pellain

Νέες αποκαλύψεις για Τέμπη: Μετά από τρεις μέρες μετέφεραν το χώμα από τον τόπο της τραγωδίας

 

Το χώμα μεταφέρθηκε σε ιδιωτικό οικόπεδο και το θεώρησαν ως «άχρηστο»

Νέες αποκαλύψεις έρχονται στη δημοσιότητα σχετικά με το τι ακριβώς συνέβη στο δυστύχημα των Τεμπών και ιδιαίτερα στην μετέπειτα διαχείρισή του, ενώ οι συγγενείς και οι φίλοι των θυμάτων προσπαθούν να βρουν ακόμα απαντήσεις.

Ο δικηγόρος συγγενών των θυμάτων, Γιάννης Μαρακάκης, μίλησε στο OPEN και αποκάλυψε πως -όπως προκύπτει από δικογραφία- το τρίτο 24ωρο μετά το δυστύχημα, δόθηκε εντολή σε εργολάβο να μεταφέρει το χώμα επί του οποίου κατέληξαν τα πρώτα βαγόνια.

Το χώμα -που ήταν σε 30 φορτηγάμεταφέρθηκε σε ιδιωτικό οικόπεδο και όχι στο Κουλούρι, μαζί με τα υπόλοιπα βαγόνια από την εμπορική αμαξοστοιχία. Το χώμα χαρακτηρίστηκε «άχρηστο», ενώ μπορεί να είχε μέσα υλικά που προκάλεσαν την έκρηξη, ανθρώπινα μέλη ή άλλα αποδεικτικά στοιχεία.

Μάλιστα, ο ανακριτής διαπίστωσε έναν χρόνο μετά πως οι τεχνικοί σύμβουλοι των οικογενειών -που πήραν δείγματα από το σημείο- είχαν δίκιο και όντως είχαν αφαιρεθεί από το σημείο σημαντικά στοιχεία.

Ο εργολάβος έχει πει πως έλαβε εντολή από αξιωματικό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Επίσης, ο κ. Μαρακάκης αποκάλυψε ότι υλικό από τα καταγραφικά έχει σταλεί στη Μεγάλη Βρετανία και στην προμηθεύτρια εταιρεία, ωστόσο, το θέμα έχει «κολλήσει» επειδή δεν υπάρχει μεταφραστής στο ελληνικό προξενείο στο Λονδίνο, με την καθυστέρηση να φτάνει ήδη τη μία εβδομάδα.

Όπως πρόσθεσε, το υλικό έχει σταλεί και η βρετανική εταιρεία έχει πει πως «σε επτά εργάσιμες θα σας απαντήσουμε», ωστόσο, οι μέρες αυτές πέρασαν.


ΠΗΓΗ

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη