pellain

Ούτε τα σχολικά γεύματα δεν μπορούν να δρομολογίσουν


 ...και σοβαρά τώρα, θέλετε να αξιολογήσουν σωστά και τους δασκάλους;

Πολύ εύστοχα θα μπορόύσε να αναρτωτηθεί ένας Έλληνας γονέας και δεν θα είχε και μεγάλο άδικο


Χωρίς σχολικά γεύματα τα παιδιά με ευθύνη της Δόμνας Μιχαηλίδου

Νέο «λάθος» από την υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων μετά το προηγούμενο με την πρωτοβουλία για την απασχόληση ανηλίκων, που διαβιούν σε δομές φροντίδας, σε ξενοδοχεία.

Τώρα με ευθύνη της Δόμνας Μιχαηλίδου τα παιδιά στα σχολεία μένουν χωρίς γεύματα, αφού το Ελεγκτικό Συνέδριο ακύρωσε με σημερινή του απόφαση το σχετικό διαγωνισμό του ΟΠΕΚΑ για τις σχολικές χρονιές 2021-22, 2022-23, με επέκταση το 2023-2024.

Σε 3 συμβάσεις η αξία υπερβαίνει τα 20 εκ., και σε δύο τα 10 εκ. 

«Τίθεται για πρώτη φορά όρος στη διακήρυξη του ΟΠΕΚΑ όρος που.... αντιβαίνει και στην Ευρωπαϊκή Οδηγία περί υγιούς ανταγωνισμού, και στο νόμο 4412/16 περί Δημοσίων συμβάσεων και στις αρχές της διαφάνειας, της ίσης μεταχείρισης και της αναλογικότητας του νόμου» και... «απορρίπτει τη συμμετοχή μικρομεσαίων επιχειρήσεων και την ανάπτυξη υγιούς και αποτελεσματικού ανταγωνισμού».

Η πρώην υπουργός κ.Θεανώ Φωτίου, καταγγέλλει πως τα παιδιά των δημοτικών σχολείων «κινδυνεύουν να μην πάρουν σχολικά γεύματα. Και μάλιστα, τώρα που ο χειρισμός της πανδημίας και της κλιματικής κρίσης από την κυβέρνηση, η ακρίβεια και η οικονομική αδυναμία και νοικοκυριών μεσαίων στρωμάτων να ανταποκριθούν στις βασικές ανάγκες, μας φέρνει μπροστά σε μια νέα ανθρωπιστική κρίση και καθιστά τα σχολικά γεύματα απαραίτητα για το σύνολο των παιδιών του δημοτικού. Η επανάληψη του διαγωνισμού σημαίνει ότι, τουλάχιστον για το μεγαλύτερο μέρος της σχολικής χρονιάς κανένα σχολείο και κανένα παιδί δεν θα πάρει γεύματα».


Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη