pellain

Ψήφισμα Ευρωκοινοβουλίου: «Γκρίζες ζώνες» στη διασφάλιση του Κράτους Δικαίου από την Κυβέρνηση Μητσοτάκη

 

Τα τελευταία χρόνια, παρατηρείται στην Ελλάδα της κυβέρνησης Μητσοτάκη μια ανησυχητικά συστηματική δημοκρατική οπισθοδρόμηση η οποία έχει καταγραφεί και σε μια σειρά πρόσφατων εκθέσεων από διεθνείς οργανισμούς και θεσμούς, συμπεριλαμβανομένου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και η οποία θέτει σε άμεσο κίνδυνο τις θεμελιακές αξίες του πολιτεύματός μας αλλά και τις Αρχές που πρεσβεύει η πατρίδα μας.

Σε πρόσφατο ψήφισμα που εγκρίθηκε με 330 ψήφους υπέρ, 254 κατά και 26 αποχές, οι Ευρωβουλευτές εκφράζουν σοβαρές ανησυχίες για πολύ σοβαρές απειλές κατά της δημοκρατίας, του κράτους δικαίου και των θεμελιωδών δικαιωμάτων στη χώρα μας.

Μάλιστα κατατάσσει τη χώρα μας στην ίδια λίστα με την Ουγγαρία και την Πολωνία, αναφορικά με τη λειτουργία του Κράτους Δικαίου, την Ελευθερία του Τύπου και τις ατομικές ελευθερίες.

Εκφράζουν έντονη ανησυχία για την κυβερνητική παρέμβαση στα ΜΜΕ, παρακολούθηση δημοσιογράφων, σωματικών απειλών και λεκτικών επιθέσεις -προερχόμενων μεταξύ άλλων και από υψηλόβαθμους πολιτικούς- παραβιάσεις της ιδιωτικής τους ζωής με κατασκοπευτικό λογισμικό και καταχρηστικές αγωγές – συμπεριλαμβανομένων αυτών που προέρχονται από ανθρώπους του περιβάλλοντος του πρωθυπουργού. Το Κοινοβούλιο εκφράζει επίσης ανησυχίες σχετικά με την ανεξαρτησία του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, τη συγκέντρωση ΜΜΕ στα χέρια ολιγαρχών και την κατανομή των κρατικών επιδοτήσεων.

Οι «ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ» τονίζουν ότι η αρχή του Κράτους Δικαίου μαζί με άλλες αρχές, όπως αυτές της δημοκρατίας, του σεβασμού των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων αποτελούν την
αξιακή ταυτότητα της πατρίδας μας και θεμέλια του «συνταγματισμού».

Δυστυχώς η κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα από τις καθεστωτικές μεθόδους της κυβέρνησης Μητσοτάκη επηρεάζει δυσμενώς την ακεραιότητα, τη σταθερότητα και την εύρυθμη λειτουργία της ισονομίας, που συνθέτουν τις βασικές ασφαλιστικές δικλείδες για το Κράτος Δικαίου.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη