα κατά 2 ή 3 εκατοστά. Κλείστε καλά το βάζο και αφήστε το σε σκοτεινό μέρος σε θερμοκρασία δωματίου για 3 εβδομάδες.

Για να χρησιμοποιήσετε το βάμμα, βουτήξτε μια βαμβακερή πετσέτα στο βάμμα και τυλίξτε την γύρω από το γόνατο σας. Καλύψτε τη πετσέτα με μια άλλη στεγνή πετσέτα και μια πλαστική σακούλα. Κάντε αυτό το βράδυ πριν από τον ύπνο και κρατήστε τη πετσέτα με το βάμμα στο γόνατο σας όλη τη νύχτα.

Θα νιώσετε τα πρώτα αποτελέσματα αφού έχουν περάσει 3 διανυκτερεύσεις από την αρχή της θεραπείας.

Παρατήρηση: Αυτή η συνταγή είναι απλώς μια παραδοσιακή θεραπεία που δεν έχει αποδειχθεί επιστημονικά αποτελεσματική. Εάν αντιμετωπίζετε αρθρίτιδα γόνατος, είναι σημαντικό να συμβουλευτείτε έναν γιατρό για να συζητήσετε τις καλύτερες θεραπευτικές επιλογές για εσάς.


©ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ*Οι πληροφορίες που περιέχονται στην σελίδα ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια θεραπεία ή διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη