pellain

ΟΥΡΓΟΥΕΛ ΣΤΗΝ ΑΥΣΤΡΙΑ: Διαταγή για lockdown στους ανεμβολίαστους


Υποδείξεις στην αστυνομία να πραγματοποιήσει επιτόπιους ελέγχους

Ο Αυστριακός καγκελάριος Alexander Schallenberg ανακοίνωσε την Κυριακή ότι η χώρα θέτει εκατομμύρια ανθρώπους που δεν έχουν εμβολιαστεί πλήρως για τον COVID-19 σε lockdown από τη Δευτέρα.

Περίπου το 65 τοις εκατό του πληθυσμού της χώρας της Κεντρικής Ευρώπης είναι εμβολιασμένο, σύμφωνα με κυβερνητικά στοιχεία. Σύμφωνα με τα μέτρα που αποκαλύφθηκαν την Κυριακή, οι μη εμβολιασμένοι καλούνται να παραμείνουν στο σπίτι εκτός από περιορισμένους λόγους.

Οι κανόνες, είπε η κυβέρνηση, θα επιβληθούν από αστυνομικούς που θα βγουν στους δρόμους πραγματοποιώντας επιτόπιους ελέγχους σε άτομα που βρίσκονται στο κοινό. Τα μη εμβολιασμένα άτομα αποκλείονται ήδη από χώρους διασκέδασης, μπαρ, εστιατόρια και παρόμοιους χώρους και επιχειρήσεις.

«Δεν κάνουμε αυτό το βήμα επιπόλαια, αλλά είναι απαραίτητο», είπε ο Σάλενμπεργκ σε συνέντευξη Τύπου που ανακοίνωσε τα νέα μέτρα.

Ο Σάλενμπεργκ παραδέχτηκε ότι η κυβέρνηση ουσιαστικά «είπε στο ένα τρίτο του πληθυσμού: δεν θα φύγετε πια από το διαμέρισμά σας για συγκεκριμένους λόγους. Αυτό είναι μια τεράστια μείωση των επαφών μεταξύ των εμβολιασμένων και των μη εμβολιασμένων».

Τώρα, τα μη εμβολιασμένα άτομα μπορούν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους μόνο για περιορισμένο αριθμό λόγων, όπως να πάνε στη δουλειά ή να ψωνίσουν για τα απαραίτητα. Δεν είναι σαφές πώς θα εφαρμοστεί. Το lockdown της Αυστρίας δεν ισχύει για τα άτομα κάτω των 12 ετών, για άτομα που έχουν αναρρώσει πρόσφατα από τον COVID-19 και θα διαρκέσει 10 ημέρες, δήλωσε ο υπουργός Υγείας Βόλφγκανγκ Μούεκσταϊν.

Την Παρασκευή, ο Schallenberg ισχυρίστηκε ότι ο εμβολιασμός της χώρας για τον COVID-19 είναι «ντροπιαστικά χαμηλός» και έδειξε ότι η κυβέρνηση πρέπει να δώσει το «πράσινο φως» για τους σαρωτικούς περιορισμούς το Σαββατοκύριακο.

Epoch Times Photo
Μια πινακίδα προειδοποιεί τους επισκέπτες σχετικά με τους ελέγχους της κατάστασής τους—εμβολιασμένοι ή θεραπευμένοι από τον COVID-19—στην είσοδο της «Christkindlmarkt», την κλασική χριστουγεννιάτικη αγορά της Βιέννης, στην πλατεία μπροστά από το Δημαρχείο στη Βιέννη, στην Αυστρία, στις 12 Νοεμβρίου , 2021 (Georg Hockmuth/APA/AFP μέσω Getty Images)

Σύμφωνα με βίντεο που αναρτήθηκαν στο Διαδίκτυο, πλήθη ανθρώπων εμφανίστηκαν να διαδηλώνουν ενάντια στην εντολή του εμβολίου στο Σάλτσμπουργκ και σε άλλες αυστριακές πόλεις, επικρίνοντας τα «ψεύδη μέσα ενημέρωσης» το Σάββατο. Περισσότερες διαμαρτυρίες σημειώθηκαν την Κυριακή, δείχνουν πλάνα .

Ο υπουργός Εσωτερικών Καρλ Νεχάμερ είπε ότι θα υπάρξουν ενδελεχείς αστυνομικοί έλεγχοι και πρόστιμα έως και 1.450 ευρώ (1.660 $) για παραβάσεις, και όλες οι αλληλεπιδράσεις με την αστυνομία θα περιλαμβάνουν τον έλεγχο της κατάστασης εμβολιασμού των ανθρώπων. Η κίνηση προκάλεσε σημαντική καταδίκη στο διαδίκτυο, με ορισμένους σχολιαστές να σημειώνουν ότι θα περιόριζε σοβαρά την ελευθερία μετακίνησης για δυνητικά εκατομμύρια ανθρώπους.

«Από αύριο, κάθε πολίτης, κάθε άτομο που ζει στην Αυστρία πρέπει να γνωρίζει ότι μπορεί να ελεγχθεί από την αστυνομία», είπε ο Nehammer στη συνέντευξη Τύπου.

Απαιτείται εδώ και μήνες σε διάφορα μέρη, όπως εστιατόρια, θέατρα, καφετέριες και κομμωτήρια, να επιδείξετε ένα επίσημο πάσο για τον COVID-19 που αποδεικνύει ότι έχετε εμβολιαστεί, αναρρώσει από τον COVID-19 ή έχετε κάνει πρόσφατα τεστ.

Στην γειτονική Γερμανία , παρά το γεγονός ότι το σύστημα εισόδου εμβολίων «2G» είναι σε ισχύ εδώ και μήνες, τα κρούσματα COVID-19 αυξήθηκαν στα υψηλότερα επίπεδά τους την περασμένη εβδομάδα. Περισσότερα από 50.000 κρούσματα επιβεβαιώθηκαν από υγειονομικούς αξιωματούχους.

Ο εν αναμονή καγκελάριος της Γερμανίας Όλαφ Σολτς είπε στο κοινοβούλιο την Πέμπτη ότι χρειάζονται νέα μέτρα «για να ξεπεράσουμε αυτόν τον χειμώνα… πρέπει να προστατέψουμε τη χώρα μας από τον χειμώνα». Επίσης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ φέρεται να είπε από τη VOA News ότι ο ιός «εξαπλώνεται δραματικά» και υποστήριξε ότι χρειάζεται μια «γρήγορη και ενοποιημένη απάντηση».

πηγη: theepochtimes.com

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη