pellain

Αιχμές για την προαγωγή Αδειλίνη από τη Μαρία Καρυστιανού – «Πληρούσε τα κριτήρια;»

 

«Εμείς ακόμα μαζεύουμε υπολείμματα ανθρώπων και λέει ότι η ανακριτική διαδικασία οδεύει προς το τέλος της», τονίζει η πρόεδρος του Συλλόγου «Τέμπη 2023»

Σφοδρή κριτική στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Γεωργία Αδειλίνη, άσκησε η Μαρία Καρυστιανού, πρόεδρος του Συλλόγου «Τέμπη 2023», αναφερόμενη ξανά στους χειρισμούς της Δικαιοσύνης, κυρίως, ως προς τα πολιτικά κόμματα.

Η Μαρία Καρυστιανού, μιλώντας στο «Ράδιο 98,4», άφησε μάλιστα βαριές αιχμές κατά της ανώτατης εισαγγελέα για το πώς προήχθη σε αυτό τον βαθμό.

«Θα μας ενδιέφερε από την κυρία Αδειλίνη, αντί να ακούσουμε τα σχόλια για αυτά που ειπώθηκαν που είναι πολύ εύκολο να αποδειχθούν, να ακούσουμε την άποψή της για την κίνηση της κυρίας Κεχαγιά, της πρώην εισαγγελέως Λάρισας, η οποία αρχειοθέτησε τη μήνυσή μας για τον κ. Τριαντόπουλο. Και εκεί είναι η ουσία του θέματος για εμάς», τόνισε.

«Δεν σκόνταψαν στο όνομα Τριαντόπουλος; Δεν έχουν δει το δημόσιο βίντεο, όπου ο κ. Τριαντόπουλος ομολογεί ότι με εντολή πρωθυπουργού έκανε τις παρεμβάσεις στον χώρο; Δεν υπάρχει στο κατηγορητήριο για αλλοίωση του χώρου; Με ποια νομική λογική αυτό αρχειοθετήθηκε; Και βγήκε να μας κάνει μάθημα ηθικής και δικαιοσύνης και για κράτος δικαίου η κυρία Αδειλίνη!», σημείωσε χαρακτηριστικά η Μαρία Καρυστιανού.

«Μήπως γι’ αυτό τελικά η κ. Αδειλίνη από την 17η θέση ιεραρχίας βρέθηκε πρώτη; Πληρούσε τα κριτήρια;»

Όπως είπε, «χθες, λοιπόν, εγώ θεωρώ ότι ήταν ακόμα μια ντροπιαστική ημέρα για τη δικαιοσύνη και για την Ελλάδα. Να απαντήσω επίσης σχετικά με αυτό που είπε ότι έδωσε εντολή στην εισαγγελέα Λαρίσης να ικανοποιηθούν τα αιτήματά μας, να της θυμίσω ότι αυτό έγινε τον 11ο μήνα και μέχρι τον 11ο μήνα και μέχρι δηλαδή να ακουστεί η άποψη της Ευρωπαίας εισαγγελέως, τα δικά μας τα αιτήματα παρέμεναν στην τύχη τους. Τίποτα δεν γινόταν. Και ξαφνικά 11 μήνες μετά δόθηκε εντολή από την κ. Αδειλίνη να ικανοποιηθούν τα αιτήματά μας και να τα δει με σεβασμό. Λίγο αργά δεν ήταν;», διερωτήθηκε.

«Μήπως γι’ αυτό η κ. Αδειλίνη βρέθηκε πρώτη στην ιεραρχία;»

Ως προς τους λόγους για τους οποίους δεν διαβιβάζει στη Βουλή αμελλητί δικογραφία για πολιτικά πρόσωπα, σχολίασε πως «τους νόμους τους γνωρίζει, γιατί δεν τους εφαρμόζει να μας πει».

«Δεν σκόνταψε στο όνομα αυτό; Δεν έπρεπε να πάει αμελλητί στη Βουλή; Γιατί μπήκε στο αρχείο; Μήπως γιατί έτσι όλα μπαίνουν στο αρχείο; Και μήπως γι’ αυτό τελικά η κ. Αδειλίνη από την 17η θέση ιεραρχίας βρέθηκε πρώτη; Πληρούσε τα κριτήρια; Ποια είναι τα κριτήρια ακριβώς; να μην εφαρμόζεις τους νόμους όταν πρόκειται για πολιτικά πρόσωπα; Αυτό λοιπόν δεν θα γίνει στην περίπτωση των Τεμπών. Στην περίπτωση των Τεμπών όλοι οι υπεύθυνοι θα τιμωρηθούν», είπε χαρακτηριστικά.

Η Μαρία Καρυστιανού, κληθείσα να σχολιάσει την αναφορά της εισαγγελέως του Αρείου Πάγκου για χρόνο ρεκόρ στις έρευνες, τόνισε πως της έκανε εντύπωση που είπε ότι η ανακριτική διαδικασία οδεύει προς το τέλος της.

«Είμαστε σοβαροί; Εμείς ακόμα μαζεύουμε υπολείμματα ανθρώπων, δεν έχουμε τα βίντεο, δεν έχουμε τα ηχητικά, δεν ξέρουμε τι έχει γίνει. Γιατί σκοτώθηκαν οι δύο άνθρωποι που συμμετείχαν στο μοντάζ των ηχητικών; Δεν ξέρουμε τίποτα και βαίνει προς το τέλος; Ποιο τέλος; Το τέλος της συγκάλυψης, του εγκλήματος;  Όχι, δεν θα υπάρξει τέλος, το τέλος θα είναι αλλιώτικο αυτή τη φορά. Άρα, θεωρώ ότι η ανακριτική διαδικασία τώρα ουσιαστικά έχει αρχίσει, εδώ και λίγους μήνες, να δουλεύει σοβαρά. Προσπαθούμε να ανακτήσουμε ό,τι χαμένο στοιχείο ανακριτικό φρόντισαν να χάσουμε, επομένως έχουμε δρόμο μπροστά μας», επισήμανε η πρόεδρος του Συλλόγου Οικογενειών Θυμάτων «Τέμπη 2023».

Καταλήγοντας, η Μαρία Καρυστιανού σημείωσε πως στο μόνο που θα συμφωνήσει με την κ. Αδειλίνη «είναι ότι ο χρόνος δεν είναι το ζητούμενο, να γίνουν γρήγορα όλα. Το ζητούμενο είναι να γίνουν σωστά. Θα συμπληρώσω, λοιπόν, στην κ. Αδειλίνη, το ζητούμενο είναι να γίνει η ανακριτική διαδικασία προς τη σωστή κατεύθυνση και να αναδειχτούν αυτά που πρέπει να αναδειχθούν, ώστε να τιμωρηθούν αυτοί που πρέπει να τιμωρηθούν».


in.gr

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη