pellain

Τα Βασικά Σημεία του Πορίσματος της Κ.Ο. «ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ» για το Έγκλημα των Τεμπών


T
α βασικά σημεία του Πορίσματος* της Κ.Ο. «ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ» για το Έγκλημα των Τεμπών:

ΠΟΡΙΣΜΑ ΤΕΜΠΩΝ – «ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ»

· Αναμένουμε από την Δικαιοσύνη να ολοκληρώσει το έργο της σε ότι αφορά το σύνολο των αδικημάτων που προκύπτουν, για το σύνολο των ήδη κατηγορουμένων και όσων άλλων παραπεμφθούν.

· Η εκτελεστική εξουσία όταν παρεμποδίζει την δικαστική διερεύνηση με την αλλοίωση στοιχείων και πειστηρίων, διαπράττει σφετερισμό που αναιρεί την συνταγματική διάκριση των εξουσιών.

· Το συμπέρασμα που προκύπτει λοιπόν με σαφήνεια από τα παραπάνω είναι η καταρχήν αρμοδιότητα των Δικαστικών Αρχών, σύμφωνα με όλα τα δεδομένα της νομοθεσίας και στην συνέχεια όποιου άλλου σχετικού φορέα, ενώ η διατήρηση του χώρου του συμβάντος «αποστερημένου» και φυλασσόμενου έως την ολοκλήρωση των ερευνών είναι αυτονόητη.

Ανακεφαλαιώνοντας:

-ΔΕΝ λειτουργούσε το GSMR.

-ΔΕΝ λειτουργούσε το ETCS σε καμία εκδοχή συνεισφοράς του ήδη από τον Ιούλιο του 2019.

-ΔΕΝ λειτουργούσε η Φωτοσήμανση.

-ΔΕΝ λειτουργούσε η Τηλεδιοίκηση.

-Υπολειτουργούσε ο Τοπικός Πίνακας Χειρισμών.

-ΕΠΙΠΛΕΟΝ, ΕΠΙΣΗΜΩΣ δεν υπήρχαν Εθνικοί Κανόνες Ασφαλείας.

· Εάν η θέση αυτή δεν γίνει δεκτή από την πλειοψηφία να εξεταστεί η πρόταση ομόφωνης εισήγησης για την σύσταση προανακριτικής επιτροπής για το σύνολο των αδικημάτων που προαναφέρθηκαν σε ότι αφορά τους εμπλεκόμενους υπουργούς.

· Να τεθεί σύμφωνα με τα άρθρα 129, 130, 131 και 132 του Κανονισμού της Βουλής των Ελλήνων επίκαιρη Ερώτηση στον Πρωθυπουργό και στους αρμόδιους Υπουργούς, σχετικά με την συμμετοχή, γνώση ή ανοχή των ανωτέρω στην οργανωμένη επιχείρηση συγκάλυψης ευθυνών δια της αλλοίωσης στοιχείων, που υλοποιήθηκε στον χώρο του πολύνεκρου εγκλήματος από τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Αγοραστό.

*Του Πέτρου Δημητριάδη, Βουλευτή Β’ Θεσσαλονίκης της Κ.Ο. «ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ» και μέλους της Εξεταστικής Επιτροπής.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη