pellain

Χωρίς εμβόλια, τα παιδιά έχουν την ισχυρότερη ανοσία στον COVID-19


 Από τότε που ξέσπασε η πανδημία COVID- 19, μέσω μεταλλάξεων, ο ιός έχει δημιουργήσει πολλές παραλλαγές. Ο κόσμος έχει περάσει από πολλά σκαμπανεβάσματα καθώς ανταποκρινόμαστε στην πανδημία με πολλούς τρόπους.

Ωστόσο, υπάρχει μια ομάδα ανθρώπων που ήταν πάντα στο σωστό άκρο του φάσματος της ανοσίας: τα παιδιά.

Αυτό ήταν ένα από τα λίγα σημάδια ελπίδας σε όλη τη διάρκεια της κρίσης. Όταν οι άνθρωποι μιλούν για μολυσματικές ασθένειες, υπάρχουν συνήθως τρεις μεγάλες ομάδες υψηλού κινδύνου: παιδιά, ηλικιωμένοι και έγκυες γυναίκες.

Ωστόσο, σε όλη την πανδημία COVID-19 εμφανίστηκε ένα ιδιαίτερο φαινόμενο. Οι ηλικιωμένοι είχαν υψηλό ποσοστό θνησιμότητας, οι έφηβοι επηρεάστηκαν λιγότερο και, παρόλο που πολλά παιδιά έχουν εκτεθεί και μολυνθεί από τον COVID-19, εμφανίζουν μόνο πολύ ήπια συμπτώματα και το ποσοστό θνησιμότητας είναι πολύ χαμηλό.

Σε ένα άρθρο που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Nature το 2021, αναφέρθηκε ότι υπάρχει μια ομάδα ανθρώπων που βρίσκονται στο δεξί άκρο του φάσματος ανοσίας του COVID-19: τα παιδιά. Οι επιστήμονες έχουν υποστηρίξει ότι τα παιδιά επηρεάζονται λιγότερο από το ξέσπασμα του COVID-19, επειδή έχουν ένα ισχυρότερο «έμφυτο ανοσοποιητικό σύστημα». Σύμφωνα με τον Δρ. Kawsar Talaat, λοιμωξιολόγο στο Πανεπιστήμιο Johns Hopkins, μία από τις λίγες ελπίδες για την πανδημία είναι ότι τα παιδιά έχουν σχετικά ανοσία στον COVID-19.

Γιατί τα παιδιά είναι λιγότερο επιρρεπή στη μόλυνση από COVID-19 από τους ενήλικες;

Σε σύγκριση με τους ενήλικες, το ανοσοποιητικό σύστημα των παιδιών έχει πολλά πλεονεκτήματα.

Τα παιδιά έχουν ισχυρότερη έμφυτη ανοσία. Από το ξέσπασμα της πανδημίας, οι ερευνητές έχουν σημειώσει ότι τα παιδιά έχουν μεγαλύτερη προστασία έναντι του ιού από τους ενήλικες. Ένα άλλο άρθρο που δημοσιεύτηκε στο Nature συνέκρινε και ανέλυσε τις διαφορές σε πολλές τυπικές ομάδες κυττάρων μεταξύ παιδιών και ενηλίκων:

Τα ουδετερόφιλα είναι κύτταρα του έμφυτου ανοσοποιητικού συστήματος που, όταν ενεργοποιηθούν, καλούν τα ανοσοκύτταρα στην περιοχή της μόλυνσης και αποτελούν την πρώτη γραμμή άμυνας του οργανισμού ενάντια στα εισβάλλοντα παθογόνα. Σε παιδιά, που δεν είχαν μολυνθεί από τον COVID-19, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η ποσότητα των ουδετερόφιλων σε αυτά ξεπέρασε αυτή των ενηλίκων κατά 21,85%.

Epoch Times Photo

Αφού το σώμα μολυνθεί από έναν ιό, τα κυτταροτοξικά Τ κύτταρα τύπου 1 και τύπου 2 στο επίκτητο ανοσοποιητικό σύστημα ενεργοποιούνται για να ανταποκριθούν στο συγκεκριμένο παθογόνο, να καταστρέψουν τον ιό και να δημιουργήσουν ανοσολογική μνήμη. Οι διαφορές στις ποσότητες των κυτταροτοξικών Τ κυττάρων και των Τ λεμφοκυττάρων μεταξύ ενηλίκων και παιδιών δεν είναι σημαντικές, μόνο περίπου 1,12 τοις εκατό και 3 τοις εκατό αντίστοιχα.

Μια ανάλυση του αριθμού αυτών των τριών τύπων κυττάρων δείχνει ότι η ποσότητα των ουδετερόφιλων στα παιδιά είναι πολύ μεγαλύτερη από αυτή των ενηλίκων, γεγονός που δείχνει ότι τα παιδιά έχουν ιδιαίτερα ισχυρή έμφυτη ανοσία.

Τα παιδιά έχουν πιο ενεργά έμφυτα ανοσογονίδια. Μόλις το σώμα μολυνθεί από έναν ιό, ένας μεγάλος αριθμός γονιδίων του ανοσοποιητικού ενεργοποιείται επίσης.

Μια άλλη έκθεση στο περιοδικό Nature ανέλυσε μια σειρά από γονίδια του ανοσοποιητικού. Ανακάλυψε ότι σε μη μολυσμένους ενήλικες, η ποσότητα έκφρασης των γονιδίων του ανοσοποιητικού τους είναι παρόμοια με αυτή των παιδιών. Ωστόσο, από τη στιγμή που μολυνθούν, οι βαθμοί ενεργοποίησης ορισμένων γονιδίων του ανοσοποιητικού δεν είναι τόσο υψηλοί όσο εκείνοι στα παιδιά. Επιλέξαμε αρκετά από αυτά τα γονίδια για σύγκριση:

Epoch Times Photo

Epoch Times Photo

Σε μολυσμένα παιδιά, το γονίδιο του υποδοχέα 1 του δεσμευτή μακροφάγων (MSR1) ενεργοποιείται σε πολύ υψηλό βαθμό. Επιπλέον, δεδομένου ότι η έμφυτη ανοσία των παιδιών είναι εγγενώς ισχυρή, θα ενεργοποιούσε περαιτέρω αυτά τα γονίδια, επιτρέποντας στο σώμα να καταστρέψει τα ξένα παθογόνα πιο αποτελεσματικά.

Υπάρχει επίσης το γονίδιο ZEP1, το οποίο είναι μια πρωτεΐνη που συνδέεται με ιόντα ψευδαργύρου και ρυθμίζει την έκφραση των ιντερφερονών. Αυτά τα γονίδια ενεργοποιούνται σε πολύ υψηλότερο βαθμό σε μολυσμένα παιδιά από ότι σε μολυσμένους ενήλικες.

Από τη μία πλευρά, τα παιδιά έχουν μεγαλύτερο αριθμό εγγενών ανοσοκυττάρων. από την άλλη, τα εσωτερικά τους γονίδια είναι πιο επιρρεπή στην ενεργοποίηση. Με εσωτερικούς και εξωτερικούς παράγοντες, τα παιδιά έχουν μια ισχυρότερη συνολική ικανότητα να καταπολεμούν την εισβολή του ιού.

Epoch Times Photo

Τα παιδιά καταπολεμούν τον ιό πιο αποτελεσματικά. Μετά τη μόλυνση από τον COVID-19, τα κύτταρα του ανοσοποιητικού συστήματος σε παιδιά και ενήλικες ενεργοποιούνται διαφορετικά.

Ουδετερόφιλα: Ελλείψει μόλυνσης από τον ιό, η ποσότητα των ουδετερόφιλων είναι ήδη σχετικά μεγάλη σε εφήβους και παιδιά ηλικίας κάτω των 20 ετών. Μετά τη μόλυνση από τον ιό, τα ουδετερόφιλα θα ενεργοποιηθούν και η ποσότητα των ουδετερόφιλων που ενεργοποιούνται σε ενήλικες ηλικίας 20 ετών και άνω είναι σημαντικά χαμηλότερη από αυτή στα παιδιά.

Κυτταροτοξικά Τ κύτταρα τύπου 1 και τύπου 2: Μετά από ιογενή μόλυνση, ο αριθμός των ενεργοποιημένων επίκτητων ανοσοκυττάρων γίνεται ακόμη μεγαλύτερος σε εφήβους και παιδιά ηλικίας κάτω των 20 ετών. Και η ικανότητα ενεργοποίησης των Τ κυττάρων μειώνεται σημαντικά με την ηλικία.

Μια άλλη μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Nature διαπίστωσε ότι μετά από ιογενή μόλυνση, οι υποδοχείς CD8 που εκφράζονται από τα φονικά Τ κύτταρα στα παιδιά ενεργοποιούνται σε υψηλότερο βαθμό από ό,τι στους ενήλικες. Αυτό σημαίνει ότι τα κύτταρα του ανοσοποιητικού πολλαπλασιάζονται γρηγορότερα μετά από μια εισβολή ξένου ιού, επιτυγχάνοντας έτσι μια ισχυρότερη αμυντική ικανότητα.

Ο επιπολασμός του Omicron επηρεάζει τα παιδιά;

Μια μελέτη του Journal of the American Medical Association (JAMA) ανέλυσε τις νοσηλείες παιδιών ηλικίας 5 έως 11 ετών σε 11 πολιτείες των ΗΠΑ από τον Ιανουάριο έως τον Μάρτιο του 2021 και συνέκρινε τα δεδομένα με αυτά των παιδιών που νοσηλεύτηκαν με γρίπη και αναπνευστικό συγκυτιακό ιό κατά την ίδια περίοδο. το 2017.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι ο συνολικός αριθμός νοσηλειών για παιδιά που μολύνθηκαν με COVID-19 δεν ξεπέρασε τον αριθμό των νοσηλειών γρίπης την ίδια περίοδο του 2017. Οι αριθμοί θανάτων λόγω COVID-19 και γρίπης ήταν λιγότεροι από 11 αντίστοιχα (σε αυτό μελέτη, ο συγκεκριμένος αριθμός θανάτων δεν καταμετρήθηκε εάν ήταν λιγότεροι από 11).

Epoch Times Photo

Η συνολική διάρκεια νοσηλείας για παιδιά ηλικίας 5 έως 11 ετών που είχαν COVID-19 ήταν μικρότερη από εκείνη για νοσηλεία γρίπης και αναπνευστικού συγκυτιακού ιού. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι ορισμένα παιδιά με λοίμωξη COVID-19 θα αναπτύξουν πολυσυστημικό φλεγμονώδες σύνδρομο (MIS-C), το οποίο είναι ασυνήθιστο και ως επί το πλείστον ιάσιμο. Ωστόσο, θα εξακολουθεί να απαιτεί στενή παρακολούθηση και άμεση ιατρική φροντίδα, εάν ένα παιδί με λοίμωξη COVID-19 εμφανίσει συμπτώματα φλεγμονής οργάνων και/ή ιστών.

Τα πιο πρόσφατα δεδομένα από την Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής διαπίστωσαν ότι από τις 28 Απριλίου 2022, το ποσοστό νοσηλείας για παιδιά με λοίμωξη από COVID-19 είναι χαμηλό, με μέσο ποσοστό νοσηλείας 0,1% έως 1,5% και ακόμη χαμηλότερο ποσοστό θνησιμότητας από 0 έως 0,02 τοις εκατό.

Epoch Times Photo

Κάθε χώρα έχει βιώσει αύξηση των λοιμώξεων κατά τη διάρκεια της πανδημίας Omicron και είναι δύσκολο να αποφευχθούν οι λοιμώξεις στα παιδιά. Αν και ο συνολικός αριθμός των παιδιών που μολύνθηκαν από τον COVID-19 κατά τη διάρκεια της πανδημίας του Omicron έχει επίσης αυξηθεί σημαντικά, μπορούμε να δούμε από τα παραπάνω δεδομένα ότι τα ποσοστά νοσηλείας και θνησιμότητας για παιδιά είναι ακόμη αρκετά χαμηλά.

Epoch Times Photo

Εμβολιαστική προστασία για παιδιά κάτω των 5 ετών;

Ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) διερευνά επί του παρόντος εάν τα εμβόλια πρέπει να χορηγούνται σε παιδιά κάτω των 5 ετών. Λοιπόν, πόση προστασία προσφέρουν τα εμβόλια στα παιδιά;

Πρώτα απ 'όλα, υπάρχει έλλειψη κλινικών δεδομένων για τις επιπτώσεις των εμβολίων στα παιδιά. Επομένως, δεν γνωρίζουμε ακριβώς πόσο προστατευτικά είναι τα εμβόλια για τα παιδιά και ποιες είναι οι παρενέργειες.

Σύμφωνα με μια μελέτη για την προστασία του εμβολίου Pfizer σε εφήβους που δημοσιεύθηκε στο New England Journal of Medicine, το ποσοστό προστασίας από σοβαρές ασθένειες σε εφήβους ηλικίας 12 έως 18 ετών μειώθηκε σημαντικά μεταξύ των πανδημιών Delta και Omicron.

Το μέσο ποσοστό προστασίας του εμβολίου Pfizer από σοβαρές ασθένειες σε εφήβους ηλικίας 12 έως 18 ετών είναι 40 τοις εκατό. Αυτό δεν πληροί το όριο προστασίας 50 τοις εκατό που ορίζεται από τα προηγούμενα πρότυπα για τα εμβόλια. Για τα παιδιά, το ποσοστό προστασίας του εμβολίου Pfizer είναι 68 τοις εκατό.

Στην πραγματικότητα, όσο τα παιδιά έχουν μια κανονική διατροφή, ισορροπημένη πρόσληψη βιταμινών και επαρκή άσκηση, το ανοσοποιητικό τους σύστημα είναι ήδη πολύ ισχυρό. Επομένως, οι γονείς θα πρέπει να είναι πιο προσεκτικοί όταν οι παρενέργειες των εμβολίων στα παιδιά δεν είναι ακόμη γνωστές. Είναι σημαντικό να μάθετε εάν ένα παιδί έχει υποκείμενες ιατρικές παθήσεις ή είναι αλλεργικό στα εμβόλια, και αυτό θα πρέπει να αποτελεί μέρος της διαβούλευσης με έναν γιατρό σχετικά με τους παιδικούς εμβολιασμούς.

Epoch Times Photo

βιβλιογραφικές αναφορές

1, https://www.nature.com/articles/s41587-021-01037-9

2, https://www.nature.com/articles/s41467-021-24938-4

3, https://jamanetwork.com/journals/jamapediatrics/fullarticle/2789353

4、https://www.aap.org/en/pages/2019-novel-coronavirus-covid-19-infections/children-and-covid-19-state-level-data-report/

5、https://www.cdc.gov/mmwr/volumes/71/wr/pdfs/mm7117e3-H.pdf

6、https://www.nejm.org/doi/pdf/10.1056/NEJMoa2202826?articleTools=true

7、https://www.thelancet.com/journals/lanchi/article/PIIS2352-4642(22)00022-0/fulltext

Το Health 1+1 είναι η πιο έγκυρη κινεζική πλατφόρμα πληροφοριών ιατρικής και υγείας στο εξωτερικό. Κάθε Τρίτη έως Σάββατο από τις 9:00 π.μ. έως τις 10:00 π.μ. EST στην τηλεόραση και στο Διαδίκτυο, το πρόγραμμα καλύπτει τα πιο πρόσφατα σχετικά με τον κοροναϊό, την πρόληψη, τη θεραπεία, την επιστημονική έρευνα και πολιτική, καθώς και τον καρκίνο, τις χρόνιες ασθένειες, τη συναισθηματική και πνευματική υγεία , ασυλία, ασφάλιση υγείας και άλλες πτυχές για την παροχή στους ανθρώπους αξιόπιστη και προσεκτική φροντίδα και βοήθεια. Online: EpochTimes.com/Health TV: NTDTV.com/live
Ο Δρ. Xiaoxu Sean Lin είναι επίκουρος καθηγητής στο Τμήμα Βιοϊατρικής Επιστήμης στο Feitian College - Middletown NY. Ο Δρ. Λιν είναι επίσης συχνός αναλυτής και σχολιαστής του Epoch Media Group, της VOA και του RFA. Ο Δρ Λιν είναι ένας βετεράνος που υπηρέτησε ως μικροβιολόγος του αμερικανικού στρατού. Ο Δρ. Λιν είναι επίσης μέλος της Επιτροπής Παρόντων Κινδύνου: Κίνα.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη