pellain

Ο ΜΠΑΪΝΤΕΝ ΣΙΓΟΝΤΑΡΕΙ ΤΗΝ ΚΙΝΑ- ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ


ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΝΤ.ΤΡΑΜΠ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΠΑΪΝΤΕΝ-ΚΙΝΑΣ 
Ο ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Π.Ο.Υ. (Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας) ΣΥΜΦΩΝΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΗΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΑΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΡΟΗΛΘΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΙΟΥΧΑΝ Ο ΚΙΝΕΖΙΚΟΣ ΙΟΣ (COVID-19)!


Οι ΗΠΑ του Τζο Μπάιντεν, πήραν χθες Τρίτη αποστάσεις από τις θέσεις της διακυβέρνησης του Αμερικανού πρόεδρου Ντόναλντ Τραμπ, σύμφωνα με την οποία ο νέος κορονοϊός προήλθε από ένα κινεζικό εργαστήριο, και εξέφρασαν τη στήριξή τους στους ειδικούς του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Οι ερευνητές του ΠΟΥ που βρίσκονται στην Ουχάν, την κινεζική πόλη όπου πρωτοεντοπίστηκε ο νέος κορονοϊός, δήλωσαν χθες ότι είναι “ πολύ απίθανη” η θεωρία διαρροής του ιού από ένα εργαστήριο.

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανακοίνωσε ότι αναμένει την πλήρη έκθεση των ειδικών.

“ Αντί να βγάζουμε γρήγορα συμπεράσματα τα οποία μπορεί να υποκινούνται από οτιδήποτε εκτός από την επιστήμη, θέλουμε να δούμε πού μας οδηγούν τα στοιχεία, πού μας οδηγεί η επιστήμη και τα συμπεράσματά μας θα πρέπει να βασίζονται εκεί”, δήλωσε ο εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών Νεντ Πράις.

“ Στηρίζουμε πλήρως αυτή την έρευνα”, πρόσθεσε.

Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ είχε κατηγορήσει την Κίνα για τη διαρροή του νέου κορονοϊού, ενώ ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ επέκρινε το Πεκίνο για τον τρόπο που διαχειρίστηκε την πανδημία covid-19. Είχε καταγγείλει τις προσπάθειες της Κίνας να αποκρύψει τον πραγματικό αριθμό των κρουσμάτων της covid-19 στο έδαφός της, ενώ δεν είχε αποκλείσει το ενδεχόμενο ο ιός SARS-CoV-2 να είχε διαρρεύσει σκοπίμως.

Πέντε ημέρες πριν την ορκωμοσία του Δημοκρατικού Τζο Μπάιντεν στην προεδρία των ΗΠΑ το Στέιτ Ντιπάρτμεντ είχε ανακοινώσει πως γνωρίζει ότι ερευνητές του Ινστιτούτου Ιολογίας της Ουχάν είχαν αρρωστήσει “ πριν τον εντοπισμό του πρώτου κρούσματος της επιδημίας, με συμπτώματα που μοιάζουν τόσο με αυτά της covid-19 όσο και με άλλων εποχικών ασθενειών”.

Σύμφωνα με τον Νεντ Πράις, είναι “ απολύτως ξεκάθαρο” ότι οι υπάρχουσες πληροφορίες δεν επιτρέπουν να εξαχθεί κάποιο συμπέρασμα.

Ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ ωστόσο συμμερίστηκε τις επικρίσεις του προκατόχου του για την τακτική απόκρυψης πληροφοριών του Πεκίνου.

“ Πιστεύω ότι οι Κινέζοι, τουλάχιστον ως τώρα, δεν μας προσέφεραν τη διαφάνεια που χρειαζόμαστε και (...) την οποία η διεθνής κοινότητα έχει ανάγκη προκειμένου να μπορέσουμε να αποφύγουμε να επαναληφθεί μια τέτοια πανδημία”, υπογράμμισε ο Πράις.

Όταν ρωτήθηκε αν πιστεύει πως η Κίνα συνεργάστηκε πλήρως με την ομάδα του ΠΟΥ, ο Πράις απάντησε: “ Το ερώτημα παραμένει ανοικτό”.

Φωτό αρχείου

πηγη: ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη