pellain

Μετονομασία Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας της Κυβέρνησης Μητσοτάκη σε… «Τουρκία-Ελλάδα 2-0»

ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ


Σχεδόν τέσσερα χρόνια μετά την ιστορική απόφαση για τη δημιουργία του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, έχουν συντελεστεί πολύ σημαντικά βήματα…

Το πολυδιαφημισμένο «Ελλάδα 2.0», που είχε κάνει «σημαία» του ο Πρωθυπουργός με την πανηγυρική παρουσίασή του στην Αρχαία Αγορά, είναι τελικά ένας θεμελιώδης οικονομικός και κοινωνικός μετασχηματισμός, που επιδρά στην οικονομική δραστηριότητα, αλλά και στις τεχνολογίες, τις συμπεριφορές και τους θεσμούς;

Δυστυχώς, όπως διαπιστώνουμε, από τους κακούς χειρισμούς της Κυβέρνησης Μητσοτάκη οι θεμελιώδεις οικονομικές και κοινωνικές μεταρρυθμίσεις, δεν επηρεάζουν θετικά την οικονομική δραστηριότητα της πατρίδας μας, αλλά της… Τουρκίας!

Οι «ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ» κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για την επιχειρούμενη αστάθεια στην οικονομία της Θράκης η οποία μεθοδευμένα περνά σε χέρια τουρκικών συμφερόντων.

Συγκεκριμένα στην ίδρυση πολυιατρείου στην Αλεξανδρούπολη προχωράει τουρκική εταιρεία με έδρα την Κωνσταντινούπολη και μάλιστα το παράρτημα της καταχωρήθηκε στο ΓΕΜΗ του Επιμελητηρίου Έβρου την Τετάρτη 10 Ιανουαρίου 2024.

Παράλληλα άλλοι «επενδυτές», σύμφωνα με δημοσιεύματα, που έχουν στην κατοχή τους Τουρκο-Αμερικανικό Κολλέγιο, αναμένουν το «πράσινο φως» από το Ελληνικό Υπουργείο Παιδείας για να εκδοθούν ορισμένες ΚΥΑ, οι οποίες θα ρυθμίζουν το καθεστώς εποπτείας και λειτουργίας των Ιδιωτικών Πανεπιστημίων για να ιδρύσουν παράρτημα στην Ξάνθη.

Μάλιστα λίγο έξω από την πρωτεύουσα της ομώνυμης Περιφερειακής Ενότητας, σε έκταση περίπου 33 στρεμμάτων, θα εγκατασταθεί ιδιωτικό Πανεπιστήμιο που θα φέρει τουρκικά κεφάλαια για την ίδρυσή του αλλά και καθηγητές από τη γείτονα χώρα.

Οι Αμερικανοί επενδυτές που επίσης έχουν άμεση εμπλοκή στη λειτουργία τέτοιων δομών εκπαίδευσης, επιζητούν τη συνεργασία Ελλάδας και Τουρκίας για την ίδρυση αλυσίδας ιδιωτικών Πανεπιστημίων στην Ελλάδα και δη στη Θράκη, με ότι αυτό μπορεί να σηματοδοτεί…

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη